Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. BC Mureș - ”U” Mobitelco

Roxana Prichici, Foto: staychill.net

Roxana Prichici, Foto: staychill.net
25.02.2011

Etapa a XXIII-a a Diviziei A programează multe meciuri tari, Gaz MetanCSU Atlassib, CSM București CSU Asesoft sau BC TimișoaraSteaua Turabo, dar adevăratul derby se joacă sâmbătă, începând cu ora 18:00, la Târgu-Mureș, formația locală urmând să primească vizita vicecampioanei ”U” Mobitelco.

BC Mureș și ”U” Mobitelco s-au întâlnit de nu mai puțin de șapte ori în ultimele nouă luni. În runda inaugurală a play-off-ului sezonului trecut, clujenii au avut reale bătăi de cap din cauze pe atunci modestei echipe BC Mureș. ”U” a condus 2-0 după primele meciuri de pe Someș, dar ”tigrii” au reușit să egaleze situația la general, astfel că trupa lui Țenter a avut nevoie de decisiv pentru a se califica în semifinale. Revanșa a venit repede, în debutul actualului sezon, BC Mureș eliminându-i pe clujeni din primul tur al Cupei României.

În campionat, în tur, ”U” s-a impus pe teren propriu, scor 87-85, într-un meci în care BC Mureș nu a putut conta decât pe patru stranieri, Cooley, Forte, Mladenovic și Syrutavicius, Mayfield fiind accidentat. Formația lui Deri Csaba se află într-o situație asemănătoare și acum, târg-mureșenii fiind cu un jucător în minus, după ce au încetat colaborarea cu Nick Covington la începutul săptămânii. De cealaltă parte, ultima achiziție a echipei universitare, Tyler Morris, va bifa primul meci în deplasare în maioul alb-negru, după ce sâmbăta trecută a debutat într-un meci disputat de ”U” pe teren porpriu.

În etapa precedentă, BC Mureș, fără Covington în lot, a defilat la Sibiu, 68-83, iar ”U” Mobitelco a zdrobit Energia Rovinari, scor 85-65. La târg-mureșeni evoluează din vara trecută fostul ”student” Flavius Lăpuște, în timp ce vicecampioana îl are în lot pe Santa Szabolcs, care s-a transferat în 2009 de la BC Mureș la ”U”.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Fabiana Nițu, Ciprian Stoica și Alin Roșu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!