Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. BCM U Piteşti - Gaz Metan Mediaş

Costin Marinescu

Costin Marinescu
18.02.2011

BCM U Piteşti primeşte vizita lui Gaz Metan Mediaş, una dintre pretendetele la titlu în acest sezon. Medieşenii ocupă locul 4 în clasament, cu 36 de puncte, cu unul mai puţin decât Steaua şi U Mobitelco, însă are un meci mai puţin disputat, o restanţă cu Poli Iaşi.

Piteştiul şi Mediaşul abordează partida din aceasta după amiază din două posturi diferite. Gazdele vin după o înfrângere dureroasă în campionat cu 107 - 104, în deplasare la BC Mureş, după două reprize de prelungiri. Cei mai buni jucători ai echipei pregătite de Tudor Costescu au fost Chad Eichelberger, autor a 20 de puncte şi 10 recuperări şi Darko Vujacic cu 32 de puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive. De asemenea Adonte Maurice Gennie a terminat cu 27 de puncte şi 10 pase decisive.

De partea cealaltă Mediaşul a învins Steaua cu 76 – 65 într-un meci total opus din punct de vedere al spectaculozităţii faţă de partida jucată de Piteşti. Cel mai bun om al adversarei din această după amiază a fost Titus Nicoară, autor a 18 puncte şi 7 recuperări.

În partida tur dintre cele două formaţii Mediaşul s-a impus categoric cu 87 – 64, cel mai bun jucător de la Piteşti fiind Maurice Gennie, conducătorul de joc marcând 18 puncte şi pasând decisiv de 3 ori.

Dacă va obţine victoria în această partidă gazdele vor face încă un pas către un loc în playoff. Momentan BCM U ocupă poziţia poziţia 7 în clasament, cu 32 de puncte, la egalitate cu CS Otopeni şi CSU Atlassib Sibiu. Nu va fi însă un meci uşor, Mediaşul luptându-se pentru a termina sezonul regulat pe prima poziţie.

Arbitrii partidei sunt Doru Vinaşi, Marius Ciulin şi Vlad Potra iar comisar a fost desemnat Mircea Martiş.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    dragusin
    Dragusin joaca de-o vreme la Medias, deci in tur n-avea cum sa joace la Pitesti. Si n-a fost nici cel mai bun recuperator nici marcator.

    cu 13 ani în urmă (18.02.2011) Raspunde
  • Costin :

    @razv-an
    Am corectat...Multumim pentru observatie!

    cu 13 ani în urmă (18.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!