Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. CSM Bucureşti - CSU Asesoft Ploieşti

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.02.2011

Sambata (26.02), CSM Bucureşti primeşte vizita echipei CSU Asesoft Ploieşti într-o confruntare ce face parte din programul etapei a 23-a. Meciul are loc la Arena de Baschet şi este de maximă importanţă mai ales pentru gazde, urmând a fi transmis în direct la TVR 3, sâmbătă (26.02), cu începere de la orele 18:00.

Echipa din capitală are 11 victorii, 10 înfrângeri şi un meci mai puţin disputat în momentul de faţă. CSM a pierdut ultimul meci disputat, scor 68-84, pe teren propriu, cu CS Otopeni. În aceste condiţii, echipa a retrogradat pe poziţia a 10-a în clasament şi conducerea clubului a decis să-l înlocuiască pe Mladen Ostojic de la cârma echipei. El a petrecut un an la echipa din Bucureşti.

În schimb, Predrag Vasic a fost numit drept noul antrenor al echipei. El a devenit cunoscut în România în special datorită angajamentelor din baschetul feminin. Vasic a pregătit pe Sportul Studenţesc şi a ocupat o perioadă funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de senioare.

CSU Asesoft Ploieşti se situează pe prima poziţie a clasamentului în Divizia A masculin. Prahovenii au obţinut 19 victorii şi 3 înfrângeri, fiind neînvinşi în retur. Echipa antrenată de către Vladimir Arnautovic a totalizat şapte victorii în campionat şi două în cupă, de la startul returului.

Formaţia care a cucerit ultimele şapte campionate în baschetul masculin românesc are doi jucători lipsă, ambii fiind străini. Nikola Ilic a fost operat, fiindu-i înlăturată o tumoare din zona stomacului. În schimb, Goran Bajic a suferit o accidentare serioasă, care a pus capăt sezonului pentru baschetbalistul ex-iugoslav. Chiar şi aşa, CSU merge ceas în competiţiile interne şi nu pare interesată să facă un ultim transfer.

CSM Bucureşti are un bilanţ de şapte victorii şi trei înfrângeri în partidele disputate la Arena de Baschet, având un meci mai puţin disputat în faţa propriilor suporteri. Bucureştenii nu-şi pot permite paşi greşiţi în acest moment al sezonului, orice înfrângere putând şi decisivă în cursa pentru unul dintre ultimele trei locuri rămase disponibile la prima vedere pentru o eventuală calificare în playoff.

CSU Asesoft Ploieşti este singura echipă din Divizia A ce a adunat mai mult de şapte victorii în deplasare pe parcursul acestui sezon competiţional. Burlacu&co au chiar nouă succese departe de casă dintr-un total de 11 meciuri susţinute. De asemenea, vorbim despre singura echipă care a pierdut mai puţin de patru meciuri în deplasare.

CSM Bucureşti a produs una dintre surprizele campionatului prin victoria realizată în confruntarea directă cu CSU Asesoft Ploieşti, desfăşurată în tur. CSM s-a desprins la nouă lungimi în primul act şi a ost una dintre puţinele echipe care a rezistat pe parcursul reprizei a doua în faţa Asesoftului pentru a câştiga. Rezultatul final a fost de 75-69. Diferenţa a fost făcută atunci la aruncările de două puncte: 14/44 pentru Ploieşti (31%) respectiv 17/31 (54%) pentru Bucureşti. De asemenea, CSM a fost mai bună la recuperări (40-33), dar şi mai activă la libere (14/19 - 20/28).

Angel Santana a avut 18 puncte şi 6 recuperări, Mihai Paul a adăugat 17 puncte, iar Branislav Tomic a totalizat 13 puncte şi 10 recuperări pentru CSM. De asemenea, Rade Dzambic a totalizat 13 puncte şi 10 pase decisive în acea partidă. Din partea Asesoftului s-au evidenţiat Adrian Blidaru - 16 puncte, Levi Szijarto - 14 puncte, 4 recuperări respectiv Cătălin Burlacu - 11 puncte, 9 recuperări.

Bilanţul general al confrunărilor directe dintre aceste echipe este favorabil lui CSU Asesoft Ploieşti, cu 2-1. În sezonul trecut, primul pentru CSM în Divizia A, s-au consemnat două victorii categorice pentru CSU: 97-72 la Bucureşti, respectiv 93-58 la Ploieşti.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Alexandru Olaru (Bucureşti), Alin Mircea Faur (Timişoara) şi Adrian Habor (Târgu-Mureş). Cavalerul fluierului timişorean Faur a fluierat şi la meciuri tur.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!