Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronică. Cupa României, masculin. CSM Oradea - BC Miercurea Ciuc

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
25.09.2011

CUPA ROMÂNIEI, MASCULIN, OPTIMI DE FINALĂ 
CSM Oradea
BC Miercurea Ciuc


Arena Antonio

Alexe Oradea

 18:30
L. Grigoraş - L. Bukureşti - A. Habor

Rezultat tur:

78 - 82

26.09.2011, retur Cronică Tur
Casetă Meci Alte meciuri

Ultimul meci din cadrul optimilor de finală ale Cupei României se va desfăşura luni, 26 septembrie, la Oradea acolo unde formaţia gazdă primeşte vizita BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Partida ce va avea loc la Arena Antonio Alexe din localitate este programată să înceapă la orele 18:30. Câştigătoarea dintre cele două formaţii urmează să întâlnească pe CS Otopeni în sferturile de finală. Ilfovenii s-au calificat mai departe după ce au învins sâmbătă seară pe SCM U Craiova, scor 107-87.

Orădenii şi-au făcut singuri viaţă grea şi se află în faţa unui joc extrem de important în vederea calificării. După ce au condus cu 16 puncte în partida tur de la Miercurea Ciuc, gruparea bihoreană s-a văzut în final înfrântă la 4 puncte. Dino Erceg a fost cel mai bun jucător de pe teren. De origine croată, Erceg a înscris 29 de puncte pentru ciucani, adăugând 12 recuperări pentru un index de 32 de unităţi la capitolul eficienţă. Trebuie subliniat şi procentajul de 50% la aruncările de trei puncte al sportivilor antrenaţi de Laszlofy Botond, aceştia înscriind 36 de puncte de după semi-cercul de 6.75.

Tot în meciul tur ciucanii au înregistrat procentaje mai bune la capitolul aruncări decât adversarii lor: 60% la două puncte, 50% la trei puncte, 75% la libere faţă de 57% din interiorul semi-cercului de 6.75, 21% după linia de trei puncte şi 60% la linia de pedeapsă. Harghitenii s-au mai impus la capitolul recuperări, 26-25, pase decisive, 16-15, cedând doar la mingi câştigate 7-9 respectiv mingi pierdute 21-20.

În ceea ce priveşte al cincilea străin care va sta în tribune, la Oradea ar putea debuta oficial William Franklin, însă rămâne de văzut cui i-ar lua locul. Foarte probabil Cristian Achim va renunţa la Sasha Topchov, transformându-l astfel pe Pesic pe poziţia a 4-a. De partea cealaltă Levi Levine este principalul "favorit" în postura de al cincilea jucător străin.

Pentru a se califica mai departe, amfitronii au nevoie de o victorie la minim 5 puncte. În cazul în care orădenii se impun la 3 puncte sau mai puţin, oaspeţii se califică mai departe. Mai există posibilitatea ca jocul să intre în prelungiri, însă doar dacă la finalul celor 40 de minute tabela să indice avantajul de 4 puncte al bihorenilor. Din punct de vedere al componenţei, gazdele pornesc cu prima şansă. Nu va fi un meci uşor pentru elevii lui Cristian Achim deoarece presiunea se află pe umerii lor. De asemenea dacă ciucanii vor repeta prestaţia din cea de a doua repriză din meciul tur, atunci vor avea un cuvând greu de spus în balanţa calificării.

Partida va fi condusă de o brigadă formată din Laurenţiu Grigoraş, Laszlo Bukureşti şi Adrian Habor, comisar fiind Burcezan Radu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!