Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Avancronica restanțelor de marți (29.03) din Liga Națională

Avancronica restanțelor de marți (29.03) din Liga Națională

Două partide restante au loc marți, 29 martie, în Liga Națională de Baschet Masculin, fiind implicate în aceste meciuri campioana respectiv vicecampioana României, dar și deținătoarea Cupei României. La Ploiești disputa contează pentru etapa a 25-a, iar întâlnirea de la Voluntari este o restanță din etapa a 4-a.

Mai jos sunt avancronicile celor două dueluri respectiv la ce oră încep meciurile și unde pot fi urmărite:

CSM Baschet Petrolul Ploiești - CSM CSU Oradea - ora 16.00, Digisport 4, LookSport 2, FRB TV

La mijlocul săptămânii trecute era programat acest duel, în etapa a 25-a, dar orădenii au solicitat amânarea partidei după ce mai mulți jucători s-au confruntat cu probleme medicale. De atunci, CSM Oradea și-a amânat și partida cu Athletic Constanța, care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, 26 martie, motivul fiind același.

CSM Petrolul a jucat la Voluntari în weekend, oferind o replică foarte bună pe terenul deținătoarei Cupei României. Prahovenii au cedat în cele din urmă cu 69 la 81, avându-l pe Deion Hammond aproape cu double-double (19 puncte, 9 recuperări), iar în double figures au terminat și Mihailo Sekulovic, Jonathan Jordan respectiv Matija Milin.

Bihorenii au 5 victorii și 5 eșecuri în ultimele 10 partide din Liga Națională, perioadă în care singura formație de playoff pe care au învins-o a fost SCM U Craiova. În rest, „leii roșii” au pierdut cu Voluntari, U-BT, Constanța, Rapid și FC Argeș, iar echipele de care au trecut nu sunt în lupta pentru Top 8.

În tur, Oradea a câștigat cu 100-73 în Arena Antonio Alexe, remarcatul partidei împotriva lui CSM Petrolul Ploiești fiind Garlon Green, cu cele 27 de puncte ale sale.

Nu există diferențe extrem de mari la capitolele statistice între cele două echipe, Ploieștiul transformându-și mai bine liberele (74.6-68.1%), în timp ce Oradea aruncă mai precis de la distanță (37.5-33.0%). Vicecampionii țării n-au pe nimeni în Top 10 la statisticile mai importante, în vreme ce prahovenii îi dau pe Deion Hammond (puncte) Andrej Magdevski (pase decisive și intercepții) și Earl Watson (recuperări ofensive și capace).

CSO Voluntari - U-BT Cluj-Napoca - ora 19.00, Digisport 4, LookSport, FRB TV

În urmă cu două săptămâni s-a dat prima confruntare dintre U-BT Cluj și CSO Voluntari în Liga Națională în actuala stagiune, atunci fiind tot un duel restant. Ardelenii s-au impus cu 97-75 în BTarena, Clujul făcând diferența în repriza secundă, când a înscris 56 de puncte.

Patru jucători a avut Mihai Silvășan în double digits cu ocazia acelei partide, Patrick Richard terminând cu 22 de puncte și 8 recuperări, iar Stefan Bircevic a bifat un double-double alcătuit din 15 puncte și 13 recuperări (10 defensive). Rolland Torok a fost principalul marcator al Voluntariului, cu 15 puncte (5/7 de la distanță).

U-BT Cluj a controlat lupta la recuperări atunci, având 48 în total, spre deosebire de cele 32 ale Voluntariului. Șase jucători din tabăra „studenților” au terminat cu minim 4 recuperări la finalul partidei.

Ambele combatante au cel puțin 20 de victorii în Liga Națională și se află pe prima respectiv a treia poziție, avantajul fiind al campionilor, care au 22-1 bilanț, iar CSO Voluntari stă cu 20-3.

Ilfovenii sunt neînvinși în propriul fief (12-0), sală în care aduc în medie 87.7 puncte pe întâlnire. De partea cealaltă, U-BT Cluj are un singur eșec departe de casă, în Derby-ul Ardealului de pe terenul lui CSU Sibiu. De la mijlocul lunii octombrii 2021 este așteptat acest duel de la Voluntari dintre primele două clasate ale LNBM.

Grupările sunt fruntașe la majoritatea datelor statistice, cu un plus de partea alb-negrilor, străinii având un aport important în ambele angrenaje.

*foto: Emi Turbuc, Roby Boroș

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Bafta
    Prefer înfrângerea la câte puncte vrea voluntari dar sa nu se accidenteze vreun jucător. Apoi mai batem Piteștiul și probabil Oradea va juca cu voluntari in sf și noi cu Piteștiul.

    cu 2 ani în urmă (29.03.2022) Raspunde
  • YMCA fanb :

    Intre timp ne facem de ras
    https://www.playsport.ro/scene-socante-si-suspiciuni-la-pariuri-in-liga-1-de-baschet-feminin-un-arbitru-a-condus-scandalos-meciul-csm-alexandria-uav-arad-si-a-sarit-sa-bata-o-sportiva-de-la-oaspeti-129957

    cu 2 ani în urmă (29.03.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Incredibil!! Cum poate sa fie acest domn arbitru?!?! E incredibil cum FRB il mai tine.
      Am vazut video si sincer pot sa am doar respect pentru jucatoarele de la Arad. Ma mir ca au avut taria de caracter sa termina partida. Daca se intampla asta la un meci al baietilor, cred ca acest arbitru iesea vanat de pe teren.
      Jucatoarele de la Alexandria... Chiar daca in mod direct (cel putin asa sper) nu au nicio vina, mi se pare stupid ca se pot bucura cand iti da fault dupa fault in situatia in care e evident ca nu e nimic.

      cu 2 ani în urmă (29.03.2022)
    • #LLKB:

      Tupeu
      Si tot el se victimizeaza si spune ca jucatoarea care a postat videoul “ii strica imaginea”. Pe langa asta mai si spune ca 7 din 10 decizii au fost corecte.

      cu 2 ani în urmă (29.03.2022)
    • YMCA fanb:

      sa vedem
      Sa vedem ce face federatia in sensul asta. Daca nu il vor exclude din arbitraj vor da un semnal foarte grav. Parca au luat-o toti razna

      cu 2 ani în urmă (29.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!