Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bahcesehir Koleji a câștigat FIBA Europe Cup

Bahcesehir Koleji a câștigat FIBA Europe Cup

Bahcesehir Koleji a triumfat în ediția 2021-2022 a FIBA Europe Cup, după 162-143 la general în finala cu UnaHotels Reggio Emilia. Turcii au câștigat meciul retur disputat miercuri, 27 aprilie, cu 90-74, fiind aproape 13.500 de spectatori în tribune pentru jocul din țara Semilunei, record pentru o finală de FIBA Europe Cup.

Returul finalei a avut loc în Ulker Sports Arena din Istanbul, Bahcesehir formându-și un avantaj important încă din primul sfert, când avea 30-16. Reggio Emilia s-a apropiat la două posesii pentru intrarea la cabine (43-37), turcii reușind apoi să marcheze 47 de puncte în repriza secundă și s-au impus într-un final cu 90 la 74. Bahcesehir a câștigat și manșa tur cu 72-69, cucerind astfel trofeul FIBA Europe Cup.

Jamar Smith a fost ales MVP-ul finalei, jucătorul lui Bahcesehir Koleji terminând returul cu 17 puncte (5/7 de la dstanță) și 4 pase decisive, având ați trei colegi în double figures. Arturs Strautins a contribuit cu un double-double pentru Reggio Emilia, 19 puncte și 11 recuperări, tot 19 puncte având și Stephen Thompson Jr.

Formația turcă este la primul trofeu european câștigat, după ce a ajuns în semifinalele FIBA Europe Cup în stagiunea 2019-2020.

Bahcesehir a încheiat cu 6-0 bilanț prima fază a grupelor, apoi cu 5-1 faza a doua și s-ar fi duelat cu CSM Oradea în playoff-ul competiției dacă Avtodor Saratov nu era exclusă de FIBA după începerea războiului din Ucraina. În meciurile eliminatorii, turcii au trecut pe rând de Sporting Lisabona (139-124 în sferturi) și ZZ Leiden (167-153 în semifinale).

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ..
    Interesant ce jucatori buni a putut atrage Bahcesehir. Pot doar sa cred ca e cumva legat de bani/buget + expunerea intr-un campionat important.

    cu 2 ani în urmă (28.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!