Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschetbaliști sârbi de la Voluntari și Steaua au fost blocați la granița dintre România și Serbia

Baschetbaliști sârbi de la Voluntari și Steaua au fost blocați la granița dintre România și Serbia

Toți sportivii străini care au evoluat în acest sezon în România au mai multe probleme din cauza pandemiei de coronavirus. Printre ei se numără și sârbii, care au aflat recent că autoritățile din țara lor vor închide granițele și s-au grăbit să se întoarcă în Serbia.

Astfel, Dejan Borovnjak, Andrija Bojic de la CSO Voluntari, Strahinja Jovanovic de la CSA Steaua, dar și voleibalista Marija Zelenovic au rămas blocați la granița cu țara vecină, informează presa sportivă din Serbia.

„Ne-am îndreptat spre Serbia, joi seara, din cauza măsurilor luate de Guvern pentru închiderea frontierelor. Am contactat-o pe ambasadoarea Serbiei la București, care mi-a spus că nu va fi nicio problemă, că putem intra, dar că trebuie să așteptăm până la ora 5:00 dimineața. Mi-a comunicat că se poate trece granița între orele 5 și 8. Am ajuns la frontieră pe la ora 3:30, am trecut granița românească, apoi am așteptat la frontiera sârbească, acolo unde nu era nimeni de la serviciile medicale. Un inspector sanitar a ajuns la aproximativ ora 5:30. Am intrat în procedură pentru trecerea frontierei undeva în jurul orei șase”, a spus Borovnjak, pentru sportklub.rs.

După aceea, am primit informația că putem intra în Serbia. Însă în loc de auto izolare de 28 de zile, așa cum s-a prescris, ne-au trimis direct în carantină, pentru 28 de zile. Această informație a apărut de abia vineri în Monitorul Oficial al Republicii Serbia. Am fost aduși cu o autoutilitară, nu știu exact unde ne aflăm.”

Baschet.ro a aflat însă că jucătorul Stelei a refuzat să intre în carantină, pentru că nu este bolnav și nici nu vrea să riște să contacteze virusul covid-19 de la alte persoane carantinate.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu sportivii cluburilor românești. Și alți baschetbaliști sârbă s-au întors în țara vecină și au fost direct carantinați. Printre aceștia se numără și Nikola Siladji, de la CSM Mediaș.

*foto: Radio România Reșița

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!