Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschetul a câștigat!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.10.2012

Meciul dintre CSM Oradea și BC Timișoara, unul extraordinar, cu răsturnări de situație incredibile, a avut parte multe. Toate în sens pozitiv. Un regal baschetbalistic la care au luat parte două echipe de certă valoare, care însă au avut oscilații ce ridică mari semne de întrebare pentru antrenori. Dar, acestea au fost ingredientele meciului din punct de vedere al celui care gustă din plin un spectacol sportiv și îl interesează mai puțin rezultatul final.

De asemenea, toți cei prezenți la sală au dat dovadă de civilizație. O mostră că se poate și la noi. A fost o seară în care baschetul a câștigat pentru că a fost pe primul loc. Și nimeni nu a îndrăznit să-l conteste. El s-a desfășurat în toată splendoarea lui pe parcursul a două ore intense.

Cu precădere cei prezenți în sală, dar și cei care au privit la televizor, au avut parte de spectacol, de două echipe concentrate asupra jocului. Fără proteste la adresa arbitrilor, fiecare concentrat la jocul său. Fără presiune inutilă asupra cavalerilor fluierului. Care, la rândul lor au înțeles că de această dată baschetul e șeful.

Jucătorii celor două echipe s-au implicat, s-au dăruit și au făcut tot ce a depins de fiecare dintre ei pentru a ajuta echipa să se impună. Până la urmă, la capătul unui astfel de meci a învins echipa mai bună. Cu merite deosebite din partea ambelor formații. Sportivilor trebuie să le mulțumim că ne-au ținut cu sufletul la gură într-o seară în care cel care nu a fost prins de acest meci cu siguranță nu va prinde niciodată 'microbul' baschetului. Aș adăuga spunând că au fost câteva faze de mare spectacol, reușite în special de către Danial Dillon (cu precizarea că și de cealaltă parte Johnson și Archie au fost încântători), apreciate cu aplauze inclusiv de jucătorii aflați pe banca de rezerve a Timișoarei. Iar acest lucru s-a întâmplat într-un meci oficial, unul nebun, echilibrat și cu multe răsturnări de situație. Dovadă că în pofida dorinței de victorie sportivii adevărați știu să aprecieze reușitele unui coleg de breaslă. Chiar dacă el punctează împotriva echipei tale.

În același timp trebuie să evidențiem prezența publicului. În număr foarte mare, sala fiind plină la ora meciului, spectatorii prezenți au oferit un plus acestui meci. Atmosfera a fost electrizantă, iar prezența a două grupuri de susținători a ajutat fără îndoială. De asemenea, la sfârșitul partidei suporterii celor două echipe și-au dat mâna și s-au fotografiat împreună. La fel cum au făcut-o jucătorii celor două echipe. 

Așadar, felicitări tuturor părților împlicate în acest meci. Fiecărui jucător în parte, antrenorilor, oficialilor echipelor și arbitrilor, dar mai ales fiecărui spectator care a ales să petreacă două ore pe care sunt convins că niciunul dintre ei nu le va uita prea curând. Acesta e baschetul! Baschetul adevărat. Baschetul pur. Fără ironii, fără miștocăreli, fără păcăleli. Cu atitudine, dorință, pasiune. Civilizat, cu bun simț. Dăruire totală din partea tuturor oamenilor. Mi-aș dori să plecăm de la fiecare meci cu impresia că baschetul este învingător indiferent care este rezultatul pe tabela de marcaj și numele celor două echipe care se înfruntă.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    ASA DA !
    Multumim Adi pt. articol !

    cu 11 ani în urmă (27.10.2012) Raspunde
  • dorutim :

    Asta e adevarata atmosfera de baschet!
    Asa ar trebui sa fie fiecare meci de baschet, dinamic si crancen pe parchet, tumultuos si cu fair play in tribuna, corect si onest in arbitraj, iar la final toata lumea sa fie multumita indiferent de scorul de pe tabela, ca a trait momente frumoase. De data asta noi am invins Oradea pe parchet, iar ei au fost mai buni in tribuna, mai ales la final. RESPECT!

    cu 11 ani în urmă (31.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!