Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu a anunțat despărțirea de Baris Ozkan

BC CSU Sibiu a anunțat despărțirea de Baris Ozkan

BC CSU Sibiu a anunțat despărțirea de Baris Cagan Ozkan, baschetbalist în vârstă de 28 de ani ce deține cetățenia română. Fundașul ce jucase toată cariera lui în Turcia nu mai evoluase pentru galben-albaștri de două luni.

În 17 decembrie 2022, CSU Sibiu a primit vizita lui CSM Miercurea Ciuc, într-un meci controlat total de gazde. Elevii lui Tomas Rinkevicius s-a impus cu 98 la 75, iar Ozkan s-a aflat pe teren vreme de aproape zece minute, terminând cu 6 puncte și 3 pase decisive.

A fost ultima partidă disputată de jucătorul turco-român în echipamentul formației din orașul de pe malul Cibinului. A urmat, la scurt timp, reactivarea lui Andrei Calnicenco, sportiv ce a evoluat în următoarele patru jocuri ale sibienilor.

Ozkan nu a mai intrat în planurile lui Rinkevicius iar astăzi, 17 februarie, CSU Sibiu a anunțat despărțirea de baschetbalistul născut în 1994, care a mai evoluat în trecut la Mersin BSB și la Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket. Ozkan a avut medii de 4.8 puncte, 1.2 recuperări și 2.1 pase decisive în 16 minute petrecute pe teren.

Cei de la United Hoops au anunțat că CSU Sibiu s-a despărțit și de Andrei Calnicenco iar, potrivit informațiilor de care dispunem, știrea este adevărată. Așadar, galben-albaștrii nu îi mai au nici pe Ozkan, nici pe Calnicenco însă, între timp, a revenit la echipă Rareș Uță.

Iată cum arată, în acest moment, lotul lui Tomas Rinkevicius: Gaston Whelan, Monyea Pratt, Daniel Manchon, Roberts Blumbergs, Mouhamed Barro, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Rareș Uță, Sebastian Ionescu, Daniel Banciu, Eduard Apostol, Vlad Georgescu și Victor Georgescu.

Așadar, doar cinci străini are CSU Sibiu în acest moment, după plecarea lui Dallas Walton în Polonia. Rămâne de văzut dacă sibienii vor mai efectua un transfer până la începutul lunii martie, când se vor relua jocurile din Liga Națională de Baschet Masculin. În 4 martie, elevii lui Rinkevicius joacă în deplasare, pe terenul lui CSM Oradea.

*foto: Răzvan Spechea/CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    Am facut putina curatenie. Rotatia de baza cuprinde 9 jucatori, 4 romani (Mirel, Basti, Aurica, Rares) si cei 5 straini. Teoretic ar putea sa fie suficient, practic meciul cu Voluntari a dovedit ca nu. Manchon nu e deloc consistent in meciurile impoprtante (cum sunt toate deja in faza asta), TR nu are incredere in el, se vede dupa modul de utilizare si minutele acordate. Oboseala se va instala, daca mai apar ceva accidentari (hope not), vom fi intr-o mare dificultate. Pentru mine e clar ca avem nevoie de intariri, daca vrem sa facem ceva mai mult decat o lupta la 7 8. Dar am asa un feeling ca nu o sa miscam nimic si vom rata un nou moment bun.

    cu 1 an în urmă (17.02.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      logic
      ar fi sa pastrezi toata garnitura, chiar si de petarde daca nu ai planuri sa aduci ceva nou. Asa cum spui, ramanem fara suflu si in conditiile astea sa te mai si scapi de un roman, imi da cu virgula, pen'ca:

      1. Banii castigati cu plecarea lui Ozkan nu cred ca sunt de folos in alt mod pentru sezonul curent decat daca aducem altceva in loc, ca de facut "saving" pentru bugetul viitor nu prea sta conducerii in fire sa faca asa ceva.
      2. Timing-ul despartirii, dupa seria de victorii ce ne-au saltat in clasament si revigorat sansele iar nu are sens, decat daca vrei sa consoldezi trendul. Faptul ca nu are incredere TR in el, nu e un argument suficient sa te desparti avand in vedere ce ne asteapta.
      3. Grosso modo, plecarea e la pachet cu Calnicenco, deci 2 pozitii pierdute fie ele si doar de la antrenamente.
      4. Ar fi un mesaj ca trantim campionatul acum.

      Ramane de vazut dar eu cred ca o sa aducem ceva...

      cu 1 an în urmă (17.02.2023)
    • Soare:

      "ceva"
      Ideal ar fi să aducem "ceva bun", nu "ceva", nu cred că facem nimic dacă schimbăm o petardă cu alta.

      cu 1 an în urmă (17.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!