Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu a obținut primul succes al sezonului în toate competițiile în fața primelor două clasate din LNBM

BC CSU Sibiu a obținut primul succes al sezonului în toate competițiile în fața primelor două clasate din LNBM

BC CSU Sibiu a spart gheața în acest sezon în fața echipelor cu care se luptă la supremație în România. Pentru prima dată în nouă patide disputate în fața lui U-BT Cluj-Napoca sau CSM CSU Oradea, formația lui Dan Fleșeriu a reușit să obțină o victorie.

S-a întâmplat la meciul de cupă de pe teren propriu cu U-BT Cluj-Napoca, încheiat cu scorul de 78-77. Sibienii au fost eliminați însă din cupă, după ce în partida tur au pierdut la o diferență de 19 puncte. Echipa de pe Cibin a jucat nouă partide contra lui U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea în patru competiții diferite în acest sezon.

Rezultatele înregistrate de sibieni contra principalelor pretendente la titlu sunt următoarele:

CSM CSU Oradea vs BC CSU Sibiu – 68-64 – SuperCupa României

CSM CSU Oradea vs BC CSU Sibiu – 92-86 (ot) – FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu – 92-64 – LNBM

CSM CSU Oradea vs BC CSU Sibiu – 85-73 – LNBM

BC CSU Sibiu vs CSM CSU Oradea – 69-75 – FIBA Europe Cup

BC CSU Sibiu vs U-BT Cluj-Napoca – 71-77 – LNBM

U-BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu – 83-64 – Cupa României

BC CSU Sibiu vs CSM CSU Oradea – 63-85 – LNBM

BC CSU Sibiu vs U-BT Cluj-Napoca – 78-77 – Cupa Romaniei

Din rezultatele prezentate se poate observa că BC CSU Sibiu a pierdut patru partide din cele nouă disputate la o diferență de peste 10 puncte. Cele mai echilibrate jocuri au fost primele două cu CSM CSU Oradea, din SuperCupă și din FIBA Europe Cup, când a fost nevoie de o repriză suplimentară, plus ultimul câștigat cu U BT Cluj-Napoca.

Primul succes al Sibiului în fața celor două rivale a fost subliniat și de Dan Fleșeriu imediat după meciul de miercuri, 15 ianuarie:

„O victorie binevenită după atâtea eșecuri împotriva Clujului și Oradiei...în sfârșit am reușit să batem pe una dintre ele.”

BC CSU Sibiu se va mai întâlni cel puțin de două ori cu fiecare echipă amintită mai sus, în Top 6 din LNBM.

*foto: Dragoș Dumitru/BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    O victorie care nu conteaza deloc sau conteaza enorm, paradoxal...
    Din perspectiva calificarii, nu are nici o valoare.
    In schimb, daca ne raportam ca e prima dupa o serie de 8-9 infrangeri vs Cj/Oradea, e foarte seminficativa. Da, Clujul a jucat cu frana de mana trasa, cumva la adapostul punctelor din tur, dar e evident ca si-au dorit enorm victoria (felul cum au tratat finalul meciului dovedeste asta). Pe de alta parte, noi am jucat fara principalul marcator (Philmore) si fara principalul pasator (Jordan), cu o rotatie doar de 7 oameni. Daca nu gresesc, cred ca este si primul meci sezonul acesta in care Stewart si Chatman au jucat fiecare foarte bine in acelasi meci. Pivotii nostri din nou la inaltime, chiar daca nu au mai dominat recuperarea, contributia lor a fost impresionanta. Pick'n'roll-ul a mers ok, ca de altfel si la meciul cu Pitesti. Ramane problema blocajelor, aolo unde nu sunt eficienti si reusesc cu greu sa creeze spatiu pentru aruncatori, dar e bine sa ai ceva de imbunatatit :). Lucas de asemenea cu un meci bun una peste alta, chiar daca uneori face niste greseli dificil de inteles (poate doar prin perspectiva varstei). Paliciuc a contribuit mult, in special in aparare.
    Au fost si cateva bemoluri evident, precum lipsa de concentrare de la inceputul sfertului 3, slabiciunile lui Rolli (in special pe faza de aparare) - dar nivelul lui va creste pana la urma, sunt convins de asta, timeout-ul nostru de la 77-67, care ne-a facut mai mult rau decat bine, deoarece desi era clar ca respiram tot mai greu, nivelul de joc al Clujului era jos si le-am creat oportunitatea de a se linisti si focusa (ca urmare au avut un run de 10 puncte, iar Rolli a dat punctul victoriei).
    Una peste asta, victoria ne dovedeste ca totusi putem castiga contra celor doua, dar ca in continuare trebuiesc facute ajustari multe si trebuie sa continuam sa muncim si sa o luam meci cu meci. Si desigur sa fim sanataosi...
    Urmeaza Timisoara, unde cu un moral bun si cu ajutorul celor 2 absenti (daca acestia vor putea reveni), va trebui sa ne putem apropia victoria.

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!