Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu ajunge la 4 victorii în Liga Națională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu ajunge la 4 victorii în Liga Națională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu a obținut cel de al 4-lea succes stagional, după ce a trecut clar pe teren propriu de CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 96-80. Partida din Sala Transilvania a fost una fără istoric, după ce sibienii și-au creat un avantaj de peste 20 de puncte încă din primul sfert și jocul a decurs într-o singură direcție până pe finalul sfertului trei când oaspeții au început să reducă din deficit dar nesemnificativ pentru a putea spera la o revenire spectaculoasă.  

Sibiu: Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță
Ciuc: Ionescu, Zerkula, Bogdanovic, Lam, Lufile

Ciucanii au fost primii care au marcat în Sala Transilvania prin Bogdanovic, după mai bine de un minut de joc. Mo Pratt a răspuns cu o triplă. Cei doi jucători au repetat seria și scorul a ajuns la 6-4 pentru gazde. Tamulis cu 5 puncte la rând și-a desprins echipa pentru prima dată pe tabelă iar tripla lui Lucas Tohătan a făcut ca diferența să ajungă la 10 puncte, 14-4, cu 6 minute rămase din actul inaugural. După un time-out, sibienii au explodat și au pus rapid în desfășurare un run de 14-2. Zerkula a oprit seria bună a gazdelor cu un coș de la semidistanță. Echipa vizitatoare nu a reușit să tăvălugul gazdelor, iar la finalul primului sfert BC CSU Sibiu avea de trei ori mai multe puncte marcate, 33-11.

Actul secund a început cu câte o triplă de fiecare parte. Elevii lui Laszlofy Botond au rămas cu acel coș din start în următoarele 4 minute iar galben-albaștri au profitat și au pus cea mai mare diferență pe tabelă, 43-14. Miercurea Ciuc a reușit un parțial de 9-1 aproape de jumătatea sfertului, determinându-l pe Miguel Angel Hoyo să solicite timp de odihnă. Avantajul sibienilor nu a scăzut sub 20 de puncte până la pauză, chiar dacă jocul oaspeților a fost puțin mai consistent. La cabine se intra cu scorul de 56-29 în favoarea gazdelor.

Cioacătă a fost primul marcator la reluarea jocului, după care Tamulis a răspuns cu două triple la rând și BC CSU Sibiu avea de două ori mai mult puncte marcate decât adversarul. Din acel moment avantajul gazdelor a oscilat în jurul numărului de 30 de puncte. Ciucanii au încheiat bine sfertul trei iar parțialul de 9-0 chiar le-a permis să câștige această perioadă de joc, ce-i drept la doar o posesie. Astfel după 30 de minute de joc, scorul era de 74-59.

Ultimul act al partidei a fost unul echilibrat, fără ca sibienii să mai apese accelerația. Ciucanii au profitat s-au aflat la conducere în parțialul acestui sfert și au reușit să coboare diferența la sub 20 de puncte după mult timp. Când mai erau 4 minute de joc scorul era 85-66 iar sibienii solicitau timp de odihnă.  Miercurea Ciuc nu a avut forță să pună în pericol avantajul gazdelor. Partida de la Sibiu s-a încheiat cu scorul de 96-80.

Lucas Tohătan a fost omul meciului cu 19 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Justas Tamulis a fost principalul marcator al învicngătorilor cu 26 de puncte. James Padgett a venit de pe bancă cu 15 puncte și 5 recuperări. Mo Pratt a contribuit cu 11 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Rareș Uță a reușit 10 puncte și 6 recuperări.

Mihajlo Bogdanovic a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 28 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Chad Lufile a reușit 18 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări iar Lazar Djurovic 12 puncte și 2 recuperări.

foto: BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!