Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă al doilea meci al sezonul în LNBM

BC CSU Sibiu câștigă al doilea meci al sezonul în LNBM

BC CSU Sibiu a învins la limită pe SCM Timișoara în prologul etapei a 9-a din Liga Națională de Baschet Masculin, scor 80-79. Partida de pe Cibin desfășurată astăzi, 19 noiembrie, a fost una cu multe run-uri de fiecare parte iar ultimii care au reușit să apese decisiv pe accelerație au fost elevii lui Dan Fleșeriu.

Echipele de start:

Sibiu: Tohătan, Dragoste, Tamulis, Pratt, Mcgrew
Timișoara: Strong, Schipor, Gajic, Mirkovic, Komatina

Partida din Sala Transilvania a început favorabil oaspeților care s-a dus la 5-2 după 2 minute de joc. Egalitatea s-a restabilit la 7, după o triplă a lui Tohătan. Mirkovic a marcat simplu la celălalt panou, după care Justas Tamulis a reușit un four-point-play, după faultul lui Gajic. Cele două echipe au mers umăr la umăr apoi pe tabelă. BC CSU Sibiu și SCM Timișoara aveau să meargă așa până la finalul primului acr, care se încheia la egalitate, 21-21. Din nou startul de sfert le-a aparținut timișorenilor, care au dus scorul la 30-23, în urma unui coș cu fault al lui Alex Olah. A urmat un time-out al lui Dan Fleșeriu iar elevii săi au răspuns bine, cu un parțial de 8-0, cu 5 puncte venite de la Rareș Uță. Timișoara nu a marcat mai bine de 5 minute până la tripla norocoasă a lui Gajic, cu care revenea la conducere, 33-31. Echilibrul s-a păstrat între cele două formații, iar Lazslo Lazar, sărbătoritul zilei care împlinește 34 de ani, a marcat ultimul coș al primei reprize, cu care stabilea scorul de 40-37 pentru SCM Timișoara.

McGrew de la linia de libere a fost primul care a modificat tabela la relauarea jocului. Tamulis a marcat o triplă și gazdele veneau în față, 42-40. Lucas Tohătan cu un coș de la semidistanță a continuat run-ul gazdelor și apoi McGrew a mai făcut o vizită la linia de pedeapsă. Laszlo Lazăr a oprit seria fără coș a timișorenilor. Nu a fost coșul revenirii șidiferența a crescut și mai mult, la 8 lungimi, scor 50-42 iar Dragan Petricevic era nevoit să solicite timp de odihnă. Le-a priit bănățenilor, care marcau 5 puncte la rând și venea rândul lui Dan Fleșeriu să ceară time-out. Lilov restabilea egalitatea la 50, cu al treilea său coș de 3 puncte. Tohătan a răspuns tot cu o triplă. Bănățenii ai rămas on-fire iar Lilov și Vlahovic cu coșuri consecutive de la distanță își duceau echipa în față, 56-55. Tot cu o triplă Mirkovic refăcea avantajul echipei sale de la pauză, acum 59-56. Zona Sibiului a continuat să fie pedepsită prin coșuri de la distanță ale timișorenilor, care duceau scorul la 64-58 în debutul actului decisiv. Sibienii au avut suflu să mai apese o dată pe accelerație, au reușit un run de 8-1, completat de un coș facil pe tranziție a lui Uță. După un time-out al Timișoarei jocul s-a animat și scorul devenea 70-70 cu 2 minute și jumătate rămase din meci. Tamulis a marcat 5 puncte la rând în ultimul minut și Sibiul lua o opțiune importantă la victorie. Gajic și-a ținut echipa în joc o recuperare ofensivă și două libere transformate ulterior. Sibienii au plimbat excelent mingea și Uță a marcat liber. Gajic a marcat rapid o triplă și l-a faultat pe Tamulis. Lituanianul a marcat ambele libere și diferența era 4 puncte. Gajic a mai înscris o dată de la distanță dar mai erau doar 0.8 secunde pe ceas. Partida s-a încheiat cu scorul de 80-79.

Rareș Uță a fost omul meciului cu un indice al eficienței de 30 de unități, după 21 de puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac. Justas Tamulis a fost și el la înălțime cu 28 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Lucas Tohătan a adăugat 12 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive iar Tanner McGrew cu 11 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Ivan Lilov a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Nikola Gajic a terminat cu 14 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Adam Mirkovic a totalizat 12 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

foto: BC CSU Sibiu

23 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    CSU Sibiu reincarcat
    Sa speram ca victoria asta da semnalul revenirii Sibiului, pentru ca, dincolo de acei cativa idioti care inca mai bantuie printre fanii din tribune, LNBM ar fi trista fara CSU.

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      Sibiu
      Excelent spus!

      cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Am mai spus de multe...
    ...multe ori... și repet exact cum am mai spus-o: oamenii, fanii din Sibiu, inclusiv ciobanii cu ”CSU întotdeauna peste U”, merită să aibă o echipă competitivă. Și-mi doresc sincer asta pentru ei dar și pentru noi la Cluj.

    Acolo, la Sibiu, s-a jucat și s-a respirat baschet mult înainte ca în alte locuri din țară să se umfle prima minge. Există și tradiție, există și emulație, există suficiente premise pentru a justifica o investiție serioasă în baschet.

    Avem nevoie de competiție sănătoasă în baschet în România, competiție loială desfășurată pe terenul de baschet. Avem nevoie de meciuri cât mai tari, care să aducă nu doar spectacol dar și să ridice cota campionatului nostru. Avem nevoie de construcții sănătoase, organizații bine închegate, echipe puternice. La Sibiu chiar mă aștept să se poată întâmpla așa ceva. Poate anul ăsta nu prea e cazul de echipă puternică... dar sper că în următorii să fie.

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu cosmin csa :

    CSU Sibiu
    1. Vesnic peste U
    2. Peste tot jucam ca a acasa.
    3. Ciobanii fac branza buna si au lape bun
    4. U pentru totdeauna sub CSU

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @cosmin
      1. În sufletul tău da. Și e ok, respect asta :-)
      2. Voi știți, nu mă bag. Oricum, parcă asta era de la Rapid, sau nu?... De fapt nu contează.
      3. Când te plictisești de laptele de cioban zi-mi și te trimit în Piașa Cibin la niște doamne cumsecade. Au ele lapte de vacă, de capră, chisr și de oaie (mai rar, e drept).
      4. Rămâne cum am stabilit la 1.

      cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • BC CSU Sibiu cosmin csa:

      Asa e ramanem ca la pct. 1 Vesnic peste U
      Asa e ramanem ca la pct. 1 Vesnic peste U

      cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Ciobanii
    Ciobanii sunt oameni liberi, neciopliți, dar cu judecata sănătoasă. Voi ați fost in toată istoria iobagi la unguri, fara să vă folosiți prea mult creierul, gândeau alții pentru voi. CSU întotdeauna peste U !!!

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @tarb
      Da da, foarte sănătoasă judecată. De aia sus la Jina și-n Poiană rata de vaccinare e la valorile la care e :-( Foarte sănătoși, inclusiv ăia grămadă ce nu s-au vaccinat deși le-au murit membri din familie. Ce să-ți povestesc... judecată fra.

      Cât despre iobagi și unguri - putem intra cu altă ocazie în discuții despre istorie, ce și cum a fost acum 150-200 de ani, cum se plimbau ciobanii din mărginime cu anii către Urali și veneau de-acolo direct cu neveste și copii, etc. Dar nu despre asta vorbeam eu, ce-a fost acum 200 de ani. Așa că nu mă bag acuma.

      Ajunge să mă rezum la a spune atâta: în 2021 sală, la Cluj, români/unguri/oameni de orice altă etnie cândă împreună ”Slavă Ție Studenție”. Te asigur de asta. Cu toții strigăm din toată inima ”Haide U”. Eu trăiesc ancorat în prezentul din 2021, nu mă uit la lucruri de acum 200 de ani când nici eu și nici cei din zonă nu erau prezenți.

      Dar, cum ziceam, eu mă uit la ce e azi și ce-i cu ciobanii de-acuma. Bine că, din marea masă a suporterilor CSU, îs chiar foarte puțini.

      cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Urali
      Asta se cheama ca erau iesiti in lume. Nu te mai victimiza , ai facut ciobani toata Sala Transilvania, iobagule !

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      qed...
      ...zi drept, tu de câte ori ai rămas corigent la gramatică?... Și cam cât de miloși au fost profii care, până la urmă, te-au trecut?... Nu de alta, dar trebuie să fii cel mai slab din județ la limba română ca să înțelegi că eu am făcut referire la întreaga Sală Transilvania.

      În rest, comportamentul și limbajul pe care le ai nu fac decât să confirme că am avut dreptate cu afirmația inițială. QED.

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      fanii din Sibiu, inclusiv ciobanii cu ”CSU întotdeauna peste U”
      Toata sala Transilvania canta "CSU întotdeauna peste U". Dupa cum ti-am spus mai sus cred ca mullti clujeni au mintea hodinita. Iti explic si ce-i cu scandarea asta . Nu are legatura cu prezentul sau trecutul , stim ca suntem sub voi in prezent , ci cu viitorul . Mofturile, fitzele de "capitala" autoproclamata , mai nou , atitudinile secesioniste de pe la Cluj nu sunt bine vazute in Sibiu, Narcisistule sfertodoct!

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Concluzie.
      Alăturarea de cuvinte aparent pompoase dar fără legătură de vreun fel - reciprocă, cu interlocutorul sau contextul - dăunează grav luării în serios. Asta referitor la tentativa ta de coup de grace.

      Altfel, așa cum era de așteptat, confirmi că ai dezvoltat (nejustificat) niște complexe pe care le reverși aici. Și-nțeleg că, astfel, prin optica ta personală ”vezi” din Sibiu ”mofturi și fitze de capitala autoproclamată”. Ar fi fost ok dacă te opreai la alea, așa fără sens cu erau. Ai fi rămas cu o minimă prezumție de rezonabil.

      Dar ai adăugat partea cu ”atitudini secesioniste”. Și asta arată clar că trăiești în lumea ta, că-i mare gălăgie acolo și că-i cel mai sănătos să nu te deranjeze nimeni.

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Sabin Gherman
      Nu-i nici o frustrare "prietene" . Cam asta-i realitatea ! V-ati cam luat-o in cap, sunteti ca pendulul , daca in 90 vopseati bancile in tricolor, acuma defilati prin Europa cu slogane "Cluj , capitala Transilvaniei". Cred ca frustrarile sunt la voi , cu atatia bani de la TLV si rezultate asa de
      mediocre. P.S. Nu te mai forta cu snobismele ca o dai in nonsensuri("aparent pompoase").

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Hai sa lasam
    discutiile despre istoria din benzi desenate, pentru la vara intr-o gradina la o bere. Deocamdata CSU e pe 13/14 so there's that.
    Eu am avut emotii, nu la scor, ca ne-am calit deja ci la cele cateva faze cu accidentari. Cred ca a fost McGrew de vreo 2 ori, Uta, Tohatan.
    Din declaratiile lui DF in interviu, cand punea in balanta situatia actuala cu achizitia a 2-3 jucatori de 1000 parai ne cam putem da seama ca avem bani de semnite. Cu atat mai valoroasa victoria de ieri.
    Inca un aspect... victoria la un punct e perfecta. Nu-mi pot dori nimic mai mult de la ei. Hai CSU.

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Am si eu
    citeva dileme, out of topic !
    De cind CIOBAN = SIBIAN ?
    De cind IOBAG ( la unguri, neaparat ) = CLUJAN ?
    Si mai ales poate imi explica cineva care e rostul acestor "teorii".
    La fel ca in viata suntem pe rind deasupra sau dedesubt : )

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    ...
    Adevarul e ca cu totii am fost si ciobani si iobagi la vremea noastra, asa ca nu cred ca isi au rostul aceste comentarii (desi imi place sa vad rivalitatea, nu pot sa va mint)
    Important este ca

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      ...
      Ca am reusit in sfarsit sa castigam iar echipa joaca destul de bine avand in vedere circumstantele actuale...

      cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    Raspunde
  • csaba57 :

    ?!
    Un mare fan UBT , hunterUCJ , scrie elogios despre rivalii sibieni, la care vin raspunsuri razboinice din partea a doi suporteri sibieni . Cel cu iobagi, nici nu merita atentie, celalalt , printre altele scrie, ca " U pentru totdeauna sub CSU " . Asta inseamna, ca in trecut, prezent si viitor, Sibiul e peste U . Anul trecut ( sa nu mergem mai departe ) a castigat Sibiul campionatul ?! In acest sezon, ne-a batut mar Sibiul si avem noi amnezie ?! Sau " totdeauna " are si alte intelesuri pe meleagurile lui Iohannis despre care noi ceilalti nu stim nimic ?! PS . Acest mesaj se refera strict la cei doi razboinici ( exprimare eleganta ! ) , multi alti sibieni cum ar fi gyke sau undercat ( vezi mesajul la acest articol ) fiind colegi de site de nota 10 !

    cu 2 ani în urmă (20.11.2021)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Discurs elogios.
      Cand te face unul cioban nu stiu daca e cazul s-o trecem la categoria elogii. Mai degraba la atitudini superioare, elitiste fata de un rival aflat intr-o pasa proasta. Dar nu-i bai, roata se intoarce.

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Acum
    Să vorbim și despre baschet (de luat la mișto ne pricepem toți), vad o creștere a jocului mai ales la jucătorii romani și aici e mâna antrenorului (staff-ului) (vezi Paluciuc chiar și Torok care au arătat foarte bine doar la noi), în altă ordine de idei din declarația lui Dan înțeleg că avem nevoie de înlocuitor la Fitzner și încă un om care e aproape, deci ar trebui să avem ceva speranțe..... Zic și eu

    cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Oare
      ce-l de-al doilea jucator la care se refera e replacement pentru Fitzner ? Ca daca da, eu nu as cataloga situatia ca una datatoare de sperante. Adica, e bine ca reusim sa aducem ceva, dar daca si inlocuim, nu prea e placut. Fitzner, asa putin cat a jucat, a aratat foarte bine si daca accidentarea nu il impiedica sa revina la potetian complet, atunci e o pierdere. Dar e un daca mare acolo..

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Eu
      Așa am înțeles "ACUM e nevoie de 2 oameni" și parcă nu l-am mai văzut în ultimul timp nici pe bancă, poate greșesc. Un om acum e mai bun decât unul peste o luna (mă gândesc la efortul celorlalți)

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      a-cel ma-cel
      al gramaticii din postul anterior nu e cu premeditare.

      cu 2 ani în urmă (21.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!