Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă cu greu pe terenul lui CSA Steaua București

BC CSU Sibiu câștigă cu greu pe terenul lui CSA Steaua București

BC CSU Sibiu a bifat a 6-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut în etapa 9-a de CSA Steaua București cu scorul de 74-72. Meciul s-a desfășurat în Sala Mihai Viteazul și a fost transmis de Digi Sport 4.

Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Cristian Trofim. Comisar din partea FRB a fost Marius Marinescu.

BC CSU Sibiu a început mai bine partida din Capitală și conducea cu 9-4 după primele 3 minute de joc. Steaua a rămas aproape iar Jovanovic și Gavrilă marcau 5 puncte la rând pentru a egala la 13. Meciul a continuat sub semnul echilibrului, dar u excuții ofensive mai bune din partea oaspeților. La ultima fază a sfertului, Davis și-a luat capac de la Cooper dar mingea a fost recuperată tot de stelist, care i-a trimis lui Vîrnă iar aceasta marca cu panoul de la 3 puncte și stabilea scorul primului sfert, 22-21 pentru Steaua.

David Engia deschis actul secund cu un coș de la mare distanță. Steaua a irosit primul atac iar Barry Stewart l-a imitat pe colegul său, faza care l-a determinat pe Cătălin Burlacu să solicite timp de odihnă la scorul de 22-27. Inițiativa a rămas tot la echipa vizitatoare, care s-a desprins la 10 puncte după jumătatea sfertului, 30-40.  Steaua a răspuns bine, cu un parțial de 10-2. În ultimul minut al primei reprize nu s-a mai marcat și se intra la cabine cu scorul de 40-42 pentr BC CSU Sibiu.

După revenirea de la cabine, sibienii și-au clădit din nou un avantaj important, 47-54, după o triplă a lui Falker. Militarii au revenit din nou, cu un run de 9-2. Vragovic și Joavanovic au dictat ritmul în ultimele secunde ale sfertului trei și Steaua era în avantaj după 30 de minute de joc, scor 63-59.

Oaspeții au intrat mai bine pe parchet în actul decisiv și au reușit un run de 8-2, prin care preluau din nou conducere, scor 65-67. Aproape de jumătatea actului, Philmore a făcut o intercepție și a marcat prin slam dunk pe contraatac și difereța creștea la două posesii, moment în care Cătălin Burlacu solicita timp de odihnă. Vragovic a fost primul care a marcat după reluarea jocului, de la mare distanță. A venit un fault antisportiv la Cooper dar americanul Sibiului a ratat ambele libere. Pe posesia suplimentară, Torok a înscris de la distanță. Spasojevic și Jovanovic au egalat la 73, înaintea ultimului minute. Philmore și-a dus din nou ehipa în față. După time-out, Steaua a ratat un atac dar același lucru l-au făcut și sibienii, prin Barry Stewart astfel că diferența era de două puncte mai puțin de 10 secunde de joc. Oaspeții au folosit cele două faulturi de care au mai beneficiat până la penalizare iar Vragovic a ratat din fața lui Cooper și meciul s-a încheiat cu scorul de 74-72 pentru BC CSU Sibiu.

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu își consolidează ultima treaptă a podiumului în clasamentul LNBM, în timp ce CSA Steaua București rămâne în horă cu echipele care luptă pentru accederea în top 6.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!