Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă în fața lui CSM CSU Oradea

BC CSU Sibiu câștigă în fața lui CSM CSU Oradea

BC CSU Sibiu a obținut o victorie importantă în fața lui CSM CSU Oradea, într-un meci jucat astăzi, 29 decembrie, în Sala Transilvania, meci care a contat pentru turneul cu numărul 3 din LNBM. Trupa lui Dan Fleșeriu a avut emoții pe final, după ce la finalul sfertului trei conducea cu 18 puncte diferență. Sibienii aveau să se impună totuși la final cu scorul de 91-87.

Startul de meci dintre BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea a fost unul echilibrat. Cele două echipe au mers umăr la umăr iar la jumătatea sfertului inaugural orădenii conduceau cu scorul de 11-10. Bihorenii au reușit apoi un run de 7-0 prin care au preluat inițiativa. KJ Jackson avea să stabilească scorul după primele 10 minute de joc, 24-19 pentru echipa vizitatoare. Addisona fost foarte activ în startul de sfert și a reușit să-și ducă echipa spre egalare. A urmat din nou o secvență de echilibru pe tabelă. Finalul de repriză a fost clar de partea elevilor lui Dan Fleșeriu. Sibienii au reușit un run de 14-4 în ultimele 4 minute și astfel la pauză conduceau cu scorul de 45-38.

Addison a deschis repriză secundă cu o triplă. Au mai venit 5 puncte la rând entru sibieni de la Tohătan și Torok și scorul ajungea la 53-38. Cristian Achim a solicitat timp de odihnă. Valeika a marcat prin slam dunk la reularea jocului. Partida a avut un ritm alert și Oradea a reușit să mai reducă din handicap, 65-54, după un three-point-play al lui Holt. Sibienii au continuat să marcheze cu generozitate de la 3 puncte și conducea cu 78-60 înaintea ultimului act.  BC CSU Sibiu a redus din turația motoarelor și cu un run de 16-7, Oradea mai spera în revenire cu 3 minute rămase de joc. Secvența bună de joc a continuat pentru orădeni dar fost prea târziu pentru a remonta diferență. La final BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 91-87.

Marquis Addison a fost omul meciului cu 28 de puncte. Rlland Torok a contribuit cu 12 puncte iar Tohătan și Jackson au marcat fiecare câte 11 puncte.

Giordan Watson a fost principalul remarcat al orădenilor cu 25 de puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări. Stephen Holt a venit de pe bancă cu 17 puncte iar Zekovic și Broussard au adăugat fiecare câte 10.

foto: BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Un prim pas
    Ar fi multe de spus după acest meci (în primul rând felicitări), Oradea ne'a privit puțin de sus, probabil nu o să se întâmple așa și data viitoare, cu toate astea de remarcat un joc colectiv mai bun + băieții tineri mult mai bine, dacă la începutul sezonului J. J. era primul pe lista de înlocuiri acum cred că se poziționează mult mai bine. Păcat de ultimele 5 minute... Și nu în ultimul rand mă bucură evoluția lui Tohatan.

    cu 3 ani în urmă (30.12.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      ultimele 5 minute
      au fost binevenite. Au aratat cat de repede se poate intoarce un meci pe care, surprinzator ai crezut ca-l ai in mana deci macar au din ce sa invete. Impardonabil acel 4 point play dar in rest nu au prea avut greseli flagrante. As remarca evolutia raportata si la nr de faluturi ale adversarilor(Dinamo vs Oradea). Rezultatele pt media de varsta sunt foarte bune si aspectul asta va conta spre final de campionat. JJ creste, se vede ca pune masa si prinde curaj. Fara multe greseli si cu 2 oameni in forma pe teren costant putem spera.
      Semne bune anul are..

      cu 3 ani în urmă (30.12.2020)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      victorie surprinzatoare
      Sincer nu ma asteptam sa castigam meciul de azi, am ramas surprins de diferenta de 18 puncte pe care am avut-o la un moment dat. Oradenii mi s-au parut azi cam pasivi in aparare, fara chef prea mare de joc.

      Pe langa JJ, evolutii bune au avut si KJ, Tohatan si Torok in ultima perioada.
      Tohatan e om de baza si o mana sigura anul acesta, Torok e si el pe o panta ascendenta, cu evolutii mai bune decat cele de anul trecut.

      KJ s-a acomodat cel mai bine, e exploziv, are mana buna si paseaza ok. Fata de ceilalti 2, Lutete a inceput sezonul foarte bine, acum el pare cel neintegrat in echipa. Cred ca ii trebuie acordate mai multe minute, in special in meciurile cu adversari mai accesibili pentru a se se integra cat mai bine in echipa. Vad un potential ofensiv foarte mare la el.

      cu 3 ani în urmă (30.12.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!