Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă la mare luptă meciul cu SCM U Craiova

BC CSU Sibiu câștigă la mare luptă meciul cu SCM U Craiova

BC CSU Sibiu și SCM U Craiova au oferit un spectacol baschetbalistic în ultimul meci al turneului 2 de la Sibiu. Într-un meci jucat astăzi, 23 decembrie, echipa lui Dan Fleșeriu s-a impus cu scorul de 84-81, la capătul unui meci cu multe momente remarcabile și multe schimbări la conducere.

Monyea Pratt a deschis tabela cu cun coș de la linia de fault. Tîbârnă a marcat o triplă și după 2 minute, scorul era 5-0 pentru Craiova. Rolli Torok a răspuns cu un coș de la distanță. Pratt și Diculescu au marcat două coșuri la rând, iar Dan Fleșeriu solicita primul time-out al meciului. Sibienii au reacționat bine și au egalat la 16, cu 3 minute rămase din primul sfert. Echilibrul s-a păstrat pe tabelă până la finalul primului, câștigat de Sibiu cu 24-22. De remarcat că gazdele au marcat 6 coșuri de 3 puncte din 7 aruncări în primele 10 minute. BC CSU Sibiu a început mai bine sfertul secund și a dus scorul la 35-24, după nici 4 minute. A urmat rândul lui Aco Todorov să solicite timp de odihnă. Craiova a reușit un run de 13-1 și revenea astfel la conducere. Dan Fleșeriu cerea din nou time-out la scorul de 37-36 pentru olteni și cu puțin peste 2 minute și jumătate rămase din prima repriză. Coșul lui Diculescu din final a făcut diferența pe tabelă, după prima secvență de joc, 44-40 pentru Craiova.

Pratt a fost primul marcator și în repriza secundă. Sibiul egala pe tabelă, după două triple la rând venite de la Addison și Tohătan. Craiova s-a desprins din nou la două posesii. BC CSU Sibiu a revenit în avantaj până la jumătatea sfertului, 55-54. Cele două grupări s-au succedat la conducere până la finalul sfertului trei, când scorul era 67-64 pentru gazde. Philmore a marcat de la mare distanță în startul actului decisiv. Addison a mai lovit o dată de la 3 puncte și scorul ajungea la 73-64. A venit time-out Craiova și Diculescu marca apoi de la distanță. Jaycee Johnson replica la celălalt panou cu un three-point-play. Același Johnson ducea scorul la 78-69. Diculescu marca rapid în cealaltă parte de 3 puncte și jocul era extrem de animat. Craiova a revenit la un coș în spatele adversarului, cu două minute rămase din meci, scor 81-79. Finalul a fost unul aprins. Sibiul a ratat șansa de a închide meciul și a comis un turnover. Henson a scăpat pe contraatac și a fost faultat de Tohătan dar a irosit cele două libere. Addison a ratat și el o liberă și Craiova mai avea un atac să trimită meciul în over-time. Person a avut ultima aruncare, dar mingea nu a ajuns în coș și meciul s-a încheiat cu scorul de 84-81.

Isaiah Philmore a fost omul meciului cu 23 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Marquis Addiosn a reușit 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Lucas Tohătan a contribuit cu 12 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

Dragoș Diculescu a fost cel mai bun oltean cu 22 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Mo Pratt a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, dar nu a jucat în ultimele minute ale partidei, fiind accidentat. Payton Henson a venit de pe bancă cu 13 puncte și 3 recuperări iar Goran Filipovic a totalizat 11 puncte și 5 pase decisive.

foto: BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    mare lupta, felicitari pentru rezultat
    Remarc un trend pozitiv la JJ, cu destula determinare ce aduce si reusite in schimb Lutete pare foarte timorat si cred ca el ii va face loc lui Hardy. Phillmore, un deliciu cand e in forma.
    Jocul de la 3, o arma cu doua taisuri pe care azi am manuit-o bine dar pe pozitional avem inca de lucrat. Cand vor fi oameni care sa ne marcheze conducatorul de joc o sa ne fie ft greu pentru ca nu avem circulatie.

    cu 3 ani în urmă (24.12.2020) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Se putea mai mult
    Felicitari gazdelor pentru victorie,chiar au muncit mai mult si au avut norocul unei seri fantastice de la 3p,altminteri pana acum Sibiul se prezinta sub ceea ce ma asteptam.
    Noi depindem prea mult de inteligenta si echilibrul lui Mo(repet,punctul meu de vedere este ca e jucatorul cu cel mai ridicat IQ baschetbalistic din liga),cand nu e pe teren ne descumpanim destul de usor.Respectiv daca Filipovic,Cinac si Diculescu(cu destule reusite frumoase dar si idiotenii care din punctul meu de vedere nu au legatura cu lipsa de experienta)ar lasa din aroganta afisata cam prea des si si-ar juca minutele de pe teren cu concentrare si determinare,am putea avea pretentii justificate la un loc pe podium.Ceilalti,chiar daca valoric nu sunt jucatori care sa atraga atentia,apreciez ca au fost alesi corect pentru angrenajul gandit de Aco.Oricum,se simte un aer mai curat in echipa si proximitatea ei dupa ce capusele nu o mai paraziteaza pe fata,ca in sezoanele precedente!

    cu 3 ani în urmă (24.12.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Ce ți-e și cu așteptările astea...
      Ale mele nefiind așa înalte sunt depășite până acum. Chiar dacă am pierdut cu Dinamo, ținând cont de unde eram azi vară și că avem 3 rookies americani în rotație, consider că suntem una din favoritele la treapta a treia a podiumului.
      Turneele viitoare ne vor spune dacă putem visa la mai mult, dar pe moment lucrurile arată așa pe hârtie.
      În meciul cu voi am avut un dram de noroc și în ciuda greșelilor de pe final (aruncarea mult prea rapidă a lui Lucas și inabilitatea de a faulta la ultimul atac) am reușit o victorie foarte importantă.

      cu 3 ani în urmă (25.12.2020)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Pai
      Sunt binevenite si opiniile contradictorii,ce sa facem,altminteri asta cu ai nostri sunt cei mai buni,cei mai frumosi,dramul care e mai mare decat gramul...Eu consider ca vom avea niste raspunsuri destul de curand,vom vedea!

      cu 3 ani în urmă (26.12.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!