Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu câștigă pe terenul rivalei de la U BT Cluj-Napoca pentru prima dată în acest sezon

BC CSU Sibiu câștigă pe terenul rivalei de la U BT Cluj-Napoca pentru prima dată în acest sezon

BC CSU Sibiu rămâne neînvinsă în Grupa Roșie după deplasarea de la Cluj-Napoca, unde a întâlnit pe U BT. Trupa lui Dan Fleșeriu s-a impus cu scorul de 98-90, pe sferturi 19-18, 14-26, 26-29 și 31-25,într-un meci care a putut fi urmărit pe canalul de youtube al FRB TV.

Partida de la Cluj-Napoca a fost oficiată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Laszlo Bukurești.

Startul în Derby-ul Transilvaniei a fost unul alert iar în primele cinci minute ale meciului scorul a ajuns la 16-13 pentru gazde. Philmore a înscris un lay-up, după care tabela nu a mai suferit modificări timp ce 2 minute. Zganec și Torok au mai înscris fiecare câte 3 puncte pentru echipele lor iar primul sfert s-a încheiat cu scorul de 19-18. Chatman și Engi au dictat ritmul în ofensiva sibiană în actul secund. Cei doi au marcat 15 puncte în această perioadă iar BC CSU Sibiu a avut un avantaj maxim de 19 lungimi. Kerron Johnson și Andrei Calnicenco au mai șters din impresia slabă a lui U BT iar buzzer beater-ul ultimului a făcut ca la pauză să se înregistreze scorul de 44-33 pentru BC CSU Sibiu. La reluarea jocului, elevii lui Dan Fleșeriu au început perfect și au dus diferența la 20 de puncte. U BT Cluj a început cursa de urmărire iar intrarea lui Ștefan Grasu a adus un plus de energie și pe final de sfert diferența a revenit la 11 puncte. Jordan Chatman a rămas letal de la distanță și a stabilit scorul după 30 de minute de joc, 73-59 pentru BC CSU Sibiu. Un run de 12-1 în startul actului decisiv a aprins din nou meciul. Rolli Torok a domolit elanul gazdelor cu un coș de la distanță. Trupa lui Silvășan a venit în mai multe rânduri la o posesie în spate dar nu a reușit să egaleze. La intrarea în ultimul minut de joc, Jared Jordan a dus scorul la 92-86. Jocul s-a mutat la linia de fault iar clujenii nu au mai putut recupera din deficit. Scor final, 98-90 pentru BC CSU Sibiu.

Jordan Chatman a fost omul meciului cu 31 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Isaiah Philmore a contribuit cu 17 puncte și 6 recuperări, în timp ce Rolland Torok a venit de pe bancă cu 14 puncte și 7 recuperări.

Patrick Richard și Donatas Tarolis au marcat fiecare câte 17 puncte pentru U BT Cluj-Napoca.

foto: u-bt.ro

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cj
    Oare ce jucatori ii treb la Silvasan sa jucam si noi ceva baschet? Din NBA? De vreo o luna nu mai jucam nimic, doar niste victorii norocoase.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    nici o surpriza,
    continua jocul slab, cum am mai spus, cel mai bun exemplu e Richard, care pe langa punctele inscrise, face o gramada de TO-uri, parca joaca asa in dorul lelii . Suteu-ri de 3 e clar ca nu avem ( era clar inca de la inceputul sezonului, o vreme i-a mers lui Richard, apoi treptat s-a stins ), dar nici joc combinativ, totul e pe inspiratii de moment . Cum am mai spus, mult marketing la inceput de sezon, declaratii bombastice, obicetive marete, ca de fiecare data, adica TOT la intern si departe in Europa . Pt aceste obiective s-a asigurat un lot adecvat ? Categoric nu si atunci ne miram ca sin din cauza oboselii evoluam tot mai prost ? Iar cat ii tinut Silva ( apropo, Uta cred ca e urmatoarea lui victima ), tot vom fi favoriti la inceputuri de sezon, ca apoi sa se dezumfle totul ca un biet balon .

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Uta nu are nici o sansa sub comanda lui Silva. Imi
      amintesc de kromah care a fost cosgheterul din campionatul Ungariei , la noi jucand mediocru Silva certandu-l mai tot timpul.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Te duci prea departe
      cu Kromah, mai la îndemînă e Olah, care chipurile nu s-a adaptat ( concluzie venită după 6 jocuri ). De fapt sunt cam mulți plafonați odată ajunși la Cluj.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Scurt
    Au dat de 3, nu am dat de 3. Nu am aparat la marcatorii periculosi nici atunci cand era clar ca sunt in mana. Si totusi ca fizic si stil de sut, Chatman nu e Cepulis, putea fi tinut mai atent dupa parerea mea.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Dacă
    nu se va implica Vujosevic, atunci putem bifa încă un an fără rezultate și bani aruncați. Poate se găsește careva din superoptimiștii de serviciu să-i spună maistrului Silvă că jocul de baschet are 4 ( patru ) sferturi care trebuie JUCATE. Iar Oradea sau Sibiul nu sunt Dinamo, Steaua sau Pitești să te joci de la - 20. În rest e OK, rămîne cum am stabilit un antrenor de mare perspectivă. Păcat că perspectiva e cam sumbră anul ăsta. Sau să stăm liniștiți că mai jos de locul 3 nu putem cădea. Sau putem ?

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Acs,
    Vuiosevic este doar produs de marketing, din cauza bolii probabil nici nu poate face mai mult, decat sa le povesteasca cate ceva baietilor din anii lui de glorie ( asta a spus-o chiar el ), si asta cu traducerea lui Cuic . Daca se implica efectiv, in mod cert nu putea sa accepte asa lot subtire pt cele 3 obicetive stabilite, asa, ca si rol de decor ( pt care ia ceva euroi , si nu putini ! ) merge si asa .

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Ok
      Dar l-am văzut la cîteva meciuri, inclusiv în sfertul 4 a meciului cu Tsmoki cînd le-a dat sfaturi direct unor jucători ( celor de limbă slavă of course ). Iar faza de apărare din multe jocuri are clar amprenta lui. Cred totuși că poate mai mult decît povești din anii de glorie. Cît privește lotul, e clar că nu există viziune atunci cînd te lovești puternic cu cărămidă în piept că vrei și aia și aiaa și Europa looser Cup. Fără 8 străini nu ai ce căuta performanță, indiferent de valoarea unuia sau altuia. Aș fi preferat victoria astăzi și ceva șanse la titlu, decît miercuri.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mulțumiri FRBTV
      Revazînd buzzer-ul lui Calinicenco, cu maximă indulgență a fost de 2 puncte. Foarte greu de stabilit dacă mingea plecase la sirenă. Dacă are cineva ceva sculă performantă poate se poate stabili cu exactitate. Dar la faza respectivă arbitrii nu pot fi învinuiți.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj Sibiu
    În acest moment și optimismul meu începe sa se înmoaie. N-am crezut ca putem pierde aici în fata unui Sibiu lipsit de omul lor nr 1!!!
    Trebuie resuscitata echipa pt ca se apropie playoff ul când nu mai e loc de greșeli. De ce nu se spune la nicio conferință de presă care e situația lui Curry?
    De ce nu a fost adus un jucător puternic de "caciula" când acolo stam în 2 oameni care n-au nicio șansă în fata celor de la Sibiu?
    Ar mai fi multe de povestit, dar la noi conferințele sunt de fapt un monolog al lui Silvasan fără nicio informație de interes.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat meritat de Sibiu. Felicitari.

    Pentru mine victoria Sibiului nu reprezinta o surpriza si daca se pastreaza acelasi pattern nici o eventuala infrangere cu echipa din Israel nu va fi. La articolul despre victoria lui "U" cu Minsk am lasat un comentariu in acest sens, nu are rost sa fac copy, paste. Probabil nu intereseaza pe nimeni daca nu e cu tricouri. :))

    Ma bucur pentru evolutia lui Grasu. Felicitari tinere.

    Astept cu interes sa vad daca evolutia noii achizitii va aduce altceva decat improvizatii statice si fara prea mare orizont. Eu sper ca se va face ceva pentru a schimba jocul echipei, chiar cu pretul pierderii si altor meciuri in aceasta faza a competitiei. Daca se vor pune la punct lucrurile s-ar putea sa nu conteze ca vei pleca in play off de pe pozitia 2.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Felicitari brigada de arbitrii
    Azi s-au facut remarcati. Acel buzzer-beater a lui Calnicenco a fost inafara timpului dar sfatul batranilor, dupa lungi framantari a decis, prost evident. Dar important e ca nu s-au dat batuti cu una cu doua. Aberatiile s-au inmultit in partea a doua, fara a le mai mentiona aici.
    La un meci mai echilibrat, ei ar fi facut diferenta cu asemenea decizii. E trist, pentru sport.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • BC CSU Sibiu Marius_M:

      Bufoni
      O groaza de greșeli, de ambele părți. Mi-a rămas în minte faultul ofensiv dat la Falker. Omul avea mingea și un jucător al Clujului îl izbește direct și tot el primește fault.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Meci bun
    Un meci bun al băieților noștri, am văzut în sfârșit niște scheme pentru trecerea mingii în terenul advers plus o apărare decentă, eu văd și o creștere în jocul colectiv, fără acea cădere de la începutul sf4 puteam negocia mai bine finalul, printre remarcați de la Sibiu: Coop, Engi iar de la Cluj Grasu

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    O surpriza frumoasa !
    Sa conduci aproapte tot meciul si sa invingi UBT-ul la 8 puncte diferenta, in H.D este intradevar o realizare mare pentru noi. Mi-a placut foarte mult atitudinea baietiilor nostri si pentru mine asta conteaza mai mult decat rezultatul in sine. Practic, pe fondul unei astfel de exprimari in teren, nu ma suparam nici daca pierdeam la o diferenta mica de puncte. Am mai spus-o, pentru mine si o buna parte din suporterii acestei echipe nu e o drama faptul ca nu castigam trofee pentru ca se intampla ca adversarele sa fie pur si simplu mai bune ca tine, dar in schimb ne doare cand , asa cum s-a intamplat in prima parte a sezonului, nu poti sa te ridici deloc la nivelul principalelor adversare si pierzi in mod dezonorant, la diferente foarte mari de puncte, fiecare meci impotriva acestora.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Lit Iliescu :

    Romani U Cluj
    Am vazut multe comentarii, aici si pe facebook ,care se plang de valoarea jucatorilor romani de la U si care dau practic vina pe ei pentru aceasta infrangere. In primul rand, cand lucrurile merg prost ar trebui sa ne uitam la cei care primesc cele mai multe minute si cei mai multi bani, adica Planinic, Johnson, Richard etc., adica strainii care au jucat cam prost astazi. Asa mi se pare corect.
    In al doilea rand, recunosc ca anul asta nu s-a gestionat bine echipa si avem o banca scurta; banca scurta inseamna sa nu ai macar 2-3 romani care sa te poata ajuta (pentru ca oricum doar 6 jucatori straini poti sa ai pe foaie la un meci, deci restul trebuie sa fie romani sau naturalizati). Nu s-au adus cine stie ce romani in vara asta, e adevarat. L-am tinut pe Kuti si pe Calnicenco si am reusit sa il scoatem de undeva pe Uta , pe care eu personal nu-l cunosteam dinainte. In rest am umplut lotul cu juniori. Nici nu cred ca am fi avut pe cine sa aducem sincer.
    Insa mi-ar placea sa ne uitam un pic la romanii pe care ii avem acum si sa incercam sa tragem niste concluzii. Noi in acest moment avem practic 4 romani U23 : Kuti, Uta, Grasu, Vida si un veteran : Calnicenco. Doi dintre acestia au mai jucat aici si in sezoanele precedente (K si C). Kuti joaca mult mai slab decat anul trecut, atat in aparare cat si in atac. Se vede ca nu are deloc incredere in el, ma gandesc ca e din cauza accidentarii pe care a avut-o in vara asta... poate nu s-a recuperat complet inca? Nu stiu, asa mi se pare mie. Calnicenco joaca mai bine ca anii trecuti insa e foarte iregular, are un meci bun urmat de 5-6 meciuri proaste sau foarte proaste, iar echipa are nevoie mare de el pentru aruncarile de 3. Dupa vin restul, Uta, Grasu, Vida, si sincer nu am multe ce sa le reprosez lor. Pe Uta as putea sa-l critic cel mai mult pentru ca e cel mai invarsta si are cea mai mare experienta dintre cei trei. Se vede ca fizic inca e destul de verde iar la inceputul sezonului a avut niste meciuri in care a facut niste greseli prostesti. De atunci insa nu am ce sa-i reprosez sincer ... nu stiu cum e la antrenamente insa la meciuri cat joaca (vreo 5 minute , nu mai mult) isi cam face treaba bine. Mai da un cos, mai i-a o recuperare, se mai apara... mai face si greseli, insa si Planinic face multe si vorba aia, el e jucator de Euroliga. Urmatorul e Grasu, care la doar 16 ani sunt 100% sigur ca poate juca in liga romaneasca minute bune si poate fi important pentru orice echipa din tara. Baiatul e foarte talentat, atat fizic cat si ca skillset si a dovedit-o azi. Ultimul e Vida care cred ca isi face treaba bine, mai baga cate una de 3, se mai apara... nu am ce sa-i reprosez, probabil la anu o sa aiba un rol mai mare in echipa daca ramane regula asta de U23. Insa toti 3 au nevoie de incredere, si aici am vrut sa ajung eu practic cu toata treaba asta. Am urmarit echipa inca din presezon si de atuncea mi-am dat seama ca Silvasan nu are deloc incredere in tinerii jucatori romani. Uitati-va si voi, la prima greseala mai marunta ii schimba sau ii cearta . In meciul cu Minsk Uta a facut un fault si l-a si scos dupa, chiar daca pana atunci jucase bine (btw, Uta nu joaca contra Dinamo insa joaca contra Minsk si Sibiu? Ce logica e asta?). In meciul cu Steaua Silva vroia sa-l schimbe pe Grasu probabil pentru ca gresise la o aparare (l-a chemat pe Zganec de pe banca ca sa-l schimbe dupa ce l-a certat bine pe roman) insa dupa ce acesta a dat un cos de 3 a fost obligat sa-l tina pe teren. La fel si azi daca nu dadea and-one-ul acela sunt sigur ca nu mai statea prea mult timp inauntru. Si astea sunt doar niste exemple de care imi amintesc in acest moment, daca am sta sa analizam fiecare meci jucat pana acum am gasi mult mai multe . Simt ca romanii pe care ii avem (in special cei 3 tineri despre care am vorbit inainte) ar putea contribui mult mai mult si ar putea avea un rol mult mai important in aceasta echipa, insa Silva nu le da incredere deloc si asta este o greseala potential fatala in parerea mea pentru ca sezonul este foarte lung, cu doua meciuri pe saptamana si daca folosesti prea mult oamenii de baza(AKA strainii) o sa ramai fara benzina pe la jumatatea sezonului (adica acum). Daca Silva vrea sa castige macar un titlu in acest an cred ca trebuie sa-i includa mai mult in rotatie pe acesti 3 jucatori care au demonstrat ca sunt capabili sa joace la acest nivel. Daca nu, v-a fi aceasi poveste ca anul trecut, in special acuma cand Oradea joaca cu 8 straini...

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      corect
      Silvasan reuseste sa-si "omoare psihic" jucatorii. Torok cand a venit la Sibiu era timorat, debusolat. Acum incet, incet, isi gaseste locul in lotul nostru. Fleseriu in schimb isi sustine jucatorii. Vezi cazul Paliciuc care dupa 2 ani la noi a ajuns in nationala, iar acum dupa Pitesti si Cluj s-a reintors ca sa-l reactiveze Dan. Si tot din meciul de azi, in sfertul 4 dupa o aparare nereusita a lui Tohatan, Dan il pupa parinteste pe frunte pe acesta. Asta inseamna sa recunosti efortul si sa sustii un jucator care incearca sa fie mai bun.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    U-BT
    Buna dimineata fani. va scriu in acest moment fiind mort de beat si foarte foarte trist de suparat pe rezultatul inregistrat de le meciu SIBIU VS. U-BT. Pentru multa lume de aici poate sunt unul din cei care au avut unele din cele mai directe si obiective atacuri la mult iubita echipa, dar poate e posibil pentru alti oameni am avut de spus ceva concret. D esi am fost judecat nu am sa judec suporteri. mai ales ca ma numesc un mare impatimit si iubitor al echipei U-BT, asta fiind spuse am sa va spun si eu umila mea parere. Din fericire avem in echipa cel mai eficient jucator(PATRICK RICHARD) din grupa valorica, dar, realitate din ultimile partide jucate de catre iubita mea echipa incepe sa isi arate o valoare cruda dar reala in lipsa de iedii ca si joc si pontential. Dupa umila mea idee legat de acest sport ajung inca o data la parerea ca ne trebuie un antrenor care sa stie ce si cum sa ii puna pe jucatori in evidenta. Iar aci e un exemplu concret e PATRICK RICHARD , ca el sa dea un randament maxim ai nevoie de un mingicar, cordonator ( tot c este posibil sa avem asa ceva in chipa prin JHONSON)de echipa care sa stie cum sa-l puna in evidenta la acele aruncari de 3 puncte. Precum s-a intamplant in partida cu SIBIU, in care ne-au arata cum se poate pune in valoare un jucator, exemplu CHATMAN. JORDAN sau chiar ENGI, care a si reusit in 2-3 aruncari de 3 puncte. Cu toatata durerea spun ca din pacate avem nevoie de un antrenor care sa stie ce si cum sa puna in valoare un potential al fiecarui jucator in parte si sa-l transforme in valoare ca si echipa. Poate am sa imi pun inca o data in carca atacurile din partea proprilor suporteri( U-BT) cand am sa spun ca noi ca si echipa nu avem nevoie de teatrul lui PLANINIC , ci mai degreaba avem nevoie de ce poate ca si sportiv (BASCHETBALIST) pe terenul de baschet. Ar mai fi multe de spus desi imi esta foarte greu sa ma abtin, am depun acest effort si ma conserva doar la cele spuse. HAI U-BT.

    cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca romeovura:

      U-BT
      imi cer mii de scuze pt. greselile de ortografie si de exprimare, dar realiatatea este ca sunt in acest moment intr-o stare de inertie datorita brand-ului ABSOLUT. Hai U-BT.

      cu 4 ani în urmă (02.02.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!