Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu s-a calificat în Top 10 după succesul cu CSM Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.01.2023

CSU Sibiu s-a calificat în Top 10 după succesul cu CSM Ploiești

BC CSU Sibiu a câștigat un meci extrem de echilibrat pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești. Epilogul etapei a 17-a s-a dovedit extrem de important în lupta pentru un loc în Top 10 în Liga Națională. Prin succesul cu scorul de 85-73, ardelenii sunt aproape siguri de prezența între primele 10 echipe ale campionatului, în timp ce prahovenii vor lupta cel mai probabil pentru locurile 11-18.

Update:

Având în vedere că CSU Sibiu a câștigat ambele partide cu CSM Ploiești, formația lui Tomas Rinkevicius nu mai poate fi depășită de gruparea prahoveană în clasament. Prin urmare, chiar și în cazul unei înfrângeri cu CSM Târgu Jiu, galben-albaștrii sunt calificați în Top 10.

Știrea inițială:

CSM Petrolul Ploiești: Kwamain Mitchell, Kenneth Funderburk, Octavian Popa Calotă, Bogdan Popa, Veljko Brkic

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Aurelian Gavriloaia, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Whelan și Blumbergs au luat cu asalt defensifa adversă și au înscris câte un coș de la distanță devreme în partidă. Popa Calotă a marcat primul pentru gazde. Veteranul român a adus două coșuri de la semi-distanță și ducea scorul la 4-8. Sibienii au bifat un run de 6-0 și au făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre. Blumbergs a lovit din nou de afară și a dus scorul la 4-17, înaintea unei reușite de la semi-distanță a lui Brkic. Kevin a continuat evoluția excelentă și a lovit și el de la trei puncte. Uță a punctat cu un cârlig pe recuperare ofensivă. Funderburk s-a alăturat recitalului de la distanță și diferența devenea de doar șase puncte. Aughburns a reușit și el să mai taie din deficit, iar după 10 minute tabela indica 22-25.

Pratt a deschis al doilea parțial cu un layup, dar Misters cu o triplă și Aughburns din interior cu un and-one au restabilit egalitatea. Prahovenii s-au distanțat prin tripla lui Mitchell (31-27). Manchon a întrerupt run-ul de 9-0 al gazdelor cu un coș-fault pe pătrundere. Mitchell a replicat cu un nou coș de afară, înainte ca Uță să lovească din căciulă. Manchon a egalat la 34. După un timeout al lui Mihai Popa, Pratt și-a readus echipa la conducere. Blumbergs a făcut ca diferența să devină de două posesii. Funderburk a răspuns cu al doilea său coș de afară. Whelan și-a trecut și el în cont o astfel de reușită. Prima repriză s-a încheiat cu câte un capac de excepție de la Aughburns și Pratt, iar la pauza mare scorul era 39-42.

A doua jumătate a debutat cu un floater al lui Dragoste. După două libere ale lui Whelan, Funderburk a replicat cu un coș de trei puncte. Calotă i-a urmat exemplul și a redus diferența la o posesie (45-47). Misters și-a readus echipa în avantaj cu a treia triplă din sfertul al treilea pentru echipa sa. După ce egalitatea s-a menținut preț de câteva posesii, Whelan de la libere și Gavriloaia de la trei puncte au dus-o pe Sibiu la cinci lungimi. Mitchell a răspuns cu un layup dificil. Popa a marcat de la distanță și gazdele veneau la un singur punct diferență. Blumbergs a marcat a doua triplă din acest sfert pentru sibieni, dar replica lui Mitchell a venit imediat cu un stop-șut de la mare distanță, iar înaintea actului decisiv tabela indica 60-62.

Ploieștenii au păstrat mâna bună de la distanță și în debutul sfertului patru, deschis de o reușită de afară a lui Mitchell. Whelan și Blumbergs au întors situația în favoarea ardelenilor cu două coșuri din interior. Popa-Calotă a replicat imediat de la semi-distanță. Popa a marcat din zero grade din pasa lui Kevin și a dus scorul la 68-66. Uță a egalat pe recuperare ofensivă, iar Blumbergs i-a adus din nou la conducere pe ardeleni. Whelan și Manchon au dus diferența la cinci puncte, înaintea unui nou coș de senzație al lui Mitchell. Finalul de meci le-a aparținut totuși oaspeților, care s-au impus în cele din urmă cu 73-85.

Roberts Blumbergs a fost omul meciului și a încheiat cu 26 de puncte și 7 recuperări. Gaston Whelan a strâns 22 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Ploiești, Kenneth Funderburk a adunat 20 de puncte și 8 recuperări și a fost secundat de cele 19 puncte ale lui Mitchell. Octavian Popa Calotă a totalizat 12 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

CSM Petrolul Ploiești încheie Conferința A cu un bilanț de 8-8, în timp ce BC CSU Sibiu are un record de 8-7 și mai are de jucat cu CSM Târgu Jiu în ultima etapă. Un succes le asigură vulturilor locul în Top 5, în timp ce prahovenii pot doar să spere la o surpriză produsă de gorjeni sau de CSM VSKC Miercurea Ciuc în confruntarea cu FC Argeș.

*foto: Bogdan Isailă

21 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    ..
    Cred că și cu o înfrângere în ultima partidă suntem peste Ploiești

    Dacă am calculat bine

    cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • Istrate David:

      Calcule
      Da, așa este, Sibiu e calificată în Top 10.

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Ploiesti
    E cu siguranta in afara primelor 5.
    Rezultatele directe intre Sibiu // Pitesti // Craiova sunt de 1 victorie 1 infrangere
    Ploiestiul are 1-1 cu Pitesti si cu Craiova, deci la o eventuala egalitate in 2, 3 sau 4, Ploiestiul are cele mai putine puncte pentru ca are 0-2 in meciurile cu Sibiul, deci nu are cum sa depaseasca pe nici una din ele.
    Singura varianta in care prinde tot 5 e ca Sibiul sa ia bataie cu Tg Jiu

    cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Sibiu e calificată indiferent de rezultatul ultimului meci, Ploiești e în afara top 10 no matter what...

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @ Gyke
      Da, greseala mea. Situatie e clara in grupa A, mai trebuie doar stabilita ierarhia finala. Se anuleaza rezultatele cu echipele care nu s-au calificat?

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @razvan
      Da, avansezi doar cu punctele obținute în meciurile cu echipele care s-au calificat cu tine, celelalte rezultate nu contează.

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • YMCA alin67:

      nu chiar "no matter what"
      Ploiestiul poate avansa intr-o eventuala egalitate in doi cu Pitestiul, posibila daca Craiova si Sibiu castiga, iar argesenii pierd

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • YMCA alin67:

      mai mult
      Chiar si intr-o egalitate in 3, Ploiesti, Craiova, Pitesti, argesenii ar sta cel mai prost

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @alin
      Ai dreptate, ma bad... Dar ținând cont de ultimul meci al Piteștiului, scenariul ăsta e mai mult decât wishful thinking.

      cu 1 an în urmă (24.01.2023)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Bravo Sibiu!!!
    Așa, să moară de ciuda toți cârcotașii din Sibiu, care au blamat tot timpul această echipă . Hai CSU SIBIU !!!

    cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      incet
      incet ne multumim si cu putin, nu? Fericiti nevoie mare ca am ajuns la mijloc de campeonat in top zhen.
      Azi am fost peste Ploiesti si din fericire tabela a fost ok dar per total suntem la nivelul in care ne cinuim sa scoatem 5-u, sa trecem clasa.

      cu 1 an în urmă (23.01.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Noblesse oblige ...
    Bravo, Sibiu!

    cu 1 an în urmă (24.01.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Sibiu sta acasa
    Într-un univers paralele, miercurea Ciuc bate la o diferență de 30+ pe Argeș iar sibienii joaca prea relaxați cu gorjenii, care smulg a doua victorie a sezonului. Astfel, Ploieștiul merge în playoff :)))

    cu 1 an în urmă (24.01.2023)
    • YMCA alin67:

      mistocareala vs seriozitate
      In universul paralel invocat de tine concluzia este gresita deoarece orice egalitate care implica si Sibiul este dezavantajoasa pentru Ploiesti. Astfel daca "sibienii joaca prea relaxați cu gorjenii, care smulg a doua victorie a sezonului", Ploiestiul nu mai are nicio sansa de accedere in top 10. In plus, gorjenii au smuls deja doua victorii. Revino, te rog, in acest univers.

      cu 1 an în urmă (24.01.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Acum seriud
    In alta ordine de idei, mă bucur pt csu. Blumbergs a fost magistral, poate îl păstrează și sezonul viitor sa construiască o echipa în jurul sau. Sper sa avanseze macar pana în semifinale echipa. Hai Sibiu!

    cu 1 an în urmă (24.01.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Ok
    Ne-am calificat în top 10, foarte bine
    Dar aș vrea să fac câteva precizări din perspectiva mea
    1. În primul 5 s-a aflat un singur jucător "adus" de MAH (a fost formula care a funcționat)
    2. Trebuie semnat urgent cu cei 2,3 jucători care și-au făcut treaba(pt la anul)
    3. Cum stăm destul de rău la autohtoni mi-aș dorii la următorul joc să văd 1 băiat de la echipa a 2 a în jur de 20 de minute
    4. Dacă tot ne-am calificat ar trebui și o modificare la nivelul străinilor

    cu 1 an în urmă (24.01.2023)
    • BC CSU Sibiu mircealitCSU:

      Mă bag și eu neinvitat
      1. Eu zic că primul 5 arata chiar bine in acest moment, de mult nu am mai inceput un meci atât de bine și mai ales în deplasare. Acum putem juca cu Pratt și Blumbergs în același timp pe teren, ceea ce e un plus considerabil.
      2. Nu cred că o să reușim noi sa păstrăm vreun jucător străin bun, poate maxim maxim pe Pratt, ceilalți doi eu zic că nu o sa mai joace în România la anu
      3. Personal eu nu cred că mai stăm chiar așa de rău la capitolul autohtoni in comparație cu majoritatea echipelor (înafara de echipele care au jucători naturalizați cu care oricum nu are rost sa ne comparăm). Revenirea lui Uța ne-a rezolvat parțial atât problema pivoților cât și problema românilor, daca reușeam să-l păstrăm și pe Tohatan in vara eu zic că aveam un first 5 foarte competitiv in acest moment.
      5. Complet de acord, poate reușim să scăpăm de vreun experiment eșuat de a lui MAH și să aducem ceva cat de cat ok.

      cu 1 an în urmă (24.01.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    my 50 cents
    Calificarea in extremis in top 10 reprezinta teoretic o contraperformanta, in ultimii 15 ani (pe frbaschet.ro nu exista date mai vechi de 2008-2009), Sibiu nu a fost niciodata mai jos de locul 10, sezonul asta ar fi fost o premiera in istoria recenta.
    Ponderand insa cu ce s-a intamplat la club in ultimii 2-3 ani, calificarea asta se poate privi ca o performanta... destul de trist daca ma intrebati pe mine, dar asta e realitatea.
    Baietii au facut in sfarsit un meci foarte bun in deplasare, asa ca trebuie felicitati. Cumva TR a reusit sa resusciteze echipa, iar victoria asta ar trebui sa ridice moralul jucatorilor. Venirea lui Uta cred ca a fost determinanta, practic a reluat evolutiile lui de anul trecut, ca si cum n-ar fi fost plecat.
    E destul de evident ca va mai urma cel putin o schimbare, e clar ca Walton nu mai intra acum in rotatia lui TR, asa ca cel mai probabil are bagajele facute. In locul lui ar trebui sa vina (daca ma intrebati pe mine), un jucator de perimetru (scorer daca e posibil). Sa vedem ce putem aduce, ca nu stiu daca e rezolvata problema transferurilor. Cu minim aceasta schimbare (eu l-as schimba si pe Manchon), ar trebui sa aratam mai bine in top 10 si sa facem mai multe victorii decat am facut pana acum (din cele care conteaza), dar optimist mai mult de locul 7-8 nu vad sa fie posibil.
    In ce priveste anul viitor, nu sunt foarte convins ca putem convinge un jucator ca Blumbergs sa ramana, poate da, poate nu, cred ca depinde foarte mult de agentul jucatorului, cum il va sfatui. Poate cu Whelan sa fie mai usor, desi nu sunt sigur. Nu cred ca e o chestiune de bani, ci mai mult una de planificare a carierei. Vom vedea...

    cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    • Csm.O:

      @gyke
      In mare parte se știu echipele calificate pentru top 10, poate cu o necunoscută în grupa B, la cum arată loturile acum, care crezi că sunt cele două echipe care nu vor prinde play off ul?

      cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @csm.o
      O sa-ti raspund dupa ultima etapa, sa vedem exact ce echipe vin si din conferinta B si mai ales cu ce bilant, ca e foarte important. Din prima conferinta, Craiova cu 3-5 si Pitesti si Sibiu ambele cu 2-6, mi se pare echipe de un nivel relativ similar, la care detaliile vor face diferenta. Similar, si echipele din B (exceptand evident Oradea), nu par sa joace mare lucru, Voluntari pare totusi sa dea anumite semne ca ar putea sa-si ridice nivelul de joc (desi ultimele meciuri au fost din nou proaste). In rest mi se par echipe destul de modeste toate, Dinamo chiar imi pare o echipa debila, probabil impreuna cu cele 3 din A pe care le aminteam, se vor lupta pe ultimele 4 locuri de playoff. Dar cum spuneam, sa vedem ultima etapa si clasamentul cu care incepe Top 10 si mai povestim.

      cu 1 an în urmă (25.01.2023)
    Raspunde
  • Suporterrrr :

    Constanta
    Parere despre cum va evolua CT in top 10?

    cu 1 an în urmă (25.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!