Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu este din nou în semfinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.05.2019

BC CSU Sibiu este din nou în semfinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a câștigat clar meciul 4 jucat pe terenul lui Dinamo Știința București, scor 84-65.

BC CSU Sibiu a marcat încă de la prima acțiune, prin Monyea Pratt. Răspunsul a venit de la Willie Kemp, eroul lui Dinamo din meciul 3. După o serie de capace la cele două panouri, a urmat o serie de triple venite de la Philmore și Deloach. S-a jucat cu garda jos în start de meci iar Hardy cu un slam dunk ducea scorul la 7-5 pentru Sibiu. Jocul s-a mai calmat puțin iar cu 3 minute înainte de finalul sfertului inaugural, scor era egal, 12-12. Elevii lui Dan Fleșeriu au avut o perioadă bună de joc și au reușit un parțial de 13-6, care le asigura un avantaj de 7 puncte după primele 10 minute de joc, 25-18. Deloach a deschis balul în sfertul secund după care Tamulis a înscris de două ori la rând pe pătrundere, moment în care Tudor Costescu a cerut time-out la scorul de 29-20 pentru Sibiu. Dinamoviștii au răspuns cu 5 puncte marcate la rând. Gazdele s-au apropiat la o posesie dar Philmore cu o triplă după step back ducea Sibiul la 6 puncte. Din nou sibienii au avut un final de sfert mai bun iar Gavriloaia ducea avantajul echipei sale la un maxim de 11 puncte. Stefanovic le-a dat o gură de aer dinamoviștilor cu un coș marcat de la distanță. Până la pauză BC CSU Sibiu a refăcut avantajul maxim, scor 46-35.

La reluarea jocului, sibienii au mișcat bine mingea și Pratt marca simplu din apropiere. Dinamo și-a pierdut din limpezime și Philmore i-a pedepsit. Extrema de forță de la Sibiu a înscris 7 puncte în prima parte a sfertului trei și scorul ajungea la 58-39 pentru BC CSU Sibiu. Philmore și-a continuat recitalul ofensiv și diferența a trecut de 20 de puncte, 63-41. Dinamoviștii s-au prăbușit în sfertul trei, în care au marcat doar 14 puncte și au primit 29. Ultima secvență de joc pornea de la scorul de 75-49 pentru BC CSU Sibiu. Dinamo a început mai bine dar a fost departe de a amenința avantajul sibienilor. Până la final jocului cei doi antrenori și-au rulat toți jucătorii iar partida s-a încheiat cu scorul de 84-65 pentru BC CSU Sibiu.

Isaiah Philmore a fost cel mai bun jucător al partidei cu 22 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Justas Tamulis a încheiat cu 15 puncte, 5 reucuperări și 2 pase decisive. Monyea Pratt a terminat cu 13 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Tot 13 puncte a reușit și Kevin Hardy, plus 6 recuperări și 6 pase decisive.

Andrei Calenic a fost cel mai bun marcator de la Dinamo cu 11 puncte. Willie Kemp și Michael Deloach au înscris fiecare câte 10 puncte.

foto: Valentin Todea

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bun, cum zicea un clasic în viață
    ... e 0-0 din nou.

    cu 4 ani în urmă (04.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    In meciul asta s-a vazut adevarata diferenta de valoare intre Sibiu si Dinamo. Alta treaba e cand joci cu motoarele turate la maxim, cu determinare si concentrare.

    cu 4 ani în urmă (05.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    ...
    Foarte interesantă natura umană...
    Vineri, după meciul 3, erau peste 30 de comentarii, astăzi 2. Chestia asta nu ține doar de cât de iubită sau detestată e echipa Sibiului, ci de natura umană.
    Atunci când ai o zi oribilă, apar de nicăieri "prietenii" să "te ajute". Când îți faci treaba și așezi lucrurile unde trebuiau să fie, ești absolut neinteresant.
    Bună experiența asta cu Dinamo, suntem în semifinale, sănătoși și mai puternici.
    Hai CSU!

    cu 4 ani în urmă (05.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Nu neaparat
      Asa cum a spus si Dan aseara, a fost "un meci, o calificare și cam atât deocamdată". Din punctul meu de vedere, abia de acum incepe greul. Sigur, asta nu inseamna ca Dinamo nu a fost o nuca tare, dint-un motiv sau altul, dar cu tot respectul pentru ei, nu puteau emite pretentii pentru mai mult in aceasta serie. Ce m-a suparat pe mine si poate si pe altii dupa meciul 3, nu a fost ideea de infrangere ci modul in care ea a venit. Multi spun ca orice echipa are zile proaste, perfect de acord. Daca ar fi fost un meci disputat sau un meci strans, unul in care sa fi jucat un baschet cat de cat frumos nu era nici o problema, dar infrangerea a venit dupa un joc jalnic care nu s-a datorat ghinionului ci doar atitudinii gresite a baietilor nostrii. De altfel, au existat semne de relaxare inca de la meciurile de acasa. Este evident ca infrangerea nu ne dadea emotii in perspectiva calificarii, insa a avut efecte negative pe de alta parte, precum spre exemplu cheltuieli in plus pentru un al doilea meci la Bucuresti, cheltuieli suplimentare si planuri schimbate pentru suporteri si nu in ultimul rand, mai putine zile de refacere si de pregatire a urmatoarelor meciuri pentru jucatori. Toate aceste datorita lipsei de atitudine. Aseara s-a vazut inca odata, cum arata jocul nostru atunci cand baietii intra foarte concentrati si joaca la potentialul lor si cu Ewing pe banca de rezerve...

      cu 4 ani în urmă (05.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Mai băieți
    Ascultați ce va spune cronicarul, anul acesta, în mod normal, veți lua campionatul!

    cu 4 ani în urmă (05.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!