Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu obține al treilea succes consecutiv în meciurile oficiale din acest sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.09.2023

BC CSU Sibiu obține al treilea succes consecutiv în meciurile oficiale din acest sezon

CSU Sibiu a câștigat pentru a doua oară în meciurile oficiale din acest sezon împotriva celor de la CS Vâlcea 1924. Vulturii galben-albaștri au câștigat disputa din Sala Sporturilor Transilvania cu scorul de 91-78, reușind să domin sfertul al patrulea după 30 de minute în care am avut parte de un joc foarte echilibrat.

CSU Sibiu: Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

CS Vâlcea: Isaiah Williams, Zoran Paunovic, Toni Rotaru, Vladislav Solopa, Peter Olisemeka

Ivanov și Uță au deschis balul prin două reușite din interior. Williams a adus primele puncte ale oaspeților de la semi-distanță. Dragoste a răspuns prin același procedeu, înainte ca Uță să anime atmosfera cu un coș de sus. Olisemeka a adus prima triplă a disputei și scorul era 8-5. Paunovic a redus diferența la o singură posesie, înainte ca Adnam să aducă primul coș de afară al ardelenilor. Williams a dus scorul la 13-12 cu cinci puncte la rând, înainte ca Dragoste și Gavriloaia să aducă trei coșuri de la distanță pentru echipa lor. Branch cu un lay-up și o reușită de la distanță a redus ecartul la un singur punct, iar scorul după primul sfert a fost 22-21.

Ardelenii au deschis sfertul al doilea excelent, reușind nouă puncte exclusiv de la distanță prin Adnam, Gavriloaia și Pratt. În acest timp, Paunovic a punctat pentru olteni. Williams a redus diferența la șase puncte. Branch și Ciucă i-au apropiat pe vâlceni la o singură posesie, forțând timeout-ul lui Rinkevicius la 31-29. Branch a egalat la 32 cu un coș de sus. Nou-promovata a preluat conducerea pentru prima oară în tranziție prin Harris. După ce oaspeții s-au distanțat la două posesii, Sibiul a bifat un run de 7-0, ce l-a provocat pe Șapera să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Rotaru a egalat cu o triplă, dar Minchev a răspuns cu aceeași monedă. La pauza mare, cele două echipe se anihilaseră reciproc: 45-45.

Williams și-a readus echipa la conducere, dar Uță a înclinat din nou balanța în favoarea ardelenilor cu un and-one. Adnam a punctat pe pătrundere, iar apoi au urmat mai multe momente sărace în realizări ofensive, cele două grupări reușind să înscrie doar de la linia de libere. Branch a spart gheața, iar apoi a transformat o liberă prin care egala la 51. Solopa a întors din nou armele, înaintea triplei lui Pratt. Rotaru a înscris pe pătrundere, iar Gavriloaia a adus un nou coș de afară pentru vulturi. Dragoste i-a urmat exemplul. Ardelenii conduceau cu 66-62 înaintea actului decisiv.

Diferența a crescut rapid la opt puncte, după ce Uță a marcat de la semi-distanță și Adnam pe pătrundere. Avansul gazdelor a intrat în double-digits după un and-one al lui Pratt. Williams a întrerupt run-ul de 6-0 al sibienilor. El l-a servit apoi pe Vîrnă pentru un coș de afară. Ciucă și-a apropiat echipa la o posesie: 72-69. Adnam a înscris cinci puncte consecutive pentru a tăia avântul Lupilor. Minchev le-a semnat sentința adversarilor cu un coș de afară prin care ducea avantajul la 12 puncte. La final, elevii lui Tomas Rinkevicius s-au impus cu 91-78.

Kyle Adnam a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu, terminând cu 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Yordan Minchev a strâns 11 puncte, 9 recuperări și 5 intercepții. Monyea Pratt a flirtat cu un triple-double: 14 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. Cei mai buni marcatori ai disputei au venit din tabăra adversă: Stephaun Branch cu 20 de puncte și Isaiah Williams cu 18.

În runda următoare, CSU Sibiu dă piept cu CSM Oradea, în timp ce CS Vâlcea primește vizita celor de la SCM U Craiova.

*foto: Facebook/CSM Constanța

14 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Oare
    Casa fericita din Brindisi are toți oamenii înalți disponibili? Nu de alta dar am auzit ca ca csm vrea sa le dea minim 50 in sus

    cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Ha ha ha
      Foarte haios!

      cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Pagina
      Vezi că ai ... greșit pagina.
      Aici era despre revenirea miraculoasa a celor din Vâlcea, care, după meciul de la Constanța - sau după acțiunea fasaita a madamei frb - se pare că și-au amintit brusc cum e treaba cu baschetul....

      cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Oameni inalti
      "În runda următoare, CSU Sibiu dă piept cu CSM Oradea".
      Oare cati oameni inalti o sa fie in meciul asta ma intreb.

      cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Dacă e sa continuăm cu ironiile
    i-aș întrebă pe sibienii ce au văzut meciul, dacă prietenul meu Kuti a jucat în acest meci și dacă a punctat....ceva, la ceva!

    cu 7 luni în urmă (25.09.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :


    “A-mi cer scuze la domnii cititori
    “ ca am pocit articolul despre meciul sibienilor. La celalalt articol am vrut sa scriu dar m-am încurcat in conturi și parole:) ma rog Apple face nici el nu mai știa ce mecla sa îmi recunoască.
    Ca sa răspund și celui de mai jos kuti 7 pcte și 5 recuperări:). Era rezerva de lux a sibienilor:))

    cu 7 luni în urmă (25.09.2023)
    • varu silvois:

      cel de jos
      iti multumeste pentru informatiile comunicate, fiind un mare fun Kuti!

      cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Unde e vedeta
    Unde e Kuti???

    cu 7 luni în urmă (26.09.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    incredibil
    ce vieti triste aveti... Kuti a plecat, ati scapat de el, gasiti pe altul daca trebuie sa eliberati hate-ul...

    cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    • varu silvois:

      @gyke
      mi-a placut enorm evolutia lui dusa spre involutie, component de baza in nationala si doream sa vad care sunt perspectivele!

      cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Așa da
      Eu mai am un prieten și anume inegalabilul Bobe aka Nicolescu. Același jucător talent murit speranța. Măcar kuti parca e mai simțit Vs Bobică arogant

      cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    • varu silvois:

      bine punctat
      "double-digit"

      cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Kuti
    Râdem, glumim, dar pt Kuti e buna plecarea la Sibiu. La cerințe/pretentii/presiune mai mici, va performa mai bine - e drept că de la mediile de anul trecut ( 3,8 pct / 2 rec / in 19 min) doar in sus poate să meargă.
    Trebuie ținut cont și de "vedetele" cu care a jucat, că Nr de mingi pe care le-a avut au fost mai puține, oameni care să marcheze pe lângă el avea, antrenor care sa urle la greșeli de asemenea...
    Deocamdată e peste ce a prestat la Cluj, și poate mai bine - e drept și că mă așteptam la mai multe de la el. Dar aștept și să îl văd jucând, că doar după cifre nu e relevant

    cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    • varu silvois:

      "e buna plecarea la Sibiu"
      este!! In ce privesc punctele marcate, sa vedem si cu ce echipe (modeste) si in cate minute pe parchet, dar sa nu facem o dezbatere din asta, intr-adevar este jucatorul Sibiului!

      cu 7 luni în urmă (26.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!