Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu pierde primul meci din actualul sezon al LNBM

BC CSU Sibiu pierde primul meci din actualul sezon al LNBM

Dinamo București a reușit să câștige primul meci al sezonului în Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa lui Constantinides a câștigat astăzi, 22 decembrie, pe terenul lui BC CSU Sibiu, cu scorul de 87-76.

Echipele de start:

Sibiu: Jackson, Rotaru, Lutete, Torok și Cooper
Dinamo: Cane, Masters, Price, Calenic și Armwood

Primul minut al partidei a trecut fără puncte marcat pe tabelă. Rolli Torok a spart gheața cu un coș de la semi distanță, după pasa lui Cooper. Sibienii au completat un start mai bun și s-au dus la 9-3 pe tabelă. Dinamoviștii au replicat apoi, cu Javon Master Masters în prim plan, au reușit să treacă în avantaj, 12-11. Elevii lui Constantinides au rămas în față până la finalul actului inaugural, pe care îl câștigau cu scorul de 18-15. Dinamo a început în forță și sfertul secund și s-a desprins la 26-19. Jocul a decurs apoi favorabil pentru oaspeți. Totuși finalul de repriză le-a aparținut sibienilor, care au reușit un parțial de 6-0 și scorul după 10 minute de joc devenea 38-33 pentru echipa din Capitală.

BC CSU Sibiu a început mai bine iar după tripla lui Addison prelua conducera pe tabelă, 42-39. Octavian Popa Calotă a răspuns și el cu un coș de la distanță. Echilibrul s-a păstrat pe tabela între cele două echipe, niciuna nereușind să se desprindă la mai mult de două posesii. Jocul s-a aprins puțin pe final de sfert când s-au consemnat câteva coșuri de trei puncte și three-point-plays. BC CSU Sibiua avea să preia conducerea după sfertul trei, 58-56. Abukar a marcat primele două coșuri din actul decisiv. Sibiul a răspuns prin Cooper. Dinamo a mai pus cinci puncte pe tabelă, serie oprită de Addison de la linia de fault, după un tehnic. Philmore a înscris la atacul rezultat dar Casale a înscris rapid de la distanță la celălalt panou. Armwood a fost descalificat după un antisportiv. Cu 5 minute înainte finalului de meci, diferența era din nou de o posesie, 71-68 pentru Dinamo. În ciuda faptuluică și-au pierdut principalul marcator, dinamoviștii au continuat să stea în față și aveau 6 lungimi cu 3 minute rămase din meci. Gazdele au fost neinspirate în atac și Dinamo a profitat. Price cu o triplă a închis meciul înaintea ultimului minut, scor 87-76. Acesta avea să fie și scorul final al partidei.

TJ Price și Mohamed Abukar au fost cei mai buni marcatori ai dinamoviștilor cu 18 de puncte fiecare. Gerald Armwood a reușit 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive la primul meci în LNBM. Javon Masters a contribuit cu 15 puncte.

Chris Cooper a fost cel mai bun jucător de la Sibiu cu 19 puncte și 10 recuperări. Philmore, Jackson și Lutete au terminat ficare cu câte 11 puncte marcate. Lucas Tohătan și-a trecut în cont 10 puncte și 3 pase decisive.

foto: BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Interesant
    Se pare că dezvoltăm un complex Dinamo. În altă ordine de idei avem 2 restanți în acest meci Addison și Luttete (din punctul meu de vedere). Probabil băieții s-au păstrat pentru finala turneului de mâine. Acum să vedem pe cine înlocuiește Hardy.....

    cu 3 ani în urmă (23.12.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      am primit o lectie..
      Ne-au desfacut baietii de la Dinamo cum au vrut. Sincer ma asteptam la inca o eliminare de la ei dar se pare ca au fost suficient de atenti. Extrem de multe faulturi. Oamenii mari ne-au cam facut azi si ai lor dar si ai nostri, exceptie Coop care si-a facut treaba.

      cu 3 ani în urmă (23.12.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Constantinides ne-a citit foarte bine.
    Au făcut o apărare foarte agresivă, în special la perimetru, ne-au blocat complet, iar fără o circulație bună, nu am putut să-i desfacem. Va trebui să învățăm să facem asta, pentru că toate echipele bune așa vor juca împotriva noastră.
    O victorie absolut meritată pentru Dinamo, iar noi am descoperit că nu suntem așa sus cum credeam.
    Anul ăsta mai avem 3 meciuri grele, să vedem ce putem scoate din ele.

    cu 3 ani în urmă (23.12.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    .
    Dinamo are echipa foarte buna si bataioasa sezonul asta. In meciul de ieri am avut impresia ca noi am fost cei care am avut pauza turneul trecut, nu Dinamo.
    @DND Hardy este in Romania?

    cu 3 ani în urmă (23.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!