Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu rămâne fără victorie în FIBA Europe Cup și după etapa a 3-a

BC CSU Sibiu rămâne fără victorie în FIBA Europe Cup și după etapa a 3-a

BC CSU Sibiu a pierdut al 3-lea meci consecutiv în grupele FIBA Europe, cu 81-83 acasă cu Bahcesehir College, pe sferturi: 22-29, 22-19, 14-18 și 23-17. Sibienii au condus doar în jur de două minute și au alergat în mare parte din meci după adversar, care a avut un avans maxim de 12 puncte. Galben-albaștrii au dominat la recuperări ofensive, dar au avut multe ratări de afară în repriza a doua, care le-au permis adversarilor să se distanțeze din nou.

BC CSU Sibiu a început partida cu Randal Falker, Jared Jordan, Rolland Torok, Jordan Chatman și Isaiah Philmore. Dan Fleșeriu nu a putut conta nici la acest meci pe accidentatul Barry Stewart. Bahcesehir College i-a avut în primul 5 pe Trae Golden, Can Altintig, Mangok Mathiang, Dwight Hardy și Jajuan Markeis Johnson.

Philmore a deschis scorul cu trei libere transformate, iar Falker l-a dus la 5-0. Hardy marca prima triplă a oaspeților, care aveau un run de 11 puncte (5 consecutive Mathiang), pentru 5-11. Chatman a oprit cele două minute fără coș pentru gazde cu cinci puncte la rând și strângea diferența la o lungime. Au urmat coșuri după recuperări ofensive, iar Jordan a punctat pe contraatac și i-a readus pe sibieni în față, 14-13. Altintig a scuturat plasa de afară după care oaspeții se distanțau la șase puncte cu reușite de sub coș și Dan Fleșeriu cerea primul time-out. Bahcesehir s-a dus la +8 cu coșuri din căciulă, dar Torok a răspuns cu o reușită de afară. Tohătan a înscris și el de după semicerc și strângea ecartul la patru lungimi, dar Altintig și-a trecut în cont o nouă triplă și scorul primei pauze a fost 22-29.

Falker a marcat primul în sfertul secund, au fost ratări de afară și Tohătan îi apropia pe vulturi la trei lungimi. Erol a răspuns cu patru puncte, în timp ce sibienii au avut două mingi pierdute la rând. Philmore și Torok au menținut ecartul la cinci puncte, Hardy marca de afară pentru 30-38 și Erol a ratat singur cu coșul, după o nouă eroare a gazdelor. Au urmat greșeli în ambele tabere și era rândul lui Zafer Aktas să ceară primul său time-out, în minutul 15. Philmore a punctat pe contraatac după aproape două minute fără coș pentru galben-albaștri, care au început să recupereze multe mingi în apărare și nu au mai permis tranziții ușoare. Chatman a scuturat plasa de afară și Falker, după o nouă recuperare ofensivă, îi aducea pe vulturi la 37-38. Johnson a transformat două libere și a oprit aproape patru minute fără punct în dreptul oaspeților. Torok a egalat la 40 după un coș cu fault, dar Golden i-a readus pe turci la conducere cu patru puncte la rând. Aceasta avea să fie diferența la jumătatea partidei, când tabela arăta 44-48.

Falker a înscris primele puncte ale reprizei secunde, dar Johnson, Mathiang și tripla lui Hardy (pe tranziție) au dus scorul la 46-55 în minutul 22 și Fleșeriu cerea time-out. Jordan a oprit distanțarea oaspeților cu o reușită din spatele semicercului. Sibienii au avut trei minute fără coș și turcii s-au dus la +12, având din nou tranziții rapide. Falker a oprit seceta din atacul gazdelor după o combinație cu Torok și a fost rândul turcilor să aibă aproape patru minute fără coș. Philmore înscria patru puncte la rând pentru 55-61 și urma timpul de odihnă al oaspeților. Chatman a reușit o nouă triplă și CSU Sibiu se apropia la trei lungimi. Golden a oprit seceta ofensivă a oaspeților cu două libere transformate. Hardy a avut un 3 points-play după ce și-a împins un adversar înainte să primească, iar la ultima pauză scorul era 58-66.

Chatman, cu o liberă din două, și Ozcan au marcat primele puncte din sfertul patru. Sibienii au avut și în această perioadă de joc multe ratări de afară. Cooper a înscris după o recuperare ofensivă pentru 61-68. Galben-albaștrii au fost superiori la recuperări sub panoul advers, dar au avut probleme să concretizeze posesiile suplimentare. Apărarea gazdelor a început să funcționeze din nou, iar Cooper și Tohătan au punctat după atacuri rapide pentru 65-70. Hardy a înscris de afară după o greșeală a lui Tohătan, iar Fleșeriu cerea time-out la jumătatea sfertului. Philmore a strâns diferența la șase, dar a ratat libera suplimentară. Golden și Altintig au mărit ecartul la 10 după ce gazdele au avut un coș de trei anulat, pentru fault la paravanul lui Falker. Cooper a transformat una din două libere și Golden a mărit diferența la 12 puncte.

Philmore și tripla lui Jordan făceau 73-79 cu un minut și jumătate până la final și oaspeții cereau timp de odihnă. Galben-albaștrii au ieșit la pressing pe repunerea adversă și Fleșeriu cerea abatere de opt secunde, dar nu s-a dat. Johnson a înscris pe final de atac, Falker și Philmore strângeau ecartul la cinci, Golden a ratat două libere și Philmore a înscris de afară pe final, dar era prea târziu. Meciul s-a încheiat cu 81-83 și BC CSU Sibiu ajunge la 3 înfrângeri în grupa D, în timp ce Bahcesehir College are 2 victorii în trei meciuri.

Isaiah Philmore a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte, iar Randal Falker a încheiat în double-double cu 15 puncte și 12 recuperări. Pentru BC CSU Sibiu au mai înscris: Chatman 14 puncte, Jordan 10 puncte (7 assist-uri), Torok 8 puncte, Cooper 7 puncte (7 recuperări) și Tohătan 7 puncte.

Bahcesehir College a avut doi jucători în double-double: Trae Golden cu 15 puncte și 13 asssit-uri și Mangok Mathiang cu 13 puncte și 13 recuperări. Pentru oaspeți au mai fost în double-digits: Johnson 16 puncte, Altintig 12 și Hardy 12 puncte.

Pentru elevii lui Dan Fleșeriu urmează două partide cu CSM CSU Oradea. Duminică, 10 noiembrie, de la ora 20:00, campioana găzduiește duelul din etapa a 5-a din LNBM. Miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19:00, sibienii primesc vizita orădenilor în etapa a 4-a din grupa D a FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    meci
    ce mi-a placut:
    - atitudinea si spiritul de scarificiu;
    - Chatman arata tot mai bine, iar Rolli incepe sa se simta mai confortabil
    ce nu mi-a placut:
    - rotatia foarte scurta (doar 7 jucatori); cred ca putea fi integrat si Engi in meciul asta, in conditiile in care oricum tot meciul am alergat dupa adversar, iar rezultatul era previzibil;
    - faptul ca am jucat in cea mai mare part a timpului cu 3 oameni mari pe teren, aglomerand caciula sau scotand la sut unul dintre pivoti, in loc de un fundas;
    - e vizibila problema noastra la pozitia 3, unde improvizam in mare parte cu Philmore si uneori cu Chatman, neavand in lot o extrema mica clasica;
    - Cooper pare sa nu se trezeasca si aportul lui este foarte mic, mai ales daca consideram ca probabil are salariul cel mai mare;
    - in conditiile in care am facut o mare risipa de energie si a absentelor din lot, vom pleca cu sperante minime la Oradea.

    cu 4 ani în urmă (07.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ahh
      si am mai uitat o chestie la ce nu mi-a placut:
      - suntem groaznici la blocajele pe care le facem, extrem de moi, aproape niciodata nu reusim sa eliberam aruncatorul.

      cu 4 ani în urmă (07.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!