Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu se impune după prelungiri în fața lui SCM Timișoara

BC CSU Sibiu se impune după prelungiri în fața lui SCM Timișoara

BC CSU Sibiu a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a trece de SCM Timișoara, în ultimul meci al anului din LNBM, disputat astăzi, 30 decembrie, în Sala Transilvania. Bănățenii au controlat prima repriză dar lucrurile s-a schimbat după pauză. Sibienii păreau desprinși în învingători dar elevii lui Petricevic au revenit și au avut șansa să câștige partida la ultima posesie. Meciul a ajuns însă în prelungiri, unde a fost tranșat de BC CSU Sibiu, care s-a impuns după 45 de minute de joc cu scorul de 92-85.

Actul inaugural al partidei de la Sibiu a fost unul echilibrat. Gazdele au avut un avantaj de 5 puncte chiar în primele minute. Timișoara nu le-a pemis desprinderea sibienilor și au avut un avantaj maxim de 3 lungimi. Diferența după primele 10 minute de joc avea să fie una minimă pentru echipa vizitatoare, 19-18. Lucrurile s-au schimbat în actul secund. Trupa lui Petricevic a fost mai precisă în acțiunile desfășurate și a intrat în controlul partidei. Bănățenii au dominat lupta recuperare și au avut un procentaj mult mai bun la aruncările de două puncte. Acest lucru le-a facilitat să-și creeze un avantaj maxim de 9 puncte iar la finalul primei reprize să conducă cu scorul de 43-35.

La reluarea jocului, sibienii au fost mai agresivi în defensivă și au reușit să iuțească ritmul. Acești factori i-au ajutat să revină la o singură posesie, cu 2 minute până la finalul sfertului trei, scor 56-54. Philmore și Tohătan au fost singurii marcatorii până la finalul primelor 30 de minute joc și scorul de devena 57-56. În actul decisiv, BC CSU Sibiu s-a aflat aproape în permanență la conducere și părea că se va desprinde în învingătoare. Timișoarenii nu au fost de acord și Mijajlovic egala  cu două la 78 cu 25 de secunde rămase de joc. Philmore a ratat șansa de a-și duce echipa în fața. Bănățenii au avut 11 secunde la dispozție să câștige partida dar Mijajlovic a ratat și meciul a mers în prelungiri.

Gajic a deschis secvența suplimentară cu o triplă. Cooper a răspuns cu două libere transformate. A urmat rândul lui Addison să transforme trei libere și Sibiul era în față, 83-81. Au mai urmat 4 puncte la rând pentru Sibiu prin același Addison și Tohătan. Komatina a ținut Timișoara în joc dar o tripla a lui Addison în ultimul minut de joc a încheiat socotelile. La final s-a înregistrat scorul de 92-85 pentru BC CSU Sibiu.

Isaiah Philmore a fost cel mai bun marcator de la învingători cu 18 puncte, lângă care a adăugat 5 recuperări și o pasă decisivă. Lucas Tohătan a temrinat cu 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Rolli Torok a înregistrat 15 puncte și 7 recuperări iar Marquis Addison 13 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Chris Cooper a terminat în double-double, 12 puncte și 12 recuperări.

Mirel Dragoste a fost cel mai bun marcator de Timișoara cu 18 puncte. Igor Mijajlovic a adăugat 17 puncte iar Lewis Stallworth 15.

foto: BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!