Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu și SCMU Craiova se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 8-a din grupa A

BC CSU Sibiu și SCMU Craiova se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 8-a din grupa A

BC CSU Sibiu și SCMU Craiova dispută miercuri, de la ora 19:00, ultimul meci al etapei a 8-a din prima grupă valorică în LNBM. Cele două echipe sunt despărțite de un punct înainte de partida care încheie prima rundă a returului din grupa A. Sibienii vor fi la doar al 3-lea meci acasă în acest campionat, iar pentru SCMU Craiova va fi a 2-a deplasare consecutivă.

BC CSU Sibiu și SCMU Craiova sunt pe locurile 3 și 7 în grupa valorică A, despărțite de un singur punct. Galben-albaștrii au 11 puncte și un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce oltenii sunt pe 7 cu 10 puncte (3/4).

Pentru elevii lui Dan Fleșeriu va fi doar al 3-lea meci acasă în această ediție de campionat. Sibienii au două victorii la patru puncte în precedentele partide de pe propriul teren, 84-80 cu Steaua București (în etapa a 2-a) și 100-96 după prelungiri cu SCM Timișoara, (în etapa a 7-a) după acel joc cu final controversat al timpului regulamentar, care a dus la suspendarea de o etapă pentru brigada de arbitri. Dintre cei trei care au fluierat în partida cu formația timișoreană, Laurențiu Grigoraș va fi și la meciul de miercuri.

Oltenii vor fi la a doua deplasare consecutivă. SCMU Craiova a pierdut toate cele trei partide disputate pe terenuri străine în acest campionat: 73-84 la SCM Timișoara (în etapa a 2-a), 73-80 la Dinamo Știința București (în etapa a 5-a) și 61-70 la CSM CSU Oradea, în ultima etapă. Elevii lui Aco Todorov au obținut acasă toate cele trei victorii din grupa A.

Printre acestea se numără și cea din prima etapă contra sibienilor. 75-74 a fost scorul în meciul tur, disputat în 13 octombrie la Polivalenta din Craiova, după 8 schimbări de lider și 4 egalități, cu 11 puncte diferența maximă, în favoarea gazdelor. Isaiah Philmore era coșgheterul acelui meci cu 22 de puncte, în double-double cu 11 recuperări la sibieni. Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 17 puncte.

Partida din etapa a 8-a a fost mutată miercuri pentru că sala din Sibiu a fost ocupată. Vor reveni la Sibiu, în calitate de adversari, Tyler Laser și Monyea Pratt. Va fi a 38-a confruntare directă între cele două echipe, din 2008 până acum, inclusiv cele din semifinalele campionatului trecut. Scorul este 24-13 pentru sibieni.

Galben-albaștrii au avut o săptămână de refacere după ultimul joc din FIBA Europe Cup, cel de pe terenul lui Bahcesehir College din 27 noiembrie. Ultimul meci jucat de olteni a fost cel din ultima rundă a turului, în 23 noiembrie.

Partida dintre BC CSU Sibiu și SCMU Craiova se dispută miercuri, de la ora 19:00, la Sala Transilvania din Sibiu. Meciul va fi transmis în direct pe FRB TV aici. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Laszlo Bukuresti, supervizați de Mircea Martiș.

*foto: Adrian Bugariu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!