Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu sparge gheața în actualul sezon al LNBM în fața lui CSO Voluntari

BC CSU Sibiu sparge gheața în actualul sezon al LNBM în fața lui CSO Voluntari

BC CSU Sibiu a obținut primul succes în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021/2022. Succesul ardelenilor a venit în acestă seară, 24 octombrie, pe teren propriu în fața lui CSO Voluntari cu scorul de 86-83. Partida a contat pentru etapa a 5-a de campionat.

Partida de la Sibiu a avut o primă parte echilibrată. În primul sfert gazdele au avut un avantaj de 4 puncte, după care niciuna dintre echipe nu a pus mai mult de o posesie diferență. Voluntari avea să câștige primul act cu scorul de 22-19. Actul secund a avut aceeași desfăușrare, sub spectrul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat de 10 la conducere pe parcursul acestui sfert. Tripla lui Gotcher avea să stabilească scorul pauzei, 45-43 pentru CSO Voluntari.

Repriza secundă a început cu câte 3 puncte de fiecare parte. Ilfovenii au reușit să se desprindă puțin, după 4 puncte venite de la Vlad Moldoveanu și scorul ajungea la 54-48. McGrew, după un time-out, a oprit micul parțial al oaspeților. Voluntari a rămas la conducere, dar fără să-și creeze un avantaj important. Lucas Tohătan cu o triplă își ducea echipa în avantaj pentru prima dată în sfert, 62-61. Ambele echipe au mai adăugat câte două puncte și sfertul trei se încheia cu scorul de 64-63.

Actul decisiv nu putea începe altfel decât într-un mod echilibrat. După 3 minute scurse de pe tabelă scorul era 70-67 în favoarea gazdelor. Mirel Dragoste mai marca o dată pe contraatac, după care Voluntari marca 8 puncte la rând, cu Moldoveanu principal marcator. McGrew a oprit seria ilfovenilor și a completat un three-point-play.  Pratt cu un tip-in i-a dus pe sibieni în fața dar Vlad Moldoveanu a rămas „on-fire” și a marcat de la mare dustanță. Lucas Tohătan a răspuns cu un coș cu fault. Pratt de la linia de libere a dus scorul la 84-80. Nu s-a mai înscris până la intrarea în ultimul minut, când Pratt a transformat o singură liberă. Vasiliauskas a marcat pe pătrundere după un time-out. Sibienii au irosit următorul atac și mai rămâneau fix 16 secunde din meci. Tohătan l-a trimis pe Vasiliauskas la linia de fault, iar lituanianul a ratat o liberă. A urmat rândul lui Pratt să meargă la libere și a împărțit aruncările. Voluntari nu a punctat la ultimul atac și partida s-a încheiat cu scorul de 86-83.

Justast Tamulis a fost cel mai bun marcator al meciului cu 23 de puncte. Lucas Tohătan a contribuit cu 19 puncte și 5 pase decisive. Monyea Pratt a fost cel mai eficient sibian cu 17 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive pentru 30 la eficiență. Tanner McGrew a totalizat 11 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Vlad Moldoveanu a fost principalul remarcat al oaspeților cu 21 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Vasiliauskas și Gotcher au marcat 12 puncte, Thompson 11 iar Lee 10.

foto: BC CSU Sibiu

 

14 comentarii la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    O victorie muncita de sibieni
    Bravo lor au obtinut prima victorie din acest sezon , este un campionat deschis pentru oricine

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • Csm.O :

    Am spus de la început
    Că Voluntari e o echipă mai slabă decât sezonul trecut l, nu au jucători decisivi precum Joseph sau Hickey. Sunt o echipă care provoacă, mai ales prin Moldoveanu. Acum că din păcate, meciurile vor fi fără spectatori, sper sa nu aibă parte de arbitraje care sa i avantajeze. Oricum, baschetul va fi mai trist fara spectatori, sper sa fie doar o lună, deși cred că abia în ianuarie februarie vor reveni oamenii în tribuna...

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ahem...
    ...acum vreo săptămână am spus că de fapt Sibiu a câștigat un anumit meci... și-am mai spus, tot recent și tot pe-aici, că dacă aș fi suporter Sibiu n-aș desconsidera chiar așa tare echipa asta... rămân fidel părerilor exprimate anterior. Altfel, victorie muncită, meritată și binevenită. Bravo!

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Fum alb într-un final...
    Personal, dacă voi vedea spiritul acesta de luptă tot sezonul, să ținem cât de cât aproape de echipele puternice, ma declar mulțumit, indiferent de locul pe care îl vom ocupa la final. Deși, va urma din nou o perioadă fără spectatori (pentru noi contează mult), sper să nu mai cedăm așa ușor meciurile de acasă, în sala Transilvania se câștigă greu și asta așa vreau să rămână mereu.
    P.S, Felicitări editoarei Mara Mihăilescu pentru noua postură, tare haioase reacțiile ei la "nereușitele" echipei din Voluntari :)).
    Sănătate tuturor !

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      PS 2
      Mulțumim Ionuț Georgescu pentru gestul tău !

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Trebuia să vină și victoria asta, că mult am suferit...
    Băieții au strâns rândurile incredibil și au jucat ca o adevărată echipă. Nu vreau să remarc pe nimeni, toți merită felicitați
    E clar că dacă suntem sănătoși toți, cel puțin în Transilvania, ne batem cu oricine (mai puțin U 😏). Și la fel de clar e că trebuie aduse întăriri, dacă vrem mai mult.
    Hai CSU!

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • Silvois:

      S-a spart gheata
      Sa va bateti si cu U, e bine si pentru ei sa aiba meciuri tari inclusiv in campionat. Felicitari, la mai multe victorii!

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ..
    Imi mentin parerea de anul trecut - Badiu ar fi trebuit sa-si aleaga alta echipa unde i s-ar fi acordat mai multa incredere si mai multe minute.
    Voluntariul nu m-a impresionat pana acum, noii fundasi nu sunt la nivelul lui Hickey si Joseph, iar antrenorul lor va avea un sezon mai complicat...

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • pipzn:

      re
      Sunt de aceeasi parere.
      Cred ca singurele avantaje pentru el la actuala echipa par a fi contractul mai avantajos (ok. jucator profesionist deci oarecum de inteles) si faptul ca e aproape de casa. Asta nu as mai intelege.

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • BC CSU Sibiu /z/z/z:

      .
      Da, pe langa cele enumerate de tine ar mai fi experienta europeana si castigarea unui trofeu in Romania. Tinerii jucatori ar trebui sa urmeze exemplul lui Diculescu, care a ales sa joace unde i s-au oferit minute, nu unde i s-au oferit bani multi sa frece banca.

      cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    YESSS
    F'king finally. Cand pierdeam, apreciam noul stil de joc dar acum, e chiar frumos.
    O victorie fara aportul treitzelor asta inseamna ca avem si antrenor secund :).
    As remarca jocul lui Pratt azi (exceptie acel tehnic de -6p practic) si al lui Tohatan care a luat pe cont propriu cateva faze in momente extrem de sensibile dupa reusitele lui VM. Eu le-am vazut ca niste momente cheie si moral au cantarit mult reusitele lui.
    Si chair daca nu e placut, banca, ne poate fi fatala, nu zic mai mult.
    Dar azi, a fost o zi frumoasa. Hai CSU.

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care l-am urmarit in proportie de cca. 75%
    Pe nucleul de jucatori aflati de mai mai multe sezoane sau reveniti la Sibiu se poate construi. Pentru partea ofensiva, cred ca Uta ar avea nevoie de antrenamente individualizate (cam cum a facut la un moment dat Pero cu Baciu cand era la "U", atat doar ca Baciu dupa aceea a plecat la alte echipe), rar finalizari "curate".

    Voluntariul sunt si ei in situatia de a construi o echipa. Sezonul trecut 2+oricare 1 sau doi jucatori le-a fost de ajuns; cand au avut mai multi in forma au luat Cupa si au pus probleme tuturor. Acum nu mai merge asa.
    Inca un antrenor care nu stie cum trebuie jucat Barro daca vrei sa fie eficient. De altfel nu am vazut niciodata un joc consistent pe pivot la Voluntari cu acest antrenor.

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu Voluntari
    Am ținut sa vad meciul asta pt ca anticipam ca va fi tare. Pe de-o parte pt ca Voluntari este echipa de top 3 și pe de alta parte pt ca așteptăm o reacție de orgoliu din partea Sibiului.
    Cu lot complet și public în spate Sibiul nu arata atât de groaznic ca pana acum. As zice ca ieri au câștigat în primul rand pt ca au avut multă darzenie și dorința de victorie. Ca lot sunt net inferiori, dar uneori dacă vrei, chiar poți.
    Voluntari are după mine un lot foarte valoros, individualități de mare valoare. Vasiliauskas este poate cel mai complet point guard din campionat. Echipa însa trebuie sudata și nu știu de ce, dar nu sunt convins ca Ocokolic se ridica la înălțimea lotului. Vom vedea.

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Pfff
    Păcat de începutul acesta de sezon cu accidentări altfel nu cred că eram în situația asta. Un joc bun, am reușit cumva să ne apărăm și la oamenii lor mari (am crezut că acolo se joacă partida pentru ei), acum așteptăm completarea lotului și ne rugăm să nu mai avem accidentări
    PS mi-a plăcut Uță pe apărare (meciurile astea poate o să-l ajute să crească)

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!