Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu țintește a doua victorie stagională în duelul cu SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.11.2021

BC CSU Sibiu țintește a doua victorie stagională în duelul cu SCM Timișoara

BC CSU Sibiu și SCM Timișoara se duelează în etapa cu numărul 9 a Ligii Naționale. Meciul se va desfășura pe terenul ardelenilor vineri, 19 noiembrie, de la ora 19:00.

Elevii lui Dan Fleșeriu nu au deloc startul așteptat de stagiune. După 8 meciuri, aceștia înregistrează un bilanț de o victorie și 7 înfrângeri. Singurul succes a venit în disputa cu CSO Voluntari, în care Justas Tamulis a înscris 23 de puncte.

Cel mai recent eșec al sibienilor a venit vinerea trecută, în derby-ul Ardealului, cu campioana în exercițiu, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, scor 92-80.

Trupa de pe malul Cibinului a avut un debut furtunos de partidă, iar datorită inspirației lui Dragoste și Tamulis, oaspeții conduceau cu 10-0. Avantajul a crescut chiar și la 12 puncte (18-6), după contribuțiile lui Pratt, McGrew și Tohătan.

Colapsul a venit începând cu debutul sfertului doi, când clujenii au egalat la 26. Elevii lui Silvășan au început să joace mult mai relaxați din acel moment și după un partial de 36-17 (14-2 în debutul sfertului 3), conduceau cu 62-43. Tot ce au mai putut salva galben-albaștrii din acel moment au fost punctele de la coșaveraj.

Tamulis a avut 17 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Pratt a bifat și el 15 puncte și 7 recuperări. Lituanianul este cel mai bun marcator al echipei în această stagiune, cu 19.3 puncte pe meci. Cea mai bună prestație individual a venit în duelul cu SCM Craiova, în care a încheiat cu 39 de puncte.

De cealaltă parte, SCM Timișoara vine după un succes muncit cu BC Athletic Constanța. Deși au condus și la 10 puncte în debutul sfertului patru, elevii lui Dragan Petricevic au avut mari bătăi de cap pentru a ieși victorioși din duelul cu Gladiatorii din Tomis.

Bănățenii au reușit să se impună la una dintre ultimele posesii după un pick and roll lucrat excelent de Darrion Strong și Alexandru Olah. Fundașul American l-a găsit excelent pe pivotul român convocat la reprezentativa Vulturilor, iar acesta a înscris cu un slam dunk pentru a consolida victoria alb-violeților.

Strong a avut a doua prestație cu peste 30 de puncte din acest sezon. Acesta a înscris 38 de puncte și a mai înregistrat 3 pase decisive și 2 recuperări. Americanul a marcat 9/12 de la 2 puncte, 5/13 de la 3 puncte și 5/6 de la linia de fault.

Leii din Banat au un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri după 7 jocuri disputate. Aceștia au cu un meci mai puțin din cauza restanței din prima etapă, cu CSO Voluntari. La acest moment, echipa ocupă locul 5 în clasament. Singurele eșecuri au venit în meciurile cu ocupantele primelor două locuri în LNBM: FC Argeș Basketball și U-BT Cluj Napoca.

Meciul dintre BC CSU Sibiu și SCM Timișoara va putea fi urmărit pe DigiSport și Look Sport, dar și pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Ohma Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!