Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu trece clar și de SCM Timișoara

BC CSU Sibiu trece clar și de SCM Timișoara

BC CSU Sibiu a câștigat Memorialul Elemer Tordai. Formația gazdă a turneului s-a impus categoric în finală, cu scorul de 88-70 în fața lui SCM Timișoara, într-un meci desfășurat astăzi, 6 septembrie, în Sala Transilvania din Sibiu.

Elevii lui Dan Fleșeriu au început în forță partida și au câștigat primul act cu 25-8. Până la pauză diferența creștea la 23 de lungimi, după ce sibienii au marcat cu generozitate de la distanță iar scorul devenea 46-23. Și după pauză sibienii au intrat mai bine și au dus diferența la 28 de puncte pe tabelă după 30 de minute de joc. SCM Timișoara a reușit să câștige ultima secvență de joc și să reducă 10 puncte din deficit. Scor final 88-70.

Evan Fitzner a fost cel mai bun marcator al partidei cu 18 puncte și 2 recuperări. Lucas Tohătan s-a remarcat cu 15 puncte, 2 recuperări și 8 pase decisive. Mo Pratt a fost aproape de triple-double, 13 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. Tanner McGrew a reușit 12 puncte și 7 recuperări.

Alex Olah a terminat cu 17 puncte și 8 recuperări. Adam Mirkovic a totalizat 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Ivan Lilov a adăugat 11 puncte iar Nikola Gajic 10 puncte.

foto: BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    partea plina a paharului
    e ca spectatorii s-au intors, si-au calibrat palmele, ca multi cred ca nu mai stiau cum se aplauda. Cine stie cate meciuri cu sala semi-plina mai prindem. O victorie simpatica, un meci jucat cu destula daruire as zice - ceea ce in cele din urma e cam tot ce putem astepta - avand in vedere ca cel mai slab de pe teren a fost bugetul. Au fost si cateva sprancene ridicate la unele faze frumoase, suficient pentru a-i face pe optimisti sa spuna ca va fi un sezon greu.

    cu 2 ani în urmă (07.09.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu
    Anul asta Sibiul joaca exact în felul în care n-a făcut-o pana acum. Este adevărat ca asta se datorează specificului jucătorilor.
    N-am văzut niciodată la Sibiu joc pe pivot ca acum cu Uta. Nu mai exista nici pe departe forța și agresivitatea sub panou, ba dimpotrivă, în afara de Uta nu pare sa existe alternative pe pivot.
    Pe de alta parte în echipa sunt mulți shooteri buni care dacă sunt puși în situație bună marchează cu ușurință.
    După mine, din ce s-a văzut în amicalele astea, problema principala, pe lângă cea a pivotului, ar fi rotatia. Nu-mi vine sa cred ca rămâne în 4 straini... Asta va costa Sibiul în meciurile cu echipele bune.

    cu 2 ani în urmă (07.09.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Absolut de acord
      Eu unul cred ca am facut in astea doua meciuri pick'n'roll-uri cat in ultimii 5 ani... Imi place foarte mult schimbarea asta de stil.
      Din ce-am vazut duminica si luni, jocul nostru pastreaza amprenta lui Dan, modern, dinamic, pe tranzitie. Poate suntem putin prea in forma pentru momentul actual. Eu spun ca nu e alt antrenor la noi in liga care sa fie in stare sa asambleze asa bine o echipa cu buget redus. Ca nu prea reusim noi sa castigam trofee, e alta discutie...
      Despre rotatie, e evident ca pentru meciurile cu primele 3 suntem mult prea scurti pentru a le putea face fata. Ar fi fost nevoie de un back-up pentru Lucas si inca un jucator de pozitia 5, dar e destul de clar ca cel putin pentru inceput nu se pune problema. Iar daca vor aparea accidentarile, vom fi in fundul gol.
      Vedem pe mai departe.

      cu 2 ani în urmă (07.09.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Într-adevăr
      Cred că toată lumea a văzut acelaș lucru la aceste meciuri.
      Presupun că încercăm o tactică nouă și sperăm să supraviețuim în formula asta iar din iarnă cu 2 băieți la pozițiile 5 respectiv 1-2 (dar de mare calitate) putem ataca podiumul (cel puțin asta sper). O chestie pe care nu o înțeleg în meciurile de pregătire este de ce nu folosim băieții tineri pe rand în angrenajul echipei pentru ai ridica la nivelul meciului, dacă îi bagi pe toți la sfârșit unde sa se integreze (oare greșesc eu?)

      cu 2 ani în urmă (09.09.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      n-avem de ales
      in ceea ce priveste componenta actuala (cel mai probabil) dar treaba cu podiumul e fix vis. In formula de azi o sa fim tavaliti in tur. Daca intram in playoff mai jos de 5 si cu cei 2 (de mare calitate - gasiti pe toate gardurile ;) ) tot mici sunt sansele sa trecem de primul tur. E mai decent si mai safe sa ne asteptam la un show frumos decat la rezultate. Eu cred ca Dan lucreaza la un concept cu care sa-si poata prelungi contractul .

      cu 2 ani în urmă (09.09.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!