Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu va juca în grupele FIBA Europe Cup în sezonul 2023/24

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.07.2023

BC CSU Sibiu va juca în grupele FIBA Europe Cup în sezonul 2023/24

Miercuri, 5 iulie, la Mies, Elveția, a avut loc tragerea la sorți a grupelor și preliminariilor din Basketball Champions League. Odată făcut acest pas, oficialii FIBA au consultat lista echipelor din preliminariile BCL care au ales să evolueze în FIBA Europe Cup în cazul în care nu se califică în grupe și au alcătuit lista formațiilor care vor juca în ediția 2023-2024 a FEC.

Printre grupările de pe această listă se află și BC CSU Sibiu, medaliată cu bronz în stagiunea 2022-2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Trupa galben-albastră a avut un parcurs impresionant în playoff și, în finala mică, a trecut cu scorul de 3 la 2 de CS Rapid București. Drept urmare, CSU Sibiu va evolua direct în grupele FIBA Europe Cup.

Celelalte echipe calificate direct în sezonul regulat sunt BC Balkan, ERA Basketball Nymburk, Bilbao Basket, BC Gravelines Dunkerque, Niners Chemnitz, Arconic-Alba Fehervar, Hapoel Galil-Elion, ZZ Leiden, PGE Spojnia Stargard, Anwil Wloclawek, Sporting Lisabona și Bahcesehir Koleji.

Rapid București, victima vulturilor galben-albaștri din finala mică, va avea și ea șansa de a ajunge în sezonul regulat al celei de-a doua competiții europene inter-cluburi desfășurate sub egida FIBA. Giuleștenii vor lua startul în preliminarii, unde vor fi repartizați în urna a doua.

În acest sezon, turneele de calificare se vor desfășura într-un sistem diferit. Vor fi alcătuite șase grupe de câte trei echipe și una de patru echipe. Formațiile din fiecare grupă vor juca câte un meci între ele și ocupanta primului loc în clasamentul final se va califica în grupele FIBA Europe Cup.

Iată care sunt urnele pentru aceste turnee de calificare:

Urna 1: Donar Groningen, FC Porto, Egis Kormend, Keravnos BC, BC Parnu Sadam, Casademont Zaragoza, Kataja Basket

Urna 2: BC Trepca, KFUM Jamtland BBK, Bnei Herzliya, Rapid București, Manisa BSB, Rostock Seawolves, BC Chernomorec

Urna 3: Anorthosis Famagusta, BK KVIS Pardubice, Tindastoll, Nevezis-Optibet, BC Rabotnicki Skopje, BC Feniks 2010, Boras Basket

Urna 4: Sabah BC

Tragerea la sorți pentru turneele de calificare, dar și pentru grupele din sezonul regulat va avea loc pe 8 august, la Munchen și va putea fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • LauAdi :

    Nu e rau
    U, Oradea, Sibiu, Rapid, Voluntari si Timisoara in cupele europene. Trebuie sa contam si noi mai mult pe plan european

    cu 9 luni în urmă (20.07.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Wow
    Recunosc ca nu am mai urmarit competitia de cand am jucat ultima oara, acu cativa ani, insa nivelul mi se pare foarte ridicat acum. Vom putea intalni echipe foarte interesante, cu multa traditie! Sper sa nimerim cu Bilbao in grupa, ar fi faina o deplasare pana acolo :)
    Pe de alta parte, fara niste intariri, tare mi ca nu o sa facem fata la nivelul competitiei

    cu 9 luni în urmă (21.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!