Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu, victorie categorică în fața lui BCM U Pitești

BC CSU Sibiu, victorie categorică în fața lui BCM U Pitești

Sâmbătă, 16 noiembrie, BCM U FC Argeș Pitești a primit vizita lui BC CSU Sibiu într-un meci din etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză echilibrată, oaspeții au jucat din ce în ce mai bine și au câștigat la o diferență de 18 puncte: 77-59.

Gazdele au început acest duel cu un prim cinci format din Goran Gajovic, Justas Tamulis, James Washington, Mihai Măciucă și Szabolcs Santa, în timp ce Dan Fleșeriu i-a trimis în teren pe Rolland Torok, Lucas Tohătan, Isaiah Philmore, Randal Falker și Jordan Chatman.

Prima posesie le-a aparținut argeșenilor, iar Justas Tamulis a înscris imediat de la mare distanță. Au urmat câte trei ratări pentru fiecare tabără și apoi Rolland Torok a spart gheața pentru oaspeți. Timp de cinci minute echilibrul s-a menținut pe tabelă, însă, pe finalul primului sfert, sibienii s-au distanțat la o diferență de 11 puncte, scor 21-10. Gazdele nu au găsit soluții pentru ofensiva adversă și BC CSU Sibiu și-a adjudecat actul inaugural cu scorul de 23-12.

În debutul secvenței secunde, cele două echipe au oferit un baschet foarte spectaculos, cu multe reușite. Pentru argeșeni, Bozhidar Avramov și-a făcut simțită prezența, în timp ce, de la sibieni, Chris Cooper a fost de neoprit sub panou. Au urmat două triple consecutive marcate de Tudor Gheorghe și BCM U Pitești a revenit la două puncte, scor 28-30. Elevii lui Dan Fleșeriu au intrat într-o perioadă foarte dificilă, în care nu au reușit să înscrie, iar gazdele au profitat de acest aspect. În cele din urmă, înaintea pauzei, BCM U FC Argeș Pitești conducea cu 38-33.

Repriza a doua a fost începută mai bine de către galben-albaștri, care au intrat în avantaj (41-43) grație celor două coșuri de trei puncte înscrise de Lucas Tohătan. De partea cealaltă, străinii din lotul lui Theodosios Paralikas au evoluat excelent și jocul a devenit foarte echilibrat. Cele două tabere s-au succedat la conducere și, cu 150 de secunde rămase din sfertul al treilea, scorul era egal: 50-50. Au urmat cinci puncte consecutive marcate de Jordan Chatman și tehnicianul gazdelor a cerut un timp de odihnă. Acesta nu a avut niciun efect pentru că oaspeții au mai înscris încă șase puncte și au terminat penultimul act cu un avantaj de 11 puncte: 61-50.

În debutul sfertului decisiv, BC CSU Sibiu s-a dus la 16 puncte și și-a impus controlul asupra confruntării. Piteștenii au fost lipsiți de inspirație în ofensivă și oaspeții au profitat de acest lucru. În ultimele minute ale partidei, sibienii au reușit să își mențină avantajul și au obținut cea de-a treia victorie a stagiunii, scor 77-59.

Echipa câștigătoare a avut patru jucători în double-digits: Chris Cooper (20 de puncte, 12 recuperări, 3 capace), Jordan Chatman (13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Isaiah Philmore (13 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă) și Lucas Tohătan (11 puncte, 2 pase decisive, o recuperare).

De partea cealaltă, s-au remarcat Danilo Tasic (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Bozhidar Avramov (11 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții, o recuperare).

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu urcă pe poziția a doua, cu trei victorii și trei înfrângeri, în timp ce BCM U FC Argeș Pitești rămâne pe ultimul loc, având un meci câștigat și cinci pierdute.

În următoarea etapă, BCM U FC Argeș Pitești se deplasează pe terenul lui CS Dinamo Știința București, iar BC CSU Sibiu primește vizita lui SCM Timișoara.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Oxigen
    Încet, încet lucrurile încep să se lege. Desigur, mai e mult până departe, dar la cât de tare am coborât, acest 3 3 în campionat e un scor foarte bun, ținând cont și că am avut doar un meci din 6 acasă. Cele 3 înfrângeri au venit la Craiova, Cluj și Oradea, astfel că putem privi cu optimism la retur.
    De meci, nu sunt multe de spus, fără Searcy, Piteștiul nu cred că putea emite mari pretenții. Ne-am folosit forța superioară și rotația de opt a fost suficientă. Cooper a jucat ca în vremurile bune, iar toți ceilalți au livrat bine, chiar și JJ care s-a văzut că nu e la 100%. Când vom "scăpa" de Europa și vor reveni Barry și Aurică lucrurile se vor așeza cum trebuie ca să sperăm la un loc 3 la început de top 6.

    cu 4 ani în urmă (17.11.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Ce-a fost mai greu a trecut
      Cred ca toata lumea am empatizat intr-o oarecare masura cu sibienii in perioada asta dezastruoasa, dar odata cu finalizarea parcursului din Europa, ma astept sa revad aceeasi echipa-tanc, mereu favorita la ei acasa. Personal, as vrea sa vad un ceva nou la iarna. Momentan inca urmeaza sa vad cum presteaza Craiova impotriva Clujului si a noastra, altfel, numai Sibiul ar mai putea scutura un pic podiumul, dar din punctul meu de vedere, cu cineva cu patrundere in locul lui chatman. Vreau si sa il mentionez pe Philmore, care a devenit unul dintre jucatorii mei preferati din campionat. Imi place intotdeauna sa il vad jucand.

      cu 4 ani în urmă (18.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Chatman este un SG, iar noi suntem descoperiți la poziția 3, unde atunci când joacă Philmore acolo, suferim pe faza de apărare, deoarece nu e suficient de mobil pentru o extremă mică.
      Revenind la Chatman, dacă ne raportăm la salariul pe care îl primește, eu zic că suntem pe plus. Cu toții ne dorim un implant, dar banii sunt cei care sunt, așa că nu cred că vom vedea noutăți curând.
      Principal e acum să legăm câteva victorii și să ne ridicăm nivelul jocului, mai vorbim prin iarnă.

      cu 4 ani în urmă (18.11.2019)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      La ce temperaturi avem
      eu zic sa ne asteptam la o toamna lunga... si on court ;). Joke aside, in mod normal ar trebui sa stranga clubul din buci si intareasca echipa in iarna ca altfel nu-si justifica fata de fani scorurile abonamentelor.

      cu 4 ani în urmă (18.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!