Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș are avantaj în confruntările directe cu Energia Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.03.2012

Energia Rovinari primește vizita echipei BC Mureș într-un meci foarte important contând pentru etapa a 29-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Este una dintre puținele partide în care ambele protagoniste sunt interesate de victorie.

Pe cât de ridicolă este afirmația precedentă pe atât este de reală în baschetul din țara noastră. În cadrul aceleiași runde sunt programate meciuri la Pitești, Giurgiu, Oradea și Cluj-Napoca, în cadrul cărora nu există miză și în anumite cazuri nici valoare suficientă în așa fel încât respectivele partide să prezinte un real interes.

La Târgu Jiu se va juca pe bune și se vor confrunta două dintre echipele bune ale Diviziei A. Energia Rovinari și-ar putea rezolva calificarea în playoff dacă învinge, în vreme ce BC Mureș are disperată nevoie de două puncte în acest meci dacă își dorește să termine între primele patru clasate. Echipa care va pierde se va afla într-o situație delicată înaintea ultimei etape din sezonul regulat.

Gorjenii au 14-12 la general, în vreme ce ardelenii au strâns 18 victorii și opt înfrângeri până în prezent. Va fi un meci între o echipă care a învins în 9 din cele 13 partide susținute pe teren propriu, respectiv una care a obținut 8 succese în 13 deplasări.

Calitatea jucătorilor, duelurile directe, precum cele dintre Steffel și Stănescu, Forte și Darby sau Pekovic și Troupe, respectiv confruntarea dintre cei doi antrenori ex-iugoslavi, sunt ingredientele acestui meci.

Istoricul confruntărilor directe este favorabil ardelenilor. Aceștia au învins în cinci din cele șapte întâlniri directe. În plus, BC Mureș a învins în ultimele trei jocuri cu Energia, două dintre ele, disputate la Târgu-Mureș, încheiate la diferențe de două puncte.

De asemenea, ultimul meci desfășurat la Târgu Jiu, pe 27 noiembrie 2010, BC Mureș s-a impus cu scorul de 79-71. Este singura victorie a ardelenilor în cele trei confruntări directe cu Energia Rovinari disputate în județul Gorj.

În meciul tur, BC Mureș a depășit pe Energia Rovinari cu scorul de 84-82. A fost un meci în care gorjenii s-au apărat zonă în permanență și s-au desprins la 15 puncte pe parcursul primei jumătăți. Mureșul a recuperat pentru a se impune pe fondul unui 27-14 înregistrat în sfertul decisiv.

Virgil Stănescu a avut 18 puncte și 9 recuperări, JuJuan Cooley a adăugat 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Jason Forte a strâns 11 puncte și 12 recuperări pentru ardeleni în acel meci. În replică, Louis Darby a avut 21 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, Stefan Nikolic a terminat cu 17 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, iar Brice Kabengele a reușit 14 puncte și 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!