Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș se impune pe final în partida cu BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
08.02.2014

Liga Națională

Etapa 17

 

93-99

 

8-9 Statistică 12-5

BC Timișoara a primit sâmbătă vizita celor de la BC Mureș Târgu Mureș într-un meci extrem de important pentru ambele combatante. Deși ambii antrenori au afirmat că vor pune accentul pe defensivă, meciul s-a dovenit a fi unul foarte deschis, cu apărări nu foarte agresive și cu atacuri rapide. Jocul a fost unul echilibrat, avantajul de pe tabelă trecând cu ușurință de la o formație la alta, până în ultimele minute, când experiența superioară a mureșenilor le-a adus victoria.

În primul sfert cele două echipe s-au aflat succesiv la conducere cu avansuri de câte 4-5 puncte, dar din cauza defensivelor rarefiate adversarii au revenit de fiecare dată. După 10 minute scorul a fost 20-25, însă debutul sfertului doi i-a găsit pe timișoreni foarte concentrați și au reușit un run de 8 puncte, ducând scorul rapid la 28-25. Aruncările de la distanță au funcționat foarte bine pentru BC Timișoara, iar Muresul a ripostat prin pătrunderi individuale. O evoluție foarte bună de-a lungul partidei a avut-o sub propriul panou Ivanovic. Înainte de pauză timișorenii au ratat foarte mult în atac, lucru de care au profitat oaspeții, ducând scorul la 45-47 la jumătatea întâlnirii. După 20 de minute de joc, Jovanovic avea 10 puncte marcate, iar de la Târgu Mureș, Mladenovic avea 12, iar Jelenic 11 puncte.

Debutul sfertului trei din nou este dominat de gazde, în special prin Gacesa și Jovanovic și după 2 minute de joc, scorul era 53-47. Muresenii nu se lasă intimidați de presiunea pusă de adverari, iar Mladenovic și Peciukas profită din plin de spațiile din apărarea timișorenilor, egalând din nou. Finalul sfertului aparține timișorenilor care după o seccesiune de aruncări de la distanță duc scorul la 73-70 când mai erau 10 minute din meci.

Ultimul sfert începe cu o perioadă foarte bună de joc a oaspeților, fiind momentul lui Martinic să iasă la rampă. Apărarea mureșenilor funcționează foarte eficient și după reușita lui Brown reușesc din nou egalarea, la 81 de data aceasta. Cheia meciului, după cum a declarat antrenorul târg-mureșenilor a fost ratarea unui coș simplu pe contraatac a lui Conley. După acest moment, adversarii ”leilor” au marcat cam tot ce au aruncat, iar pe măsură ce timpul se scurgea tensiunea din teren atingea cote tot mai înalte. 

BC Timișoara a preluat conducerea cu 3 minute înainte de final, prin Gacesa, însă Peciukas și Martinic și-au dus din nou echipa în avantaj. Finalul a fost marcat de o serie de faulturi urmate de aruncări libere, însă timișorenii nu au reușit să refacă diferență, ratarile lui Vasojevic mărind chiar ecartul. Fluierul final a consemnat scorul de 93-99 și pentru BC Timișoara urmează o perioadă extrem de complicată în lupta pentru play-off.

Remarcatii meciului au fost, de la Timișoara Nikola Gacesa (23 de puncte, 10 recuperări), Zlatko Jovanovic (21 de puncte, 7 pase decisive), Jason Conley (16 puncte, 4 recuperări). La BC Mureș, principalii marcatori au fost Ivan Jelenic (23 de puncte, 5 recuperări), Goran Martinic (22 de puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive) și Alexandar Mladenovic (20 de puncte, 4 recuperări).

În urma acestei victorii, BC Mureș Târgu Mureș urcă pe un provizoriu loc 2 în clasamentul Ligii Naționale. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    dependenta
    Muresul castiga din nou odata cu revenirea lui Martinic, sa fie doar o coincidenta?....nu cred.
    Pe de alta parte la cum l-am vazut pe Sekulovic sunt sigur ca este constient si nu-si doreste o astfel de dependenta.

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    • CS Municipal Mediaș bbfreak:

      da
      intradevar, one man show, nu este benefic echipei, mai ales cand ai un lot valoros (la CSM Bucuresti era de inteles oarecum)

      cu 10 ani în urmă (09.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    The best !!!
    Cu tot dragul pentru Peciukas & Co, eu cred că Martinic reprezintă, la ora asta, 40% din potența mureșenilor ! Îmi aduc aminte de vremurile când juca la C.S.M. și, pe unde ne prindea, ne dădea „sistematic” de la 30 în sus !!!

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe iverson3 :

    fara aparare
    Un meci fara ca una din echipe sa se apare. Muresul anul asta cu asa o aparare nu are mari sanse sa repete figura de anul trecut.

    cu 10 ani în urmă (09.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!