Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara continuă seria victoriilor. Ultima victimă, Baia Mare

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.02.2017

BC SCM Timișoara a bifat a patra victorie la rând pe terenul ultimei clasate, Olimpic Baia Mare, scor final 86-69. Confruntarea dintre cele două formații a contat pentru etapa a 20-a din LNBM, fiind penultima pentru bănățeni în prima fază a sezonului regulat. 

Echipa pregătită de Tudor Costescu a controlat partida din Polivalenta „Lascăr Pană” aproape în totalitate. Primele două sferturi au fost adjudecate de „leii” bănățeni cu parțiale de 29-12, respectiv 18-15, intrând în pauză cu un avantaj mai mult decât liniștitor 47-27. Secvența de după pauza mare le-a revenit gazdelor cu 20-16, iar ultimele 10 minute de joc au fost din nou ale oaspeților, 19-16. Astfel, BC SCM Timișoara a câștigat fără probleme un meci cu „lanterna roșie” din LNBM la 17 puncte diferență, scor final 86-69. 

Strict din punct de vedere statistic, timișorenii i-au dominat pe băimăreni la majoritatea capitolelor statistice, însă diferența s-a făcut la cel al intercepțiilor, dar și la mingile pierdute. Timișoara „a furat” 16 mingi, în timp ce gazdele au fost nevoiți să se mulțumească doar cu 5. Apoi, nou-promovata din Baia Mare a pierdut 21 de mingi, cu 9 mai multe decât adversarii. 

Punctele victoriei timișorene au fost marcate de Milos Komatina și Octavian Popa Calotă, ambii cu câte 18, fiind urmați de Jonte Flowers 12, Ionuț Drăgușin 11, respectiv Adrian Diaz, Dominique Rambo și Nikola Otasevic, toți 3 cu câte 9 puncte. De cealaltă parte, din partea maramureșenior au punctat Marko Pavlovic 26, Rome Armstrong 10, Luka Pajkovic 7, Milos Macura 6, Vasile Dunca 6, Adrian Movileanu 5, Andrei Dohi 5 și Isiah Stokley 4. 

Timișoara este neînfrântă sub comanda lui Tudor Costescu, care are la activ acum 4 victorii din 4 meciuri jucate de la instalarea sa pe banca tehnică. Bănățenii au un bilanț de 12 meciuri câștigate și 7 pierdute și mai au de jucat un singur meci în prima fază a sezonului regulat, acasă, cu CSU Sibiu. De cealaltă parte, Baia Mare rămâne ultima clasată în campionat cu un singur meci câștigat și 18 pierdute. De asemenea, și trupa din Baia Mare mai are de disputat un singur meci, iar la fel ca timișorenii, tot cu Sibiu, însă în Sala Transilvania. 

*Foto: Seba Tătaru (Facebook BC SCM Timișoara)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!