Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara primește vizita celor de la BCM U Pitești, în ultima partidă din Top 6

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
27.04.2018

timisoara bucuresti

BCM U Pitești, ocupanta locului 6, cu un bilanț de 15 victorii și 16 înfrângeri și un total de 46 de puncte, urmează să se deplaseze pe terenul lui BC SCM Timișoara, echipă ce ocupă poziția a 5-a, cu 19 victorii și 12 înfrângeri, totalizând 50 de puncte.

Elevii lui Tudor Costescu vin după o victorie categorică pe teren propriu, contra celor de la CSU Sibiu, scor 84–70 (17-17, 29-14, 26-16, 12-23). Aceștia i-au oprit astfel pe sibieni din a-și asigura prima poziție cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. Cel mai bun jucător al lor în această partida a fost Mladen Jeremic, cu 24 de puncte, o recuperare și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 21.

De cealalată parte, BCM U Pitești a disputat prima partidă sub comanda lui Barnabas Szaszgaspar, în fața propriilor suporteri, încheiată cu o victorie contra celor de la CSM Steaua Eximbank București, scor 77–69 (17-20, 18-18, 17-16, 25-15). Aceștia au oprit astfel seria de 5 victorii consecutive a steliștilor și au reușit să evite a 6-a înfrângere la rând pentru ei.

De asemenea, această partidă a consemnat revenirea în teren a lui Titus Nicoară, după o accidentare suferită în urmă cu aproape o lună, deci și primul meci jucat de piteșteni în formulă completă după o serie de absente importante. Titus Nicoară s-a aflat pe parchet timp de 14:47 minute, reușind 4 puncte și 3 recuperări.

Cel mai bun jucător din acest meci pentru piteșteni a fost Nick Russell, autorul a 22 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 22. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, statistică unde BCM U Pitești conduce cu două victorii, față de una singură pentru timișoreni, în cea mai recentă partidă disputată între cele două.

În turul Top 6, BC SCM Timișoara s-a impus cu scorul de 79-84 (18-16, 21-26, 15-20, 25-22) pe terenul pitestenilor, în baza unui nou meci excepțional reușit de același Mladen Jeremic, autorul a 23 de puncte,2 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 24.

De la gazde s-a remarcat în această partidă Porter Troupe, cu 26 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 27.

Partida se anunță una destul de echilibrată, deși niciuna din cele două echipe nu mai are șanse de a urca în clasament în această ultimă etapă din sezonul regulat, urmând să își afle adversarele din play-off pe baza rezultatelor celor două dueluri decisive dintre CSU Sibiu și U-BT Cluj Napoca, respectiv CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank București.

Partida va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, în sala “Constantin Jude” din Timișoara, începând cu orele 17:00.Aceasta nu va fi transmisă.

*foto: facebook BCM U Piteşti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!