Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara se impune fără prea mari probleme în duelul cu BCMU FC Argeș Pitești

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.04.2018

BC SCM Timișoara s-a impus cu 82-70 în partida de pe teren propriu cu BCMU FC Argeș Pitești, pe sferturi: 25-14, 20-22, 15-15 și 22-19. Bănățenii s-au distanțat în primele zece minute și au avut un avans maxim de 16 puncte.

Piteștenii au fost mai preocupați, în unele momente, să conteste deciziile arbitrilor decât de joc. A fost o partidă fără prea multă intensitate. Cele două echipe nu puteau schimba locul din clasament în această ultimă etapă din top 6. Banca gazdelor a contribuit cu 52 de puncte, dintre care 28 ale lui Diaz.

Tudor Costescu i-a trimis în primul 5 pe Tohătan, Jeremic, Burgess, Komatina și Drăgușin. Barnabas Szaszgaspar a răspuns cu Troupe, Ciotlăuș, Kostoski, Agafonov și Nuutinen. Drăgușin a deschis scorul, iar Kostoski l-a dus la 2-3 cu prima triplă a partidei. Nu s-a marcat foarte mult în prima parte a sfertului, cu piteștenii având și trei minute fără punct. Agafonov a egalat la 14, dar Diaz și Burgess au dus scorul la 20-14 și oaspeții cereau timp de odihnă. Oaspeții n-au marcat timp de 3:20 minute în finalul perioadei de joc, Nicoară a fost sancționat cu antisportiv, iar gazdele s-au distanțat la 11 puncte, de la linia de fault. 25-14 a fost scorul la prima pauză.

Mijajlovic a dus ecartul la 13 lungimi, dar argeșenii s-au apropiat la 6 după ce Kostoski a înscris 4 puncte într-o fază. A fost un meci cu destul de multe greșeli, mingi pierdute, pase greșite și ratări. Și tribunele au fost destul de goale, liniștite, de se auzeau foarte ușor indicațiile antrenorilor. Diaz a punctat după ce oaspeții s-au retras lent în apărare după coș marcat. Ecartul a scăzut la 5 puncte după ce gazdele au avut un turnover de 24 de secunde și Kostoski a scuturat plasa de la distanță. Piteștenii au avut multe momente în care au contestat faulturile. Komatina l-a depășit ușor pe Person, cu o piruetă, timișorenii erau mai buni la recperare sub coșul advers și s-au distanțat la 43-32 pe mâna oamenilor mari. La jumătatea partidei scorul era 45-36.

Troupe a marcat de două ori de la distanță, iar Person a dus scorul la 48-44, de la linia de fault, după antisportivul lui Gheorghe. A fost rândul gazdelor să protesteze. Komatina a oprit revenirea oaspeților cu o reușită de după semicerc. Diferența a scăzut din nou la 4 puncte, cu contre piteștene, dar și timișorenii l-au găsit pe Jeremic singur sub coșul advers. Popa Calotă a reușit o fentă cu care și-a scos doi adversari din joc și a înscris simplu de sub panou. La ultima pauză scorul era 60-51.

Gazdele au reușit să înscrie de după semicerc și s-au distanțat la 16 puncte cu 6 minute rămase din joc. Oaspeții nu au scăzut ecartul sub 9 puncte, iar pe final nu au pus mari probleme. Mijajlovic a marcat ultimul coș al partidei, de la distanță. S-a încheiat 82-70 și timișorenii au terminat cele două faze ale sezonului regulat cu un bilanț de 20 de victorii și 12 înfrângeri. Aceștia vor aborda play-off-ul de pe poziția a 5-a.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. De la gazde l-au urmat patru jucători cu câte 8 puncte: Burgess, Jeremic, Stevanovic și Komatina. Tudor Costescu a putut să-și ruleze tot lotul și nici un jucător n-a ajuns la 30 de minute în teren.

Alexander Kostoski a fost cel mai bun marcator de la oaspeți cu 16 puncte (3x3). L-au urmat Agafonov cu 13 puncte, Nuutinen cu 11 și Troupe cu 10 puncte.

BC SCM Timișoara va întâlni CSM Steaua Eximbank București în sferturi, în timp ce piteștenii vor lupta cu CSM CSU Oradea.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Un sezon cu cele mai multe accidentari din ultimul timp. Totusi am observat ca am pierdut cateva meciuri la 15-20 pct, dar nu am avut lot complet si sa jucam slab ca altii. Si nu dau nume. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (29.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!