Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba debutează în Liga Naţională în compania lui SCM U Craiova

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
05.10.2012

 

LNB Masculin

etapa I

 

 sâmbătă, ora 19:30

 

Sâmbătă este o zi specială pentru BC Timba Timişoara. Clubul înfiinţat în 2006 va debuta pe prima scenă a baschetului masculin românesc. "Urşii" bănăţeni primesc pe teren propriu vizita lui SCM U Craiova.

Zi istorică pentru Timba mâine. Trupa condusă de Bogdan Murărescu va primi botezul ligii întâi în compania unui adversar despre care mulţi spun că se va lupta în partea a doua a clasamentului, în actualul sezon. Timba şi Craiova s-au întâlnit însă şi weekendul trecut, atunci când au făcut parte din aceeaşi serie în turneul de calificare în fazele superioare ale Cupei României. Atunci, oltenii s-au impus fără probleme, 80-51.

BC Timba a avut la dispoziţie doar o săptămână pentru a remedia probleme din joc. Mult mai multe decât se aştepta staff-ul bănăţenilor să fie cu atât de puţin timp înainte de primul joc oficial în campionat. Cele trei înfrângeri cu Craiova, Farul şi Sibiu au tăiat puţin din elanul timişorenilor, convinşi că au o şansă bună să fie una dintre surprizele campionatului.

Formula de joc aleasă de Murărescu, cu cinci străini titulari, toţi aduşi în această vară, scârţâie. Normal, având în vedere timpul scurt pentru omogenizare. Tehnicianul galben-negrilor trebuie să caute o soluţie de "legătură", iar Florin Popa sau Petru Czmor ar putea să apară în garnitura de start. 

Timba se va baza pe recuperările lui Kickingstallionsims, pe viziunea lui Stojakovic şi pe mâna bună a lui Huckaby.

SCM U Craiova a pornit cu gândul să facă un sezon mai bun decât cel precedent. O campanie importantă de achiziţii s-a derulat în vară când au venit jucători precum Rade Dzambic, Darko Habus, Ionuţ Drăguşin, Travis Bureau sau Ivan Miskovic, toţi cu câteva sezoane de liga întâi. Sarcina lui Andelko Mandic este să îi lege şi să îi facă să joace ca un tot unitar. Dintr-un nucleu format anul trecut a mai rămas doar LeVar Seals şi câţiva tineri precum Codin sau Petrişor.

Craiova pare în acest moment echipa mai solidă şi mai legată. Victoria din Cupă în faţa celor de la Timba, dar şi experienţa mai bogată în prima ligă o fac favorită la Timişoara. Însă ambiţia "urşilor" poate schimba calculele hârtiei.

BC Timba Timişoara şi SCM U Craiova se vor întâlni sâmbătă, de la ora 19:30, în sala C. Jude din Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!