Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba Timișoara câștigă în fieful celor de la Gaz Metan Mediaș

Dan Oancia

Dan Oancia
19.12.2014

Victorie mare pentru BC Timba Timișoara în deplasarea din fieful echipei care la începutul campionatului era văzută ca și contracandidata la ultimul loc care duce în eșalonul inferior. „Urșii” nu au mai avut soarta din etapa precedentă, când cedau în fața adversarilor după ce au condus întreg jocul. Galben-negrii au câștigat în fața „găzarilor” la +21, scor 85-64.

La fel ca şi în runda precedentă, când începea în forţă jocul din sala „Constantin Jude” împotriva celor de la BC Mureș, „urșii” au repetat isprava. După ce medieșenii au spart gheața, echipa pregătită de Bogdan Murărescu a făcut 2-9, Blunt punctând prin două aruncări de la trei puncte. Diferența de șapte puncte înregistrată la mijlocul primului sfert a fost păstrată până la finalul primelor 10 minute, scor 10-17.

Sfertul secund a decurs în aceeași notă, BC Timba Timișoara fiind la timonă. Blunt a fost din nou la întălțime, asistat de Costa și Mihuți, care au mărit avantajul timișorenilor la 31-18. Până la pauza mare ecartul a fost de 15 puncte pentru vizitatori, 24-39.

Odihna se pare că le-a priit „găzarilor”, pentru că aceștia au început să recupereze treptat după revenirea pe parchet. Băieții lui Bogdan Murărescu au stat mult mai rau pe faza de apărare, primind cele mai multe puncte pe sfert, 26, marcând 19, astfel că înainte de intrarea în ultima parte, diferența s-a micșorat la 8 puncte, 50-58.

Se părea că Timba va avea aceeași soartă ca în etapa trecută, când Mureșul a întors pe final rezultatul. „Urșii” însă au dat de pământ cu adversarii lor în ultimul sfert, pe care l-au câștigat 13 puncte diferență, scorul final fiind 85-64. Blunt a fost cel mai bun jucător de la timișoreni, cu 22 de puncte și șapte recuperări, fiind urmat de Nakic, cu 13 puncte, Mijatovic trecându-și în cont 12.

BC Timba Timișoara va întâlni în etapa viitoare pe SCM Universitatea Craiova. Jocul este programat marți, în 23 decembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!