Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara a învins fără dubii CSM Bucureşti, 86-68

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
13.10.2012

Ivan Jelenic a debutat perfect pe teren propriu - 100% la aruncări

BC Timişoara confirmă că victoria cu BC Mureş nu a fost întâmplătoare. Leii din Banat au trecut în mod clar în etapa a II-a şi de CSM Bucureşti, la debutul în actualul sezon în faţa propriilor fani. Bănăţenii s-au impus cu 86-68, la capătul unui joc pe care l-au dominat începând cu sfertul secund.

Noua achiziţie, Ivan Jelenic a impresionat pe toată lumea, reuşind să aibă procentaje de 100% la 2 puncte (3/3) şi la 3 puncte (5/5). Muntenegreanul a rupt echilibrul jocului cu aruncările sale şi i-a cucerit deja pe fanii alb-violeţi.

Timişoara şi CSM Bucureşti sunt două formaţii care se ştiu foarte bine din sezonul trecut, atunci când s-au întâlnit de şapte ori. Tocmai de aceea, Predrag Badnjarevic s-a temut de forţa trupei lui Hristu Şapera, iar primul sfert a arătat că a avut dreptate. Oaspeţii au început mai bine şi au condus cu 4-0. Archie a pus primele 3 puncte pentru Timişoara prin libere, iar de acolo înainte s-a mers cap la cap în primul sfert. Actul de debut s-a încheiat strâns, 20-19 pentru gazde.

Jocul a decurs la fel şi în sfertul secund, dar doar în primele minute. La 27-19, Timişoara a reuşit să rupă ritmul. Jelenic a pornit avalanşa de puncte şi gazdele au reuşit un parţial de 14-0, stopat cu greu de Căruţaşu la 41-31. Până la pauza mare au mai punctat Bosnjak şi Jelenic, cu încă 3 puncte, iar BCT conducea CSM-ul cu 44-34.

După ieşirea de la vestiare gazdele au mărit şi mai mult presiune. Apărare agresivă, atacuri rapide şi spectacol pe parchet. Johnson cu alley-oop, Archie după o pasă peste umăr a lui Djerasimovic, iar bănăţenii au reuşit un nou parţial de 11-0 şi s-au distanţat la 22 de puncte.

Bucureştenii nu au reuşit să ţină pasul cu gazdele nici în ultimul sfert. Depăşiţi la condiţia fizică, dar şi la calitatea jucătorilor de rezervă, elevii lui Hristu Şapera au suferit din nou în joc. Leii din Banat au continuat să joace la un ritm ridicat şi s-au distanţat la un maxim de 24 de puncte. În cele din urmă, scorul final a fost 86-68 şi alb-violeţii confirmă că sunt candidaţi la locurile fruntaşe şi în acest sezon.

Principalii marcatori:

BC Timişoara: Jelenic 21p, Johnson 16p, Djerasimovic 16p, Popescu 13p

CSM Bucureşti: Martinic 17p, Bosnjak 14p, Sheperd 13p

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    faze meci
    adaugati si ceva video de la meci? pt ca au fost cateva faze f spectaculoase...dar vad ca cei de la digi nu se prea obosesc sa le arate

    cu 11 ani în urmă (14.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!