Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara are alt preşedinte. Leo de Maio a renunţat la funcţie!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
05.01.2013

Schimbare surprinzătoare în conducerea vicecampioanei României. Leontin de Maio a decis să renunţe la funcţia de preşedinte al clubului. În locul său a fost numit Dan Diaconu, cel care este viceprimar al oraşului Timişoara. De Maio va ocupa în continuare funcţia de manager general.

După un an şi jumătate în fruntea clubului, Leontin de Maio a anunţat că nu doreşte să îşi prelungească mandatul în această funcţie. Fost jurnalist şi consilier local, De Maio i-a predat ştafeta "unui om cu o putere mult mai mare de decizie" de la care speră "să ducă clubul la un nivel şi mai ridicat".

Mi-am dorit ca în mandatul meu să ridicăm acest club la un nivel respectabil, să se vorbească despre noi ca un club serios, care face performanță și asigură condiții foarte bune jucătorilor. În mare măsură, am reușit să facem acest lucru, astăzi se vorbește foarte frumos espre Timișoara. Sunt foarte mulțumit de sezonul trecut, sunt mulțumit de rezultatele din acest an și cred că putem realiza mult mai mult, a declarat de Maio conform druckeria.ro

Leo de Maio e convins că succesorul său va continua să ducă echipa spre rezultate bune.

Am decis la finalul anului trecut să renunț la această funcție, pentru ca în locul meu să vină cineva cu o putere decizională mult mai mare. Vorbim de viceprimarul orașului, care a preluat această funcție la 1 ianuarie, cu un nou consiliu director. E totuși un club ce aparține utorităților locale, fără de care cu siguranță nu se ajungea aici. Cred că e un moment bun de a preda președinția clubului unui mare iubitor al sportului, care va face cu siguranță multe lucruri bune pentru club. A fost decizia mea, am avut chiar muncă de convingere cu domnul Diaconu, căruia îi mulțumesc că a acceptat să preia această funcție. În acest moment, există suficientă forță pentru a se merge la un alt nivel de performanță, a declarat acesta conform aceleiaşi surse.

În 18 luni de mandat sub conducerea lui Leontin de Maio, BC Timişaora a jucat o finală de campionat, una de Cupă (ambele pierdute), a evoluat în Liga Balcanică (5-5) şi în FIBA EuroChallenge (1-5), iar în acest sezon a obţinut calificarea în Final-Four-ul Cupei României. La cârma echipe s-au perindat doar 2 antrenori. Predrag Badnjarevic şi Srdjan Jovanovic.

Noul preşedinte al clubului ocupă din vara lui 2012 funcţia de viceprimar al municipiului Timişoara. Dan Diaconu are 35 de ani, este de profesie inginer, iar din 1999 şi până în prezent a ocupat funcţia de director de programe al Fundaţiei Judeţeane pentru Tineret Timiş.

Pentru că nu este pus la punct în totalitate cu mersul lucrurilor în baschetul românesc, Dan Diaconu va fi ajutat în noua sa funcţie de fost preşedinte, Leo de Maio care va ocupa funcţia de manager general.

foto 1: Darius Petru

foto 2: opiniatimisoarei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!