Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara are avantajul unui coș înaintea returului de la Sibiu

Iulian Floca

Iulian Floca
29.12.2012

84-82



 

BC Timișoara a învins sâmbătă seara pe CSU Atlassib Sibiu la diferență de doar două puncte, scor 84-82, în meciul tur al sferturilor Cupei României. Ca urmare a acestui rezultat, returul va fi practic meciul decisiv al acestei manșe.

Echipele au început ușor meciul, primul sfert încheindu-se doar cu scorul de 19-16 în favoarea timișorenilor.

Cel de-al doilea sfert a fost ceva mai alert, sibienii reușind să înscrie alte 26 de puncte, și timișorenii 24. S-a intrat la vestiare cu 43-42, după o primă jumătate a jocului în care s-a mers constat cap la cap, ambele echipe distanțându-se din când în când.

La revenirea de la cabine, sibienii au trecut prin eternul sfert trei critic, nereușind să joace tocmai ce își dorea Perisic. Timișorenii au profitat de situație și au trecut pe tabela de marcaj alte 29 de puncte, pe când oaspeții au reușit 17.

Problema s-a schimbat în ultimul sfert, când CSU Sibiu s-a decis să nu piardă calificarea, reușind să încheie meciul la doar două puncte în spatele timișorenilor. Această diferență este practic insesizabilă, meciul retur din Sala Transilvania pornind cu un avantaj de doar un coș pentru BC Timișoara.

Robert Sarovic a avut 20 puncte, Zlatko Jovanovic a adăugat 19 puncte, 7 pase decisive, Ivan Jelenic a terminat cu 17 puncte, iar Marko Derasimovic a avut 10 puncte pentru BC Timișoara.

În replică, Christopher Lee a avut 25 puncte, 7 recuperări, Mantas Griskenas a adăugat 20 puncte, 9 recuperări, Ivan Jenkins a adăugat 14 puncte, iar Devon Austin a terminat cu 11 puncte pentru CSU Sibiu.

Ivan Jenkins a debutat în acest meci pentru CSU Sibiu, și se pare că este un transfer benefic pentru echipa de pe Cibin.

Meciul retur se va juca pe data de 4 ianuarie 2013 în Sala Transilvania din Sibiu, lăsându-le echipelor puțin timp pentru antrenamente, dat fiind faptul că această perioadă se suprapune cu sărbătorile de iarnă.

Sala din Sibiu se anunță a fi plină, meciul echilibrat, rămâne doar să asistăm la un spectacol baschetbalistic oferit de două echipe cu pretenții în momentul de față.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!