Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara câștigă la mare luptă partida cu Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.02.2016

BC Timișaora a obținut prima victorie din faza II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut la mare luptă pe teren propriu de Gaz Metan Mediaș.

În primul sfert cele două echipe s-au încălzit mai greu și nu au marcat foarte mult. După un start echilibrat, echipa gazdă a preluat inițiativa și s-a nu a cedat avantajul până la finele primelor 10 minute, chiar dacă nu s-a desprins la mai mult de 5 puncte. Graham și Peciukas cu 3 puncte marcate în ultimul minut al sfertului au stabilit scorul după 10 minute, 16-14. În secvența secundă, Gazul a intrat mai bine și a trecut ea la timonă. Spre finalul reprizei, medieșenii nu au profitat de un fault antisportiv și un tehnic fluierate la aceiași faze. Ultimele două minute ale reprizei ale sfertului au aparținut gazdelor, care grație lui Djapa și Jeremic intrau cu 4 puncte avantaj la cabine, scor 44-40.

Sfertul trei s-a desfășurat după același tipar ca și cel de-al doilea. Gazul a avut inițiativa în debutul actului, însă Timișoara a încheiat mai bine. Djapa și Jeremic au făcut din nou legea în ultimele două minute din sfert, iar BC Timișoara avea 7 puncte avantaj înaintea ultimului sfert, 69-62. Elevii lui Mihai Popa au deschis din nou bine sfertul și reușeau să egaleze situația după 4 minute din sfertul decisiv, 74-74, după coșul lui Peciukas. Imediat Navickas cu o triplă a dus echipa oaspete în avantaj. După un atac ratat de Zivanovic pentru Timișoara, Nikolic a irosit șansa desprinderii pentru Gaz Metan. În ultimele două minute cele două echipe au mers umăr la umăr. Djapa oferea un avantaj de 2 puncte pentru gazde, recuperat imediat de Graham. Americanul lui Gaz Metan a mai egalat o dată, la 84, după ce pentru Timișoara marca Jeremic. Djapa a dus Timișoara din nou în avantaj, 86-84, cu 15 secunde rămase până la final. La ultima fază, oaspeții au optat pentru un coș de 3 puncte, însă  Gediminas Navickas a ratat și BC Timișoara învingea la 2 puncte pe Gaz Metan Mediaș.

Mladen Jeremic a fost omul meciului cu 31 de puncte marcate, 5 pase decisive și 3 recuperări. Dalibor Djapa a terminat cu 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, în timp ce Slobodan Dundjerski a contribuit cu 11 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

Pentru Gaz Metan toți titularii au marcat cel puțin 10 puncte. Paul Graham a terminat cu 16 puncte și 2 recuperări, Navickas cu 14 puncte,  Nikolic cu 13 puncte plus 5 pase decisive și 4 recuperări, Grabauskas cu 12 puncte și 9 recuperări, iar Drăgușin cu 10 puncte și 10 recuperări.

foto: Emanuel Titus Iliesi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!