Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara debutează în EuroChallenge cu Körmend (Ungaria)

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
05.11.2012

Grupa F

etapa I

  marţi, 20:00, TVR 2 şi TVR Timişoara  

Moment istoric pentru BC Timişoara. Alb-violeţii vor debuta marţi în FIBA EuroChallenge. Primul adversar din grupă va fi echipa maghiară Fortress-Lami Ved Körmend.

Elevii lui Predrag Badnjarevic vor primi botezul celei de-a treia competiţii europene ca valoare, pe teren propriu în faţa unui adversar titrat în ţara sa. Kormend  este de trei ori campioană a Ungariei (1987, 1996, 2003) și de șase ori câștigătoare a Cupei Ungariei (1990, 1993, 1994, 1995, 1997, 1998). Maghiarii au încheiat sezonul trecut pe locul 4. Adversara Timişoarei este o formaţie cu experienţă în cupele europene, fiind la al nouăle sezon internaţional.

BC Timişoara porneşte la drum cu experienţa de anul trecut din Liga Balcanică, acolo unde nu mult a lipsit să se califice în fazele superioare. Acum, cu o echipă întărită şi cu o bancă mult mai lungă, echipa de pe Bega speră din nou la calificarea din grupă. O spune chiar preşedintele Leontin de Maio. Asta deşi bănăţenii vor întâlni probabil cei mai dificili adversari de până acum. Alături de Kormend din grupă mai face parte şi Szolnok Olaj, tot din Ungaria, dar şi EWE Baskets Oldenburg din Germania, probabil cea mai valoroasă echipă din grupă. Bănăţenii se agaţă aşadar în primul rând de meciurile cu formaţiile maghiare.

Revenind la Kormend, adversara de mâine a alb-violeţilor vine după un succes împotriva liderului din campionatul maghiar, 83-76 cu Falco Szombathely. Totuşi, trupa din Kormend nu stă excelent în clasament, având doar 2 victorii din 6 meciuri.

Jocul dintre BC Timişoara şi Fortress-Lami Ved Körmend va avea loc marţi, de la ora 20:00, la sala Constantin Jude din Timişoara. Intrarea este liberă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!