Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara începe cu dreptul aventura europeană, 75-65 cu BC Kormend

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
06.11.2012

Primul meci din istoria clubului în FIBA EuroChallenge a însemnat şi prima victorie pentru BC Timişoara. Leii din Banat au trecut marţi seara, pe teren propriu, de formaţia maghiară Fortress-Lami Ved Körmend cu 75-65 şi au trecut primele puncte în contul lor. Alb-violeţii au avut probleme doar în primele minute şi pe început de sfert patru, dar au controlat în mare parte ostilităţile în faţa unei formaţii maghiare care şi-a arătat limitele în unele momente. Timişoara a triumfat în primul rând datorită recuperărilor reuşite în ambele faze, 43 faţă de 30 ale maghiarilor.

Bănăţenii au intrat mai greu în joc. Fără să se poată baza prea mult pe Zlatko Jovanovic care de mai bine de o săptămână e chinuit de o problemă imunitară care îi dă crampe puternice la stomac, gazdele au avut probleme. Maghiarii, cu doi americani şi un croat în teren au condus cu 16-10, dar Timişoara a reuşit să se redreseze pe final de prim sfert şi a întors scorul, 21-19. Cu Jelenic pe post de conducător de joc, Leii din Banat au mizat pe coşurile din interior, asta şi pentru că de la distanţă au ratat destul de mult.

Aruncările de afară au creat probleme şi în sfertul secund. De altfel, la pauză Timişoara avea un raport dezastruos la 3 puncte, 1/13! Johnson, Archie şi Jelenic au compensat însă sub panou. Gazdele au fost mai atente în apărare şi au început să pună presiune şi în atac. Timişoara s-a distanţat pe tabelă şi a pus 9 puncte între ea şi Kormend, chiar înainte de pauză, prin reuşitele lui Andrei Căpuşan.

Rămasă fără antrenorul principal Balazs Sabali şi condusă de pe bancă de secundul Tamas Hencsey, BC Kormend a suferit mult în sfertul trei. Chiar dacă la un moment dat s-a apropiat la 6 lungimi (46-40), trupa din vestul Ungariei a avut probleme în momentul în care cel mai bun om al său, croatul Buljan a fost trecut pe bancă pentru că acumulase deja 4 greşeli personale. Mult mai atletică şi cu o soluţii mai multe pe bancă, Timişoara a recuperat mai uşor atât în atac, cât mai ales în apărare şi a fructificat şansele avute. Revenit pe teren, Zlatko Jovanovic a avut mână sigură pe finalul sfertului trei şi a transformat o serie de aruncări libere, iar Timişoara s-a distanţat la 14 puncte cu zece minute înainte de final.

Leii din Banat s-au relaxat însă în primele secvenţe ale actului final şi în doar 3 minute a rămas cu 5 puncte în plus! Badnjarevic a cerut time-out şi Timişoara a replicat tăios. Au urmat alte 3 minute, dar în sens opus şi alb-violeţii au s.au dus la 10 lungimi în faţă. Finalul a fost unul facil. Fără soluţii sub panou, ungurii au grăbit acţiunile, au ratat destul de mult, iar Archie şi Johnson au recuperat mingile uşor.

Timişoara s-a impus la final cu 75-65, poate mai uşor decât se aştepta şi a acumulat primele două puncte în grupe. Pentru trupa lui Badnjarevic urmează deplasarea din Germania, pe terenul lui Oldenburg, poate cel mai dificil adversar din grupă.

Principalii marcatori:

BC Timişoara: Jelenic 18p, Johnson 14 puncte şi 9 recuperări, Archie 13p şi 10 recuperări

BC Kormend: Shaw 18p şi 11 recuperări, Buljan 15p, Ferencz 14p.

foto: BC Timisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!