Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara - Luna ianuarie a confirmat prima jumătate din sezonul regulat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

În prima lună a anului 2012, BC Timișoara a confirmat prima jumătate din sezonul regulat al actualei ediții de campionat. În plus, elevii lui Predrag Badnjarevic și-au păstrat vii șansele și în celelalte competiții în care sunt angrenați.

Alb-violeții au disputat un număr de șapte meciuri în ianuarie, dintre care doar trei au contat pentru Divizia A. Leii din Banat au continuat parcursul excelent în campionat bifând victorii importante asupra lui CSM București și U Mobitelco Cluj. Ultimul joc pe luna ianuarie a fost adjudecat la Iași, unde liderul campionatului s-a impus în manieră categorică și în același timp în mod așteptat.

În paralel, Timișoara a întâlnit pe CSU Asesoft Ploiești în Cupa României. A fost o dublă cu meciuri radical diferite dar învingători au ieșit Bogdan Popescu - Zlatko Jovanovic&co. În cadrul acestei competiții BC Timișoara a bifat cel mai convingător succes din anul 2012 dar și unica înfrângere. Una care a coincis și cu cel mai drastic eșec stagional.

Pe de altă parte, echipa de pe malul Begăi a susținut două partide în Liga Balcanică. O competiție în care cluburile românești au avut mereu probleme, dovadă fiind faptul că nicio echipă din Divizia A nu a avansat în sferturile de finală ale acestei întreceri, aflată la cea de-a 4-a ediție. După un tur în care au adunat un singur succes, jucătorii Timișoarei au strâns rândurile și au bifat două succese extrem de importante care au relansat echipa și șansele ei de accedere în fazele superioare. Victime ale bănățenilor au fost OKK Belgrad (Serbia) respectiv Rilski Sportist Samokov (Bulgaria).

Bilanțul general al lui BC Timișoara în luna ianuarie este de șase victorii și o înfrângere. Important este că trupa lui Badnjarevic a strâns multe victorii dar mai ales că își confirmă statutul de echipă redutabilă în România. Este lider autoritar în campionat și calificată la turneulfinal al cupei. În plus, este mai aproape decât oricare altă echipă românească (excepție făcând Gaz Metan Mediaș, echipă care a renunțat deliberat să continue aventura) de o primă calificare în fazele eliminatorii ale Ligii Balcanice EuroHold.

Din punct de vedere al personalului, BC Timișoara a evoluat în linii mari cu același efectiv. Singura modificare a constat în înlocuirea lui Nikola Jovanovic cu croatul Sime Spralja. Noul pivot al Timișoarei, unul cu șanse foarte mari de a continua în alb-violet chiar și după revenirea lui Robert Sarovic, a avut prestații solide în cinci dintre cele șase meciuri disputate pentru Timișoara. Excepție, sincopa de la Brazi, unde doar Zlatko Jovanovic s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Spralja este al 3-lea pivot pe care Badnjarevic îl folosește în acest sezon competițional și în pofida particularităților fiecăruia, ei au avut în comun jocul foarte bun din spatele semicercului. Fie că vorbim despre aruncări ori de joc combinativ, situație rar întâlnită la pivoții din baschetul românesc.

El a primit suport consistent din partea celorlalți jucători precum Zlatko Jovanovic în confruntările cu CSU Ploiești și CSM București, respectiv Bogdan Popescu în jocul împotriva campioanei ori Branko Cuic în disputa cu Rilski Sportist. De asemenea, americanul Dominique Archie a prestat foarte solid în mai multe meciuri chiar dacă nu a strălucit din punct de vedere statistic.

Timișoara a jucat după aceeași rețetă, etalând un joc colectiv extrem de bun. Chiar dacă unii jucători au avut momente dificile pe parcursul unor partide disputate în luna ianuarie, succesul a fost asigurat întocmai datorită concepției de joc propovăduite de către Badnjarevic.

Luna februarie este mai importantă pentru timișoreni. Aceștia vor disputa trei meciuri în campionat (Giurgiu, Pitești și restanța cu Oradea, însă vor amâna confruntarea cu Energia Rovinari), două în cupă (cu Oradea în semifinale și cu CSM București sau BCM U Pitești în funcție de rezultatele înregistrate în prima zi a turneului final al Cupei României), respectiv două jocuri în BIBL (Torus Skopje și Galil Gilboa), decisive în ceea ce privește aventura în competiția balcanică.

Foto: BC Timișoara (Facebook) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!