Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara nu a avut parte de aceleași prestații din partea lui Bogdan Popescu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.04.2012

În primele patru meciuri din playoff-ul Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, BC Timișoara nu a mai beneficiat de aportul atât de consistent din partea lui Bogdan Popescu.

Leii din Banat se află la egalitate cu CSM București, scor general 2-2, înaintea Meciului 5, decisiv, programat a se desfășura duminică (22.04), pe malul Begăi.

Din punct de vedere ofensiv cel mai important și productiv jucător al trupei pregătite de către Predrag Badnjarevic a fost fundașul Zlatko Jovanovic.

Vizibil incomodat de apărarea CSM-ului, Jovanovic are 15.8 puncte și 6.0 pase decisive pe meci. Totodată el are 3.8 posesii pierdute, respectiv 12 coșuri de trei puncte transformate în seria actuală. El este liderul echipei timișorene la toate aceste capitole în playoff. El are și cel mai bun indice de eficiență din formația alb-violetă cu o medie de 16.0.

Dominique Archie este jucătorul folosit cel mai mult. El are 35.1 minute jucate pe meci și a contribuit în faza defensivă. El are 2.0 intercepții și 1.0 capace pe meci fiind liderul echipei sale la ambele capitole. De asemenea, el este cel mai faultat jucător și al doilea om al Timișoarei la recuperări defensive pentru 15.3 la eficiență.

Bogdan Popescu, chiar dacă nu a mai strălucit precum a făcut-o în sezonul regulat, a avut un aport extrem de important în Meciul 4, câștigat în cele din urmă de echipa sa. El are 19 coșuri de două puncte înscrise din 36 încercări. Este liderul Timișoarei la ambele capitole statistice. De asemenea, Bogdan are 15 aruncări libere transformate din 20 încercate fiind omul numărul unu al lui Badnjarevic la ambele aspecte. De asemenea, bucureșteanul are 2.0 recuperări ofensive, asemenea lui Robert Sarovic însă comite cele mai multe faulturi, având un total de 15 infracțiuni comise.

Remarcabil este faptul că Branko Cuic, un jucător caracterizat în mod deosebit de plasament, intuiție și un stil inconfundabil de a-și crea avantaje în mai multe aspecte ale jocului, are cea mai mare medie de recuperări din lotul Timișoarei în playoff. El are 6.0 astfel de reușite pe meci și 4.8 defensive (lider al echipei și aici).

Robert Sarovic nu mai este același jucător încântător din turul campionatului. Însă acest lucru se explică prin operația la care a fost supus și perioada lungă de inactivitate. El a revenit pe parchet spre sfârșitul sezonului regulat având contribuiții în cele patru meciuri din playoff. Cu siguranță însă că așteptările ar fi mai mari din partea acestui jucător. Însă nu știm în ce măsură motivele prezentate mai jos sunt reale și cât de mult îi afectează sau chiar influențează jocul.

Predrag Badnjarevic a rotit doar opt oameni în această serie. Fiecare dintre ei a jucat în toate partidele. Archie, Jovanovic și Cuic joacă peste 33 minute pe meci, iar Sarovic și Popescu se apropie de 30. Croatul Ivan Siriscevic are aproximativ o repriză la dispoziție în fiecare meci, în vreme ce rotația este completată de către Dan Păltinișanu și Dragoș Andrei. Cel din urmă este liderul echipei bănățene la toate categoriile de aruncări, însă el beneficiază de puține șanse de a arunca respectiv de doar 6.0 minute pe meci.

Din punct de vedere statistic, BC Timișoara are avantaj doar la numărul reușitelor și procentajul aruncărilor libere și de trei puncte, respectiv la recuperări. În rest toate aspectele pur statistice sunt detrimentale bănățenilor în seria cu CSM București.

Citiți și:

CSM București a mizat pe aportul oamenilor de bază în primele patru partide

Foto: www.fortaviola.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!