Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara nu a învins niciodată la Târgu-Jiu. Se va confirma tradiția?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.03.2012

BC Timișoara va urca pe prima poziție a clasamentului în Divizia A masculin la capătul meciului pe care îl dispută în această seară la Târgu-Jiu. Leii din Banat dau piept cu Energia Rovinari într-un meci contând pentru etapa a 22-a în sezonul regulat ediției de campionat 2011/12.

Trupa pregătită de către Predrag Badnjarevic are un calendar infernal la finalul sezonului regulat și în aceste condiții orice succes, mai ales extern, este la mare preț în cursa pentru câștigarea avantajului terenului propriu pe parcursul întregului playoff. Totuși, Timișoara se află în fața unui examen deosebit de greu.

Alb-violeții joacă pe terenul unei formații în formă maximă. Energia Rovinari are un bilanț general de 13-10, dar în retur a obținut șase victorii și a pierdut de trei ori. Gorjenii au o serie activă de trei succese consecutive și nu au mai pierdut pe teren propriu din prima etapă a returului.

Un alt avantaj pentru Energia este oferit de istoricul confruntărilor directe. De la promovarea gorjenilor s-au consemnat 12 dueluri directe, iar victoriile au fost împărțite, scorul general fiind de 6-6. Trupa pregătită actualmente de către Slobodan Nikolic a jucat de cinci ori împotriva Timișoarei la Târgu-Jiu. De fiecare dată victoria a aparținut Energiei. Așadar, Timișoara caută primul succes în orașul Coloanei Infinitului.

Istoricul confruntărilor directe poate fi consultat AICI.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!