Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara pierde la Craiova în primul meci după Badnjarevic

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.12.2012

83-76
  17-15, 24-18, 21-19, 21-18  

SCM U Craiova a învins pe BC Timișoara, scor 83-76, în ultimul meci al etapei a 10-a în Liga Națională de baschet masculin. Pe sferturi: 17-15, 24-18, 21-19 și 21-18. Gazdele au avut din nou parte de o susţinere puternică din tribune, iar cu ajutorul lui Rade Dzambic şi Darko Habus, foştii jucători ai Timişoarei au izbutit o victorie preţioasă. De partea cealaltă, Leii din Banat suferă primul eşec după o serie de cinci succese la rând, iar Srdjan Jovanovic are parte de un debut nefericit în calitate de antrenor principal.

Cu 3500 de fani în spate, Craiova a început mai bine jocul şi a trecut la conducere încă din primele minute. De altfel, BC Timişoara nu a fost niciodată în avantaj pe tabelă. De partea cealaltă, oltenii au avut un maxim de 13 puncte în faţă. Primul sfert a fost al gazdelor, 17-15, dar nu acolo s-a făcut diferenţa.

Jocul s-a rupt în actul doi, atunci când Craiova o folosit foarte bine jocul în viteză şi l-a pus în valoare pe Rade Dzambic, care şi-a încurcat serios fosta echipa. Avea să fie sfertul care a mărit ecartul pe tabelă şi a pus o presiune şi mai mare pe timişoreni. Srdjan Jovanovic a folosit jocul pe aruncările de la distanţă, dar nu a fost suficient. Craiova a câştigat sfertul cu 26-19, iar la pauză oltenii aveau 9 puncte în faţă!

După ieşirea de la cabine, tot gazdele au început mai bine. Timişoara şi-a revenit repede din pumni şi a redus distanţa. Trupa lui Andelko Mandic nu a cedat însă decât 5 puncte după sfertul trei, încheiat 24-19 pentru Timişoara, iar bătălia urma să se decidă în ultimele zece minute.

S-a pornit de la 62-58 în sfertul patru. Craiova a marcat prima prin neobositul Rade Dzambic, dublat cu două libere de Ionuţ Drăguşin. Timişoara a replicat prin Ivan Jelenic, care a fost şi cel mai bun marcator al său. După 68-64 s-a rupt însă meciul definitiv. Habus cu 5 libere, Seals şi Dzambic au marcat în serie şi au mărit diferenţa la 12 puncte, 78-66. Chiar dacă s-a zbătut mult, Timişoara nu a mai reuşit să revină şi a plecat învinsă din Bănie. Scor final, 83-76 şi lucrurile nu arată deloc bine în Banat. În schimb, oltenii le-au făcut seara fericită fanilor, veniţi din nou în număr mare la sală.

Formația din Craiova obține a doua victorie în duelurile cu Timișoara. Bănățenii pierd pentru prima dată în ultimele șase etape. Precedentul eșec s-a consemnat tot în Oltenia, la Târgu-Jiu.

Principalii marcatori:

SCM U Craiova: Dzambic 24p, Habus 21p, Seals 12p, Bureau 12p

BC Timişoara: Jelenic 15p, Sarovic 15p, Jovanovic 13p, Johnson 13p, Archie 11p

În urma acestui rezultat ambele formații au 7-3 la general.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30 :

    Topoganul
    Pt Timisoara s-a deschis ¨topoganul¨.Leo trezeste-te!!!

    cu 11 ani în urmă (01.12.2012) Raspunde
  • lucian :

    BC
    Probabil ca nu i-a placut D-lui Leo locul 2 de anul trecut! Vrea totul sau nimic.Din pacate cred ca se indreapta spre a doua varianta!

    cu 11 ani în urmă (02.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!