Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara, primul succes cu adevărat în deplasare

Dan Oancia

Dan Oancia
04.12.2014

BC Timișoara s-a impus fără nicio problemă în jocul inaugural al etapei a X-a din Liga Națională de Baschet Masculin. „Leii” au câștigat toate cele patru sferturi ale întâlnirii contra Universității Cluj-Napoca, impunându-se la 28 de puncte diferență, scor 96-68, după ce la pauză ecartul dintre cele două combatante era deja de 16 puncte.

Startul bun de joc, la capătul căruia conduceau după primele 10 minute cu 15 puncte diferență, 32-17, a fost menținut și în sfertul secund de timișoreni. Scorul pauzei a fost 49-33 în favoarea băieților conduși de pe bancă de Dragan Petricevic. Noul transfer, Pilcevic, adus de la Pitești, a avut un debut bun de partidă, trecându-și în cont opt puncte, trei recuperări și două pase decisive.

Jocul a decurs în aceeași notă și după revenirea de la cabine. Alb-violeții și-au adjudecat și ultimele două sferturi, 29-21, respectiv 18-14, încheind disputa la o diferență de 28 de puncte față de adversarii de la Universitatea Cluj-Napoca.

Cel mai bun marcator al echipei bănățene a fost Pesic, cu 20 de puncte, o recuperare și cinci pase decisive. Acesta a fost urmat îndeaproape de Jovanovic, care a terminat partida cu 18 puncte, șapte pase decisive și două recuperări. De la Universitatea Cluj-Napoca Kyosev a avut cele mai multe puncte, 11, alături de cele trei recuperări şi două pase decisive. Lazăr a acumulat 10 puncte, având şi cinci recuperări.

BC Timișoara este la primul succes într-un meci jucat cu adevărat în deplasare, cealaltă victorie fiind obținută în partida din sala „Constantin Jude”, contra concitadinei de la Timba.

În etapa viitoare, „leii” vor da piept pe teren propriu cu cei de la CSU Asesoft Ploiești, în vreme ce Universitatea va disputa derby-ul local contra celor de la U-BT.

*Foto: Facebook / BC Timisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!