Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se impune în partida cu BCM U Pitești

Valentin Todea

Valentin Todea
11.02.2016

Bănățenii au reușit cea de-a cincea victorie stagională, învingând pe teren propriu formația argeșeană cu 85-69 (26-17, 22-18, 16-17, 21-17).

Timișoara a început cu Dundjerski, Jeremic, Zivanovic, Djapa și Toth, în timp ce Andelko Mandic i-a trimis în teren în startul meciului pe Ross, Stăncuț, Lee, Mladenovic, Pustozvonov.

Gazdele au început mai bine partida și conducea cu 7-2 după reușita lui Djapa, pentru ca același jucător să ducă scorul la 17-8 în urma unei reușite de la mare distanță. La reluare, Pustozvonov execută un three point play, 17-11, însă Dundjerski punctează din spatele semicercului, 20-11. Mladenovic înscrie din apropiere, 23-17, în timp ce Veselinov reușește și el un three point play pentru a închide tabela după primul sfert.

Warren recuperează ofensiv și marchează de lângă panou, 30-21, Ross răspunzând pentru piteșteni după o fază similară, 30-23. Zivanovic majorează diferența la 12 lungimi de la 3 puncte, 36-24, Stamenkovic înscriind cu același procedeu la următoarea acțiune, 36-27. Lee reușește două coșuri consecutive și își apropie echipa la doar 2 puncte, 36-34. Toth scutură plasa pentru 40-34 și mai liniștește apele, Jeremic contribuind și el cu două libere transformate, 42-34. Pauza mare vine cu un avantaj considerabil pentru alb-violeți pe tabelă, cea care indica 48-35.

Oaspeții au ieșit mai montați de la cabine și au reușit să-și adjudece actul trei, doar la un punct însă. Pustozvonov a fost primul marcator al reprizei secunde, transformând din afara arcului de cerc, 48-38. Jeremic și Dundjerski au replicat pentru „lei”, 52-38, iar Ross a fost principalul pericolul de la BCM U, scorul devenind 57-47. Dundjerski a pus punct penultimei părți după ce a înscris una din cele două libere acordate, 64-52.

Sfertul decisiv a debutat cu un coș de la mare distanță al lui Veselinov, trupa de pe Bega nemai având probleme până la final după ce se distanțase decisiv pe tabela de marcaj.

Pentru BC Timișoara s-a remarcat în principal Dalibor Djapa cu 19 puncte, 6 pase decisive, o intercepție și un capac, urmat fiind pe lista marcatorilor de Mladen Jeremic cu 16 puncte,  4 recuperări și 2 intercepții.

De cealaltă parte, Ronald Ross a fost cel mai bun jucător al Piteștiului și cel mai eficient al meciului, reușind 24 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Michael Lee a strâns 15 puncte, 4 recuperări și o intercepție.

*Foto: Adrian Pîclișan/ pressalert.ro

20 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    ...
    Si uite asa, amagindu-ne etapa de etapa am ajuns pe locul 11. Avand romani foarte slabi si un Stamenkovici care a facut doar un meci bun, acela cu Medias, ne-am permis sa jucam meciurile cu Steaua si Timisoara cu 5 straini in lot. Jucam incontinuare cu Stancut si Vlaicu care sunt 0. Prefer sa joace Chirof, sigur pune mai mult suflet decat cei doi, ba chiar cred ca ar avea si mai multe realizari. Mandici spune ca nu-l asculta jucatorii, ca nu au o atitudine corecta, ca nu sunt concentrati, motivati. Pai cine trebuie sa i motiveze, nu antrenorul? Tot ceea ce s-a intamplat sezonul acesta cu echipa e un exemplu de ASA NU!

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe pvl30:

      renan
      Poți să-mi spui,te rog, de ce are echipa voastră -3 pct în clasament? Pt că văd că are 8 vict. și este la egalitate cu Timișoara. Mulțumesc

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Pentru ca sezonul trecut, au retras au retras echipa satelit din Liga I în cursul sezonului.

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      -3
      Anul trecut conducerea s.a gandit ea ca ar fi bine sa schimbe antrenorii de la echipa satelit.si i.a schimbat.numai ca ei nu stiau regulamentul si lotul echipei.pt ca acei antrenori veneau si completau lotul cu jucatori de la lps.si odata dati afara ...bcmu pitesti 2 nu a mai avut jucatori. Cu alte cuvinte..nu s.a stiut componenta lotului si a regulamentelor. Si la primul meci descalificati prin neprezentare pt ca au vrut sa economiseasca niste bani..era drum lung pana la iasi.

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      renan...
      Gandeste.te ca noi jucam cu un singur pivot.s.au facut greseli in alcatuirea lotului,in perioada de pregatire....e jale mare.cat sa mai joace si aceia 2,3 jucatori.nu ai cum nu poti fi robot.am luat in deradere timisoara...ca nu are lot.pai timisoara s.a pastrat in meciul cu energia pt noi.ca ei cu noi se lupta,nu cu energia.unde mai pui ca si medias s.a intarit

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    In ritmul asta retrogradeaza Mediasul si Pitestiul.

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      asa e
      Daca nu schimba ceva Pitestiului ii va fi foarte greu sa se salveze.Timisoara e in crestere si chiar nu vad cine ar putea sa retrogradeze.Ar fi pacat!

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    Meci
    Conducerea nu e capabila sa aduca jucatori noi si eficienti sta si se uita cum ajungem pe ultimul loc. Nu ar fi pacat sa retrogradam, asta este adevarul si valoarea conducerii si lotului. In loc sa-l aduca pe Dragan antrenor sau zgarcit la cateva mii de euro si l-au adus pe papagalul asta de Mandic un ratat atat ca jucator cat si ca antrenor.

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      mandic
      Probabil nu l-ai vazut ca jucator de faci astfel de afirmatii. Este unul dintre cei mai iubiti jucatori care au trecut pe la Oradea.

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Primul meci cu ploiestiul dupa venirea lui Achim(castigat de altfel) cand Oradea avea la un moment dat 20 de pct avans, cred si aucm il viseaza unii suporteri. Ce joc a facut Mandic atunci si daca tin bine minte era chiar capoitanul echipei pe vremea aia...

      cu 8 ani în urmă (11.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca..ce.ati facut cu ea????
    Ar fi cazul sa mai ascultati si suprterii...uite ca s.a adeverit ceea ce au zis unii pe aici.pai noi la primul meci cu craiova trebuia sa avem in lot 7 straini si deja o pregatire de o luna tot lotul,daca vroiam sa recuperam cele 3 pcte.baschetul nu poate fi pacalit.altii daca ar fi la conducerea unui club n.ar dormi,ar munci non stop..ca sa faca bucurosi cateva mii de suporteri saptamanal. Ziguli se ducea ..facea poteca pe la primarie ca sa faca rost de buget.stia cat de greu se obtin fonduri,de aceea isi facea treaba si nu ierta nimic.anul asta cat s.a cerut atat s.a dat pt a intra in primele 4.

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    soso69
    Pai nu l-am vazut, ca nu a fost prin euroliga, a jucat prin balcani la categoria a 3-a.

    cu 8 ani în urmă (11.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @andy
    Acum am inteles... Deci noi avem in campionatul nostru numai jucatori ratati (cu mici excepti care au prins lotul unei echipe de Euroliga in tinerete).

    cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      antrenori
      Cum mandic a jucat la voi si achim la noi..ar trebui sa facem schimb :)

      cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Unii, nu vreau sa ma leg iara de zonele geografice ca iara se supara, care tot vedeau sarbii pe vremuri sau asa pretind vesnic ajung la aceasta relatie. A fost un jucator foarte bun pentru nivelul de aici si cu asta punct. pt lucrurile legate de euroliga exista sectiune dedicata chiar si pe acest site...expertii in euroliga se pot uita pe acolo, fiind bineinteles alt nivel cultural. Povesti nemuritoare, parca Helcioiu, Bubanja, sau Ziguli au fost de euroliga...

      cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @adu
      A fost la un moment dat vehiculata ideea inlocuirii lui Achim cu Sapera, dar nu s-a concretizat. Pt mine Achim e antrenorul potrivit pt Oradea si sper sa ramana asa.

      cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      soso
      Stiu ca achim e un antrenor bun,la fel ca si om...noi il asteptam la pitesti.si uite suntem aici ...mai devreme sau mai tz o sa vina pitesti.eu sper cat mai repede.atat la.noi e problema cu bugetul pt la anul.pt ca sezonul asta am cheltuit banii aiurea,o sa ni se taie sigur ceva din ce am inteles.

      cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    adu
    Eu sper mai tarziu. Voi nu aveti echipa rea dar ceva scartaie acolo si trebuie sa luati masuri pt ca Timisoara va sufla in ceafa. Apropo de jucatori romani, pt ca acolo stati cel mai rau, nu ar fi o ideea rea Dragusin. Cum Mediasul are probleme financiare, nu cred ca nu va puteti intelege cu jucatorul. Mandic a mai lucrat cu Dragusin si in acea perioada jucatorul a confirmat (e adevarat ca era inainte de accidentare).

    cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      dragusin
      Pai da..ai dreptate era bun pt ce avem noi acum nevoie.dar cei conducere nu l.au putut aduce si astfel s.a dus la.medias

      cu 8 ani în urmă (12.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești andy :

    free62=vine de la frustat
    Cainele moare de drum lung si freelica cu sunca intre dinti cat si pe abdomen de grija altuia

    cu 8 ani în urmă (12.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!