Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara se impune la diferenţă clară la Miercurea-Ciuc

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
24.11.2012

66-91
   Etapa a IX-a  

BC Timișoara a depășit pe BC Miercurea Ciuc, scor 91-66, într-un meci contând pentru etapa a 9-a, desfășurat în Harghita. Leii din Banat s-au impus în toate cele patru secvenţe ale jocului. Pe sferturi: 24-20, 29-13, 16-12 și 22-21.

Bănăţenii au ţinut cont de sfaturile antrenorilor şi au tratat meciul serios. Timişoara a fost mult mai prezentă sub panoul advers. Atentă în apărare, trupa de pe Bega a dominat şi la recuperări, 38-32, dar şi la intercepţii, 11-5. Gazdele s-au bazat prea mult pe aceeaşi doi jucători, Henifin şi Filipovic, lucru care s-a dovedit a fi insuficient. Practic, Leii din Banat şi-au atras victoria încă din sfertul doi, câştigat la 16 puncte, iar la pauză, oaspeţii aveau deja 20 de lungimi avans. Chiar dacă ciucanii au ţinut aproape în repriza secundă, nu au mai putut decât să îşi recunoască înfrângerea.

Zlatko Jovanovic a avut 19 puncte, 6 pase decisive, Ivan Jelenic a adăugat 16 puncte, 3 recuperări, iar Marko Derasimovic a terminat cu 15 puncte pentru Timișoara. Alți doi jucători ai Leilor din Banat au trecut de pragul 10 puncte marcate.

În replică, Zack Henifin a bifat 23 puncte, 5 recuperări, iar Franko Filipovic a izbutit 17 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Sasha Avalic și Jonathan Dupre au bifat câte 10 puncte fiecare pentru Ciuc.

Alb-violeții înregistrează a 5-a victorie consecutivă în campionat și ajung la 7-2 în ierarhia generală. În schimb, Miercurea Ciuc rămâne cu o singură victorie la activ.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!