Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara și SCM U Craiova promit din nou spectacol pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
06.11.2014

Liga Națională

Etapa a VI-a

vineri, 11 noiembrie

ora 18:00

 

Sala "Constantin Jude"

2-3  Fișa meciului 3-2

Etapa a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin programează vineri, începând cu ora 18:00, duelul dintre BC Timișoara și SCM U Craiova pe parchetul sălii “Constantin Jude” din orașul bănățean. Primul meci al rundei va fi televizat de DigiSport2 și se anunță a fi unul foarte interesant, confruntările dintre cele două formații fiind mai mereu încrâncenate și dramatice.

Gruparea alb-violetă pornește în etapa cu numărul 6 de pe poziția a opta în clasamentul Ligii Naționale, acumulând 2 victorii și 3 înfrângeri în jocurile disputate până acum. Cu o formulă schimbată în mare parte față de sezonul precedent, bănățenii nu au reușit startul pe care și-l doreau în acest campionat, pierzând în fața celor de la Steaua, Energia Târgu Jiu și Gaz Metan Mediaș. Deși noutățile nu au fost puține în acest presezon în tabăra timișoreană, Zlatko Jovanonic a rămas principalul motor al echipei, având acum suportul și unor jucători ca Vladimir Tica, Milos Pesic sau Bogdan Popescu, fostul jucător al Craiovei.

În ceea ce privește echipa oaspete, SCM U Craiova a bifat două victorii la limită în primele două etape ale campionatului, contra Energiei și celor de la BC Mureș, însă nu au reușit să rămână neînvinși în deplasarea de la Mediaș, unde au pierdut în fața Gazului la 15 puncte diferență. O victorie cu U-BT Cluj-Napoca și un eșec în ultima etapă în fața Piteștiului fac ca bilanțul oltenilor să fie de 3 succese și 2 înfrângeri, aceștia situându-se astfel pe locul al patrulea înaintea acestei etape. Transferurile făcute în această vară de craioveni s-au acomodat foarte repede în Oltenia, principalul remarcat de până acum fiind Zoran Krstanovic, care are o impresionantă medie de 24.4 puncte în cele 5 meciuri jucate până acum și reprezintă principalul pericol pentru bănățeni, alături de Nikola Otovic, Milivoje Bozovic și, nu în ultimul rând, Travis Bureau.

Confruntarea de vineri va fi al 15-lea meci dintre cele două echipe, avantajul fiind, la prima vedere, de partea Timișoarei, care conduce cu 10-4 în întâlnirile directe. În ciuda acestui fapt, Craiova s-a impus în ultimele 2 meciuri contră bănățenilor, care au acum nevoie de o victorie pentru a ține pasul cu plutonul fruntaș al Ligii Naționale.

*foto: facebook.com/BaschetClubTimisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!