Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara - U Mobitelco, duelul a două forţe din Liga Naţională

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
20.10.2012

Imagine din semifinala de anul trecut. Timişoara s-a impus cu 3-0

Derby duminică seara în Liga naţională! În Banat are loc reeditarea semifinalei din sezonul trecut. BC Timişoara şi U Mobitelco Cluj-Napoca se întâlnesc pentru prima oară de la acel episod trist pentru ardeleni, eliminaţi rapid, 0-3. Acum, victoria este deopotrivă accesibilă ambelor echipe. Timişoara a început excelent campionatul, dar a capitulat runda trecută la Rovinari, în timp ce Clujul este peste media aşteptărilor.

Etapa a IV-a
Locul  4 (5p)

duminică, ora 20:00

Digisport 3

Locul 2 (6p)

BC Timişoara a impresionat la debutul în noul sezon. Leii din Banat s-au impus clar la Tg-Mureş şi acasă cu CSM Bucureşti. Două partide în care forţa ofensivă şi-a spus cuvântul, iar apărarea s-a arătat destul de etanşă. În plus, l-a descoperit şi pe Ivan Jelenic, iar transferurile lui Djerasimovic şi Delvon Johnson s-au confirmat ca achiziţii foarte bune. Bănăţenii au suferit însă mult la Tg-Jiu în runda trecută. După ce au alergat tot meciul pentru a egala, alb-violeţii au pierdut în prelungiri, în ultimele 3 secunde şi s-au arătat neputincioşi în încercarea de a-l bloca pe Louis Darby jr., autor a 37 de puncte. Trupa lui Badnjarevic joacă mereu colectiv, se apără colectiv, dar acum a arătat că are puncte slabe. Supusă atenţiei şi asaltului unui singur jucător, Timişoara nu reuşeşte să îşi ajusteze jocul şi suferă în apărare. Ar putea fi o nouă problemă, în condiţiile în care Clujul propune şi ea un astfel de baschetbalist: Hristo Nikolov! BCT va fi sprijinită şi de fani, iar la Timişoara se câştigă destul de greu. În plus, banca mai lungă şi mai valoroasă ar putea aduce un mare plus. Acolo sunt mai multe soluţii pentru Badnjarevic.

Despre U Mobitelco Cluj-Napoca s-a spus că va ajunge o formaţie de pluton. Plecarea lui Ţenter, a lui Dykes şi a celorlaţi străini a slăbit mult trupa ardeleană, iar mulţi s-au grăbit să îi prezică decăderea. Iată că după trei runde scurse din acest campionat, U arată mult mai bine decât se prevederea. Niksa Bavcevic a reuşit să reformeze grupul, iar cele câteva trasferuri importante din vară îşi arată eficienţa. În prim-plan, Nikolov, fostul său jucător la Steaua. Bulgarul a fost MVP în meciul din weekendul trecut, atunci când Clujul a trecut de Sibiu, în derby-ul Transilvaniei. Până acum, fosta campioană a reuşit să câştige toate partidele şi s-a instalat deja în partea de sus a clasamentului. Urmează însă cel mai dificil test de până acum, iar Barnette, Nakis şi Nikolov vor fi puşi serios la încercare. Clujul are însă capacitatea de a câştiga, mizând inclusiv pe tinerii din lot pe care Bavcevic îi promovează cu iscusinţă. 

Se anunţă aşadar un duel foarte interesant, între două formaţii care au şanse egale la victorie şi în care, cel mai probabil, se va impune cea care va greşi mai puţin.

Partida dintre BC Timişoara şi U Mobitelco Cluj-Napoca va avea loc duminică, de la ora 20:00, în sala C. Jude din Timişoara. Meciul va fi transmis de Digisport 3.

foto: fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!